Νίκος Ελευθερόγλου: Τα τραπεζώματα στη ΝΔ ανοίγουν την… όρεξη στον ΣΥΡΙΖΑ

2022/12/02 at 9:41 ΠΜ 02/12/2022 newsroomΕίναι να απορείς τελικά με τα όσα συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου. Σε μια περίοδο που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των εκλογών, στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τα …μαχαιρώματα και την επιστροφή στον παπανδρεισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας δε, αντί να κτίζει μια προσπάθεια να αποκτήσει τη χαμένη αξιοπιστία τόσο του ίδιο όσο και του κόμματός του, ανασύρει ατάκες πραγματικά βγαλμένες από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Παρακολουθεί ατάραχος στο κόμμα του να τσακώνονται οι Σκουρλέτης και Σπρίτζης για τα ψηφοδέλτια, τη γραμμή, τον έλεγχο του “κόμματος” και αντί να ανησυχεί από τις συγκεντρώσεις που μόνο “κόκκινο ρεύμα” δεν θυμίζουν κάθεται και πιστεύει όσους του λένε ότι Καραμανλής και Σαμαράς θα ανατρέψουν τον Μητσοτάκη.

Εαν η τελευταία του ελπίδα είναι αυτή τότε τα πράγματα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερα από αυτά που μαθαίνουμε.

Αντί να παραμυθιάζεται με αυτά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ας προσπαθήσει να κερδίσει τις εκλογές με σοβαρά επιχειρήματα, αντί να τάζει σε κάθε κοινωνική τάξη, αυτά που θέλει να ακούσει. Μετά τα δις που μοίρασε στη Θεσσαλονίκη για …αντίδοτο στην κρίση, από χθες μοιράζει 2000 ευρώ σε κάθε υγειονομικό, δυο δις στην υγεία παραπάνω και κανένα δις για υποδομές και κάτι ψιλά. Αλλά δεν απαντάει ουσιαστικά στο ερώτημα που θα βρεί τα λεφτά.

Ακόμη και για το θέμα της φορολόγησης των υπερκερδών στην ενέργεια έπεσε έξω. Οχι μόνο τελικά ο Μητσοτάκης τα φορολόγησε, αλλά θα μαζέψει με το 90% που επέβαλε περισσότερα από όσα υποσχόταν ο Τσίπρας με τους υπολογισμούς του για υπερκέρδη των εταιρειών. Διότι ακόμη και στις χώρες που πιστεύει ότι τα πάνε καλύτερα (που δεν τα πάνε) η φορολόγηση υπερκερδών είναι στο 10%.

Αρα και δυο δις να ήταν τα υπερκέρδη λιγότερα από τα 370 εκατομμύρια που μαζεύει ο Μητσοτάκης θα πάρουν.

Στην Κουμουνδούρου δεν έχουν ακόμη καταλάβει, ότι ο κόσμος δεν τους εμπιστεύεται. Ότι τα λάθη και οι παραλείψεις της ΝΔ , δεν δημιουργούν …ρεύμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί λοιπόν να τάζει στους πάντες τα πάντα, πιστεύοντας ότι θα επιστρέψουμε στο 15 ας καθίσουν έστω και τώρα να καταρτίσουν μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Οσο δεν το κάνουν αυτό και πιστεύουν ότι ο Μητσοτάκης θα πέσει από τα…φανερά δείπνα πρώην πρωθυπουργών, μάλλον δεν ξέρουν ούτε αυτούς ούτε τη ΝΔ.

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που πορεύεται στο άγνωστο με …βάρκα την ελπίδα της πτώσης Μητσοτάκη, εκ των έσω.

Και αυτό μάλιστα την ώρα που στο εσωτερικό του κόμματος του κ. Τσίπρα, οι μαχαιριές πάνε και έρχονται σε πολλά επίπεδα. Οσο δεν αποφασίζουν στην Κουμουνδούρου, ποιον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν και πως θα τον διαμορφώσουν, θα βλέπουν τα τρένα να περνούν…