Νίκος Ελευθερόγλου: η Μποφίλιου τους φταίει ;

2022/12/06 at 1:02 ΜΜ 06/12/2022 newsroomΞεσηκώθηκαν διάφοροι από τον (κεντρο) δεξιό χώρο και τα έβαλαν με την γνωστή ερμηνεύτρια Νατάσα Μποφίλιου, γιατί λέει είναι…αριστερή και ως …αριστερή δεν έχει δικαίωμα να επισκέπτεται το κοσμικό Λονδίνο και να κάνει διαφήμιση σε ρούχα.

Όπως εξάλλου είναι γνωστό οι αριστεροί πρέπει να φοράνε προβιές, να κυκλοφορούν με ταγάρια και να μένουν σε…σπηλιές. Αναρωτιέμαι ειλικρινά εάν κόλλησαν …Πολακισμό, ή τελικά ο κανιβαλισμός δεν είναι θέμα ιδεολογίας και κόμματος, αλλά έχει εξαπλωθεί παντού.

Να πω ότι την κυρία Μποφίλιου δεν την έχω συναντήσει ποτέ από κοντά. Ούτε σε συναυλίες, ούτε σε εμφανίσεις της. Μόνο στο…ραδιόφωνο και στο διαδίκτυο την έχω ακούσει και “δει”. Το γράφω και το ξεκαθαρίζω για τα γνωστά τρόλ, που θα αναζητούν ιδιοτέλεια. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί με τις πολιτικές της θέσεις, αλλά αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας μετατρέπει σε διαδικτυακούς τραμπούκους, που περιμένουν στην γωνία για να δείξουμε τα νύχια μας και να βγάλουμε τα απωθημένα μας.

Πρέπει κάποτε να συμφωνήσουμε ότι αριστερός η δεξιός δεν είναι όποιος πάει ή δεν πάει στο Λονδίνο, αλλά άλλα πράγματα πολύ πιο σοβαρά και κυρίως οι πράξεις μας, χαρακτηρίζουν το που “ανήκουμε”. Αυτός ο κατήφορος και οι επιθέσεις μέσω της… ασυλίας που προσφέρει το διαδίκτυο, μόνο κακό κάνουν στον τόπο και στη δημοκρατία μας. Και όσο νωρίτερα το καταλάβουμε τόσο καλύτερα θα είναι για όλους μας.

Εάν θες να είσαι κεντροδεξιός δεν μπορεί να αντιγράφεις “μοντέλα” και “πρότυπα” που παραπέμπουν σε άλλες κουλτούρες και ιδεολογίες. Ο σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου, στις απόψεις του άλλου, είναι στον πυρήνα της ιδεολογίας του φιλελευθερισμού. Απόψεις σαν και αυτές που γράφτηκαν και επιθέσεις σαν και αυτές που έγιναν στην Μποφίλιου, είναι ξένες σε όσους θέλουν να δηλώνουν κεντροδεξιοί.

Πολιτική δεν γίνεται με επιθέσεις σε ανθρώπους, ούτε αντιγράφοντας τις λάθος συμπεριφορές άλλων χώρων και άλλων ανθρώπων. Τα όσα έγραψα σε αυτό το σημείωμα, δεν είναι για να υπερασπιστώ την κυρία Μποφίλιου.

Έτσι και αλλιώς δεν χρειάζεται εμένα. Τα γράφω για όλους αυτούς που ανήκουν στον φιλελεύθερο χώρο και τέτοιες απόψεις και ιδέες σαν και αυτές που γράφτηκαν αυτές τις μέρες δεν τους ταιριάζουν.

Με αυτούς που τα βάζουν με την Μποφίλιου και την κάθε Μποφίλιου τραβάμε μια…κόκκινη, για να μην πω μια γαλάζια γραμμή. Νισάφι πια με την τοξικότητα, το διχασμό και τον κανιβαλισμό…