Νίκος Ελευθερόγλου: Δυο άλλοι κόσμοι στο δρόμο για τις κάλπες

2023/01/24 at 9:37 ΠΜ 24/01/2023 newsroomΓια άλλη μια φορά διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των προτάσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δυο κόσμοι. Και επειδή η οικονομία είναι ο κόσμος μέσα στον οποίο καλούμαστε να διαμορφώσουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας, είναι σημαντικό να κρίνουμε και να συγκρίνουμε τις πολιτικές προτάσεις των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, όπως άρχισαν να διαμορφώνονται.

Από τη μια ακούσαμε έναν πρωθυπουργό να καταθέτει την πρότασή του με συγκεκριμένα στοιχεία, να αναγνωρίζει τις δυσκολίες και να κινείται σε μια λογική, πρώτα μαζεύουμε και μετά δίνουμε.

Και από την άλλη έναν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υπόσχεται ότι με έναν νόμο και ένα άρθρο θα περιορίσει τις ανισότητες και θα μοιράσει στους πάντες τα πάντα ακυρώνοντας ακόμη και τους νόμους που ο ίδιος έφερε.

Χαρακτηριστικότερο όλων τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε καφενείο στο Αιγάλεω και αφορούσαν την προσωπική διαφορά. Δηλαδή τον νόμο Κατρούγκαλου. Μέχρι τώρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ο νόμος είναι σωστός και με την προσωπική διαφορά, σώθηκαν οι συντάξεις χιλιάδων συμπολιτών μας. Από χθες μάθαμε και μάλιστα από τον κ. Τσίπρα, ότι η προσωπική διαφορά είναι ένας άδικος νόμος, κατά των συνταξιούχων, την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ήθελε αλλά την επέβαλαν οι δανειστές.

Να συμβαίνουν και τα δυο αποκλείεται. Η η προσωπική διαφορά είναι ένας νόμος που έσωσε τους συνταξιούχους ή ήταν ένας άδικος νόμος που κατέστρεψε τους συνταξιούχους.

Ας αποφασίσουν για να ξέρουμε. Και αυτό είναι το πρώτο που επισήμανα. Αυτά που είπε για την επιστροφή των αναδρομικών και άλλα τινά τα εντάσσω στις λογικές που έχουν οι αντιπολιτεύσεις.

Το ερώτημα όμως που θα κληθεί να απαντήσει ο κ. Τσίπρας, είναι γιατί αυτή τη φορά να τον πιστέψουν οι πολίτες στα όσα σωστά υπόσχεται.

Διότι αυτό είναι το μεγάλο πολιτικό του πρόβλημα σε σύγκριση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ότι ο δεύτερος καλώς ή κακώς έχει κτίσει το προφίλ του αξιόπιστου. Και αυτό συνέχισε να καλλιεργεί με την συνέντευξή του. Ασχέτως ότι δεν θα πάει στις εκλογές μόνο με αυτά που είπε ο Μητσοτάκης έχει την πιστοποίηση του ότι λέει τα κάνει, ενώ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όχι.