Νίκος Ελευθερόγλου: Το τελευταίο (;) χαρτί του Μητσοτάκη

2022/12/18 at 11:15 ΠΜ 18/12/2022 newsroomΑλλιώς την περίμενε και αλλιώς του βγήκε του Αλέξη Τσίπρα, η συζήτηση επί του προϋπολογισμού στη Βουλή. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πίστευε ότι είχε προετοιμάσει έτσι το κλίμα που θα έριχνε την χαριστική βολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην συζήτηση του Σαββάτου. Το τοξικό πλαίσιο που είχαν δημιουργήσει οι υποκλοπές, οι υποθέσεις Σπυράκη και Καιλή, θα βοηθούσαν να στριμώξει τον πρωθυπουργό ώστε εκείνος να βγει από πάνω και να δηλώσει έτοιμος για να…κυβερνήσει τον τόπο ως εναλλακτική.

Χθες όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέτρεψε το σκηνικό και απέδειξε ότι δεν θα κάτσει τόσο…εύκολα να χάσει από τον Αλέξη Τσίπρα. Αντί να ασχοληθεί με το…εβδομαδιαίο σίριαλ των υποκλοπών, ασχολήθηκε με το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας και της κυβέρνησής του που είναι η ακρίβεια. Διότι κατά βάθος γνωρίζει, όπως και ο αντίπαλός του ότι αυτό που θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι άλλο από την οικονομία.

Και επειδή φαίνεται ότι ο μεγάλος εφιάλτης του ράλι των καυσίμων, αργά και σταθερά απομακρύνεται, ότι ευτυχώς για εκείνον (και για εμας δηλαδή) ο χειμώνας δεν ήταν τόσο εφιαλτικός όσο έμοιαζε στα τέλη του καλοκαιριού, αποφάσισε να κάνει κινήσεις στο κομμάτι της οικονομίας. Διότι καλό το καλάθι, καλές οι οικονομίες για να γεμίσουν τα ταμεία, αλλά εάν δεν θέλεις η κυβέρνηση να αλλάξει χέρια, πρέπει να πάρεις πρωτοβουλίες που θα στηρίξουν την μεσαία τάξη και τους ευάλωτους. Οι αποφάσεις που πήρε ο Μητσοτάκης και αφορούν την στήριξη των οικογενειών, για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Χωρίς να απειλείται επί της ουσίας η οικονομία, οι επιχειρήσεις και η εικόνα της χώρας προς σε εκείνους που θα αποφασίσουν να δώσουν την πιστοληπτική βαθμίδα στη χώρα, προχωρά σε μια κίνηση που δίνει ανάσα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Δίνει παράλληλα την ευκαιρία, την δυνατότητα στους βουλευτές του να βγούν και να δείξουν στους πολίτες, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δουλεύει για τους λίγους, αλλά για τους πολλούς. Να πάνε στους ψηφοφόρους τους και να τους μιλάνε με στοιχεία και όχι να απολογούνται για τα όσα συμβαίνουν. Η κυβέρνηση της ΝΔ καθορίζει εκ νέου την ατζέντα. Και εκεί που ήταν στρυμωγμένη στα σχοινιά, είναι έτοιμη να περάσει στην εαρινή αντεπίθεση μέσα στο χειμώνα. Ο Μητσοτάκης έριξε το τελευταίο(;) του χαρτί και περιμένει…