Νίκος Ελευθερόγλου: Αντίστροφη μέτρηση για Ράμμο-Παππά

2023/01/23 at 9:56 ΠΜ 23/01/2023 newsroomΣτην πολιτική, τα πράγματα δεν κρίνονται μόνο από το φαίνεσθαι, αλλά και από την ουσία των πραγμάτων. Και αυτές τις ημέρες θα μάθουμε εάν όλο αυτό το κλίμα με τις υποκλοπές, αλλά και με την υπόθεση Καλογρίτσα-Παππά έχει αντίκρυσμα.

Το πρώτο αφορά τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής (ΑΔΑΕ) Χρήστο Ράμμο. Δηλαδή εάν κλείσει ένα ακόμη ραντεβού με την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ή θα επιλέξει την προσωπική ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών. Σε αυτήν την περίπτωση θα έχει ενδιαφέρον το ποιοι αρχηγοί θα δεχθούν να δουν τα στοιχεία που θέλει ο κ. Ράμμος να παρουσιάσει.

Εάν επιλεγεί το δεύτερο είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε νέο κύκλο διαρροών, διαμαρτυριών και κινήσεων που θα ενταχθούν στο επικοινωνιακό παιχνίδι και όχι στην ουσία του θέματος. Και η ουσία του θέματος είναι πως ούτε η ανεξάρτητη αρχή, ούτε η Πολιτεία, μπόρεσαν και μπορούν να προφυλάξουν τους πολίτες τους, από επισυνδέσεις και κακόβουλα λογισμικά. Συνέβαινε, συμβαίνει και θα συνεχίσει να συμβαίνει όποιος και να κυβερνά. Οσοι ισχυρίζονται το αντίθετο απλά κοροϊδεύουν εαυτούς και αλλήλους.

Σε ότι αφορά την υπόθεση Καλογρίτσα – Παππά. Η αλήθεια είναι ότι σηκώθηκε αρκετή σκόνη. Λογικό θα πείτε. Καθώς είναι ασύνηθες γραμματέας επιχειρηματία να…δίνει πολιτικά κόμματα σε ότι αφορά τη χρηματοδότησή τους. Οχι γιατί δεν συμβαίνει κόμματα και πολιτικοί να χρηματοδοτούνται από επιχειρηματίες. Αλλά γιατί κάποιος ή κάποιοι σπάνε την σιωπή τους και μιλάνε πάνω από το τραπέζι για τα όσα συμβαίνουν κάτω από το τραπέζι.

Αλλά και για αυτήν την υπόθεση πέρα από τα όσα λέμε και γράφουμε υπάρχει ένας κρίσιμος παράγοντας. Αυτός της δικαιοσύνης. Αυτή θα κρίνει στο Ειδικό Δικαστήριο, όχι για τις…τσάντες με τα λεφτά, αλλά για το αν ο πρώην πανίσχυρος Υπουργός Νίκος Παππάς, υπέπεσε σε παράβαση καθήκοντος ή όχι.

Και αυτό θα είναι το σημαντικό. Αναλόγως την απόφαση θα κινηθεί την επόμενη ημέρα αυτή η ιστορία. Και η απόφαση εάν κάτι δεν αλλάξει σε λίγες εβδομάδες (τον Φεβρουάριο) το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει.

Αυτό περιμένουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό και λέω ότι μόλις κατακάτσει η σκόνη θα έχουμε την πραγματική εικόνα. Το τι θα μείνει στους πολίτες, είναι άλλη υπόθεση. Μια από τα ίδια, θα έλεγα, όση σημασία έχει…