Ποια προϊόντα αναμένονται στο γιορτινό καλάθι του νοικοκυριού

2022/12/02 at 8:56 ΠΜ 02/12/2022 NewsDesk NewsRoom

«Εκπλήξεις» θα περιλαμβάνει το εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού», που κάνει ντεμπούτο στις 14 Δεκεμβρίου, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο εορταστικό καλάθι θα μπουν επιπλέονμοσχαρίσιο κρέας, σοκολατοειδή προϊόντα, γλυκά (μελομακάρονα, κουραμπιέδες, τσουρέκια, βασιλόπιτες),ενώ σε συζητήσεις βρίσκεται το υπουργείο και για τη δημιουργία καλαθιού για τους μικρούς καταναλωτές με παιχνίδια.

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Αυτά είναι τα προϊόντα για τους διαβητικούς

Στο μεταξύ, το «καλάθι» για τους διαβητικούς έκανε πρεμιέρα χες, Τετάρτη, ενώ παράλληλα διευρύνθηκαν και υπάρχουσες κατηγορίες στην κατεύθυνση της κάλυψης περισσότερων αναγκών για τους καταναλωτές.

Στόχος είναι για όσα είδη αποφασιστεί να ενταχθούν να μην υπάρξουν προβλήματα επάρκειας και οι καταναλωτές να μπορούν να τα βρουν καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Συγκριμένα, στο «καλάθι του νοικοκυριού» περιλαμβάνονται οι κατηγορίες «Γλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για κατανάλωση από διαβητικούς» όπως είναι η στέβια, αλλά και άλλα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας, καθώς και τα προϊόντα βρώμης.

Παράλληλα, διευρύνεται η κατηγορία των «κατεψυγμένων λαχανικών» με πρόβλεψη να υπάρχουν δύο προϊόντα από τις κατηγορίες «αρακάς», «μπάμιες» και «φασολάκια», ενώ συγχωνεύονται οι κατηγορίες «σερβιέτες» και «ταμπόν» και διαγράφεται η κατηγορία «τσάι ή χαμομήλι».

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη στο καλάθι από την έναρξη του μέτρου περιλαμβάνονται πέντε κατηγορίες τροφίμων κατάλληλες για διαβητικούς αλλά και καταναλωτές με άλλα διατροφικά προβλήματα όπως: γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά, γιαούρτι από γάλα αγελάδας χωρίς γεύσεις με χαμηλά λιπαρά, τυρί με χαμηλά λιπαρά, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα ένταξης και άλλων ειδών που αφορούν καταναλωτές με δυσανεξία σε κάποια τρόφιμα όπως λακτόζη και γλουτένη.

vradini.gr