Νίκος Ελευθερόγλου: Ο Τσίπρας σε ρόλο Ghostbusters

2022/12/21 at 9:55 ΠΜ 21/12/2022 newsroomΘα ήταν άστοχο να χαρακτηρίσω τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Δον Κιχώτη. Οχι γιατί θα αδικήσω τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά γιατί θα είμαι άδικος με την συμπαθητική φιγούρα του Δον Κιχώτη. Απλώς ο καθένας για τους δικούς του λόγους, πολεμά τα δικά του…φαντάσματα. Μόνο που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργεί κάτω από την πάλαι ποτέ αριστερή κουλτούρα, ενός φαντάσματος που πλανάται πάνω από την Ευρώπη, ενός φαντάσματος που βέβαια παρέμεινε στη χώρα του φαντασιακού και όχι του πραγματικού.

Τα γράφω αυτά γιατί πραγματικά βλέπω έναν ακόμη φαντασιακό εχθρό με τον οποίο ασχολείται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτός δεν είναι από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Εξηγούμε για να μην παρεξηγούμε. Κανείς, ούτε καν οι ίδιοι οι δημοσκόποι, δεν υποστηρίζουν ότι οι έρευνές τους είναι εκλογικό αποτέλεσμα. Αλλά όπως σε όλο τον δυτικό κόσμο οι δημοσκόποι καταγράφουν την συγκεκριμένη εικόνα της στιγμής, σύμφωνα με τη μεθοδολογία τους, και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν. Τόσο απλά τόσο καθαρά. Αυτό δεν μπορεί να μην το γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Οπως δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι και έξω έχουν πέσει, αλλά και τις (περισσότερες φορές) μέσα.

Τώρα για το αν έχουν σχέση με κρατικό χρήμα. Του απαντώ ευθέως πως ναι. Και παλαιότερα και σήμερα. Εαν ζούσε ο Ηλίας Νικολακόπουλος με τον οποίο είχε συνεργαστεί θα του το εξηγούσε για άλλη μια φορά.

Δυστυχώς ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει να αποδεχτεί ότι δεν δημιουργεί ατζέντα. Οτι στην κυριολεξία ακολουθεί τα γεγονότα και δεν μπορεί να χαράξει πορεία. Αυτό είναι το πρόβλημά του. Και η μη παραγωγή πολιτικής ατζέντας δεν μπορεί να του δώσει το στοιχείο της κυβερνησιμότητας που του χρειάζεται. Συνεχίζει να πορεύεται με μπούσουλα πολιτικό το 2015. Δεν κατανοεί ότι είναι άλλες οι συνθήκες. Δεν υπάρχει αντιμνημονιακό ρεύμα πλέον στην κοινωνία.

Οι πολίτες ζητούν ένα πρόγραμμα εναλλακτικό και σίγουρα όχι έναν αρχηγό που τάζει στον κάθε πικραμένο και μη αυτό που θέλει. Για αυτό και επαναλαμβάνω κουραστικά και μονότονα. Εάν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνήσει ξανά πρέπει να αλλάξει τροπάριο. Να παρουσιάσει πρόγραμμα και πρόσωπα αντί να δημιουργεί φαντάσματα για να γίνεται Ghostbuster. Χάνει χρόνο και ουσία…