Νίκος Ελευθερόγλου: Τι δουλειά είχε ο Αλέξης στο σπίτι της Κολοβού;

2022/11/23 at 9:48 ΠΜ 23/11/2022 newsroomΤελικά έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό ταιριάζει γάντι με την πολιτική συμπεριφορά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Διότι εκεί που λες ο άνθρωπος σοβαρεύεται και μπορεί να επιστρέψει, ρίχνει μια κλωτσιά και αδειάζει την καρδάρα.

Αναφέρομαι στα όσα έπραξε με την επίσκεψή του στο σπίτι της συνταξιούχου – δημοσιογράφου που το βλακώδες….ντού που έκανε ο δικαστικός επιμελητής κατόπιν διαταγής του εντολέα του, έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πήγε λοιπόν ο κ. Τσίπρας να καπελώσει την αυθόρμητη αντίδραση του κόσμου σε αυτή τη βάρβαρη πράξη, για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Να δείξει ότι είναι πιο ευαίσθητος από άλλους, πολιτικούς αρχηγούς και κόμματα.

Το μόνο που πέτυχε από την επίσκεψή του, ήταν να κατηγορηθεί για λαικισμό και υποκρισία. Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε για κροκοδείλια δάκρυα που χύνει ο τ. πρωθυπουργός καθώς είναι αυτός που άνοιξε διάπλατα την πόρτα στα…κοράκια για να παίρνουν τα σπίτια του κόσμου.

Και αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν προσπαθούν στην Κουμουνδούρου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Το δεύτερο που έπραξε με τις δηλώσεις του ήταν να δείξει ότι μάλλον δεν θέλει να καταλάβει πως λειτουργούν οι αστικές δημοκρατίες. Είπε μεταξύ άλλων ότι η αλληλεγγύη είναι η μεγαλύτερη ασπίδα των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Να μου επιτρέψει να πω ότι κάνει λάθος. Στις δημοκρατίες, τους πολίτες τους προστατεύουν οι Νόμοι. Και δυστυχώς οι νόμοι που ψήφισε ο ίδιος ως πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, άφησαν τους πολίτες απροστάτευτους απέναντι στις τράπεζες και στα funds. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και πάνω σε αυτούς και σε έναν του ΠΑΣΟΚ του 2003, πατούν όλοι αυτοί που θέλουν να πάρουν τα σπίτια του κόσμου. Και δεν αναφέρομαι στους κατ’ επάγγελμα παταχτζήδες.

Για αυτό καλό θα είναι ο κ. Τσίπρας, αντί να πηγαίνει σε σπίτια που χάνουν οι πολίτες και κυρίως αυτοί που έχουν δημοσιότητα, να αναρωτηθεί πόσοι έχασαν σπίτια επί των ημερών του και πόσοι θα τα χάσουν ακόμη εξαιτίας των νόμων του. Που έκαναν δώρο στα…κοράκια χιλιάδες σπίτια σε τιμή που τα αγόραζε ο Πάτσης και ο κάθε Πάτσης.

Μπορεί να μην αρέσουν στο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που τους υπενθυμίζω, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Και εάν θέλουν ο αρχηγός του να αποκτήσει αξιοπιστία, πρέπει να τον εμποδίζουν να επιστρέφει στον…παλιό καλό του εαυτό.

Αντί να κερδίσει από την εμφάνισή του χθες στο σπίτι της κυρίας Κολοβού έχασε. Και αντί να αφήσει την είδηση να κάνει…ζημιά στη ΝΔ, με την παρουσία του, μάλλον κατάφερε το αντίθετο….