Εισαγγελική έρευνα για το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου λόγω πτώσης βράχων

2022/12/02 at 6:02 ΜΜ 02/12/2022 NewsDesk NewsRoom

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου λόγω πτώσης βράχων, έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντ. Ελευθεριάνος.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της επικίνδυνης παρέμβασης στην οδική συγκοινωνία.

Ειδικότερα, θα ελεγχθεί, μεταξύ άλλων, γιατί το ανάχωμα που είχε κατασκευαστεί αποδείχτηκε ανεπαρκές, αν είχε κατασκευαστεί με ατέλειες από την αρχή καθώς κι αν υπήρχε υποχρέωση αυτό να συντηρείται.

Την Κυριακή στην κυκλοφορία η μεσαία λωρίδα στην Αθηνών – Κορίνθου

Την Κυριακή θα δοθεί στην κυκλοφορία η μεσαία λωρίδα στο ρεύμα προς Αθήνα στην Αθηνών-Κορίνθου, στην Κακιά Σκάλα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Ολυμπίας Οδού μιλώντας στην ΕΡΤ, την Κυριακή όσοι πηγαίνουν προς Αθήνα μέσω της Ν.Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου θα χρησιμοποιούν τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα στην Κακιά Σκάλα.

Ο κ. Παπανικόλας ανέφερε πως ο βράχος έπεσε από ύψος 100 μέτρων, από σημείο δηλαδή που η Ολυμπία Οδός δεν είχε δικαιοδοσία παρέμβασης.

Για να κάνει εργασίες εκεί θα πρέπει να πάρει άδεια από το δημόσιο, όπως υποστήριξε, επισημαίνοντας πως χτες υπήρξαν μελέτες για χαλαρά βράχια, τα οποία και ρίχτηκαν ελεγχόμενα και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν. Σήμερα θα έρθουν ειδικοί από την Ελβετία για να ελέγξουν την κατάσταση.

LawAndOrder.gr