Βόμβα με την Σπυράκη

2022/12/15 at 6:09 ΜΜ 15/12/2022 newsroomΆρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη ζήτησε, την Πέμπτη, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας, με βάση την έκθεση που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Η ανακοίνωση έρχεται από επίσημη σελίδα της ΕΕ.

Η υπόθεση αναφορικά με τη Μαρία Σπυράκη δεν φαίνεται να συνδέεται με το σκάνδαλο Qatar Gate, το οποίο έχει οδηγήσει στη σύλληψη της Εύας Καϊλή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση ασυλίας της ευρωβουλευτού της ΝΔ, καθώς υπάρχει «υπόνοια απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της βουλευτικής αποζημίωσης».

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της ΕΕ, η έρευνα αφορά στις αμοιβές των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Αίτημα άρση ασυλίας υπάρχει και για την Εύα Καϊλή, ενώ στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι δύο ελεγχόμενες δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας.

Τι απαντά η Μαρία Σπυράκη
Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, η ευρωβουλευτής δήλωσε ότι υπάρχει θέμα με βοηθό της και το επίδομα αλλοδαπής του, καθώς φέρεται να έχει απουσίες από το Ευρωκοινοβούλιο. «Δεν έχω πρόβλημα να αρθεί η ασυλία μου, δεν έχω τίποτα να κρύψω, δεν έχω λάβει χρήματα και όλο αυτό δεν έχει σχέση με το Κατάρ», δήλωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι, για χωριστή υπόθεση, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρται ότι ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας και της Εύας Καϊλή.