Οι Ιάπωνες έστειλαν τους Γερμανούς για…χαρακίρι!

2022/11/23 at 6:38 ΜΜ 23/11/2022 newsroom

Μια ημέρα μετά από τη νίκη της Σαουδικής Αραβίας απέναντι στην Αργεντινή η Ιαπωνία σόκαρε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο νικώντας  στο Μουντιάλ του Κατάρ την Γερμανία.

Την ημέρα που η Γερμανία έγινε η χώρα με τα περισσότερα παιχνίδια σε Μουντιάλ έμελλε να χάσει από την Ιαπωνία! Με αντεπίθεση στα τελευταία 15′ η Ιαπωνία έκανε το μεγάλο μπαμ και έδωσε ένα σκληρό μάθημα στους Γερμανούς.

Το ωραίο της ιστορίας είναι ότι αυτό το μάθημα δόθηκε από δύο ποδοσφαιριστές που … μιλούν γερμανικά και βγάζουν το ψωμί τους στη Bundesliga. Ο Ρίτσου Ντόαν  που ισοφάρισε σε 1-1 στο 75′ είναι εξτρέμ της Φράιμπουργκ.

H ομάδα του είναι αυτή την περίοδο στη 2η θέση στο πρωτάθλημα πίσω από τη Μπάγερν Μονάχου που είναι η βάση της εθνικης Γερμανίας. Ο Ιάπωνας έχει αγωνιστεί αυτή τη σεζόν σε 15 ματς και έχει πετύχει 2 γκολ.

Είναι στη Γερμανία από το 2020 όταν και δόθηκε δανεικός από την Αϊτχόφεν στην Αρμίνια Μπίλεφελντ. Συνολικά στην καριέρα του έχει 49 παιχνίδια στη Bundesliga και έχει σημειώσει 7 γκολ!

Μάλιστα όταν ήταν μέλος της Αρμίνια είχε σκοράρει στο παιχνίδι με τη Μπάγερν και είχε κερδίσει πάλι τον Νόιερ. Η ομάδα του είχε χάσει με 4-1 το 2020 και ο Ιάπωνας είχε πετύχει το γκολ της τιμής.

Ο άλλος είναι ο Τακούμα Ασάνο που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 83′ και χάρισε τη νίκη στους Ιάπωνες. Ο Τακούμα που είναι δεξί εξτρέμ παίζει αυτή την περίοδο στη Μπόχουμ ενώ στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στο Ανόβερο και Στουτγκάρδη.

Συνολικά έχει 61 συμμετοχές και 4 γκολ στη Bundesliga και 26-4 στη Bundesliga 2.

πηγή: πρώτο θέμα