Νίκος Ελευθερόγλου: Αρχισαν τα όργανα…

2023/01/13 at 6:34 ΜΜ 13/01/2023 newsroomΔικαστές δεν είμαστε, αποφάσεις δεν βγάζουμε, ούτε ενόχους ανακαλύπτουμε για να καταδικάζουμε τον οποιοδήποτε. Πολιτικά θα μιλήσουμε. Εκείνο λοιπόν που διαπιστώνουμε είναι ότι μετά από καιρό στη ΝΔ ξύπνησαν και άρχισαν να θυμούνται πως είναι να παίζεις και εσύ σκληρό ροκ. Το πολύ αστικό και το πολύ…πολιτισμένο, όταν μπαίνεις στην τελική ευθεία μιας αναμέτρησης που θα κρίνει το σήμερα και το αύριο, η αστική ευγένεια δείχνει να πηγαίνει περίπατο.

Και εκεί που ήσουν στρυμωγμένος στο καναβάτσο, μια κατάθεση όπως είναι αυτή της γραμματέως του Καλογρίτσα είναι κάτι σαν θείο δώρο.

Η ΝΔ το άρπαξε και άρχισαν τα όργανα μετά από καιρό. Το τι είπε για φακέλους με λεφτά που έδινε το αφεντικό της, στον ΣΥΡΙΖΑ, τι δημοσιογράφους μπλέκει, τι …πακέτα εισαγωγής για να ενισχυθεί η Κουμουνδούρου ανέφερε και ένα σωρό άλλα που δείχνουν την διαδρομή του χρήματος.

Επειδή όμως είμαι παλιός στο κουρμπέτι και τα μάτια μου έχουν δει πολλές γραμματείς να καταθέτουν, θα έλεγα ότι θα περιμένω να βγει η απόφαση του δικαστηρίου και να μιλήσω μετά.

Αλλά το βέβαιο είναι ότι τα κόμματα δεν λειτουργούν με αυτούς τους όρους, ούτε η πολιτική αντιπαράθεση. Πλέον μετά από καιρό το παιχνίδι μεταφέρεται στο άλλο μισό του γηπέδου και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτός που θα καλείται να απαντά για το τι έγινε, ποιος τα πήρε, ποιος τα μετέφερε. Και οι απαντήσεις του πρέπει να είναι πάνω από όλα πειστικές. Διότι όταν το παίζεις αρχάγγελος της κάθαρσης και πολιτικά άσπιλος και αμόλυντος και ακούει ο κόσμος ότι τα πακέτα έπεφταν σαν το χαλάζι, τότε τα λόγια είναι περιττά.

Μετά από καιρό αρχίζει πάλι το ματς να ζωντανεύει και η …χαλαρή ΝΔ να περνά στην αντεπίθεση. Σαν να ξύπνησε και να μπαίνει στην πολιτική αντιπαράθεση, με όρους ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν αυτή η στρατηγική αποδώσει καλύτερα. Πάντως σαν κάτι να άρχισε να κινείται…