Κακιά Σκάλα: Στα δύο κόπηκε η νότια Ελλάδα από κατολίσθηση στην εθνική οδό

2022/12/02 at 7:28 ΠΜ 02/12/2022 NewsDesk NewsRoom

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας Ariel στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η Αττική δεν αποτέλεσε εξαίρεση, με τα προβλήματα να κάνουν την εμφάνισή τους τις πρώτες πρωινές ώρες.

Συγκεκριμένα, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου υπήρξε πτώση βράχων σε δύο σημεία, στο ρεύμα εισόδου προς την Αθήνα κοντά στην Κινέττα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία. Στο σημείο, είναι δυνάμεις της τροχαίας που προωθούν τα οχήματα στην παλαιά εθνική οδό από τον κόμβο Κινέττας έως τον κόμβο Μεγάρων.

Συγκεκριμένα, στο τούνελ του Σκύρωνα στο ύψος της Κινέττας, η κυκλοφορία γίνεται από μία λωρίδα μόνο, καθώς οι άλλες παραμένουν κλειστές γιατί περίπου στις 4 η ώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης αποκολλήθηκε ένα τμήμα βράχων, έπεσε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι μηχανικοί της Ολυμπίας Οδού, προκειμένου μαζί με αλπινιστές να καθαρίσουν τον δρόμο από τα βράχια και στη συνέχεια να καθαρίσουν όποια κομμάτια του βράχου είναι έτοιμα να πέσουν.

Η κίνηση αυτή είναι αναγκαία γίνεται για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των οδηγών. Έφτιαξαν και τοποθέτησαν ένα προστατευτικό πλέγμα, ενώ έχουν τοποθετηθεί κώνοι στο οδόστρωμα προκειμένου να γίνει σαφές ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι ειδικοί λένε πως υπάρχει κίνδυνος να γίνει και άλλη κατολίσθηση. Όσον αφορά στο πλέγμα που υπάρχει στα βράχια για την αποφυγή κατολισθήσεων, έχει σπάσει ένα τμήμα το οποίο είναι πολύ ψηλά στο βουνό, και βρίσκεται ουσιαστικά εκτός του έργου.

Στην κυκλοφορία έχει δοθεί μόνο η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας αλλά και η ΛΕΑ. Άγνωστο παραμένει το πότε θα δοθούν οι υπόλοιπες λωρίδες, ενώ οι ειδικοί εκτιμούν πως μέχρι και την Κυριακή θα αποδοθεί και η δεύτερη λωρίδα κυκλοφορίας. Για την αριστερή λωρίδα είναι άγνωστο το πότε θα δοθεί.