Νίκος Ελευθερόγλου: Η μάχη του …κέντρου είναι στα δεξιά

2023/01/03 at 11:03 ΠΜ 03/01/2023 newsroomΠολύ κουβέντα γίνεται για άλλη μια φορά για τη μάχη του…κέντρου. Και αυτό γιατί οι αναλυτές, εκτιμούν ότι όποιος το κερδίσει θα πάρει και τις εκλογές. Δεν θα είμαι από αυτούς που θα διαφωνήσουν με αυτό το θεώρημα. Αλλά να μου επιτρέψουν όσοι συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό και όχι μόνο, να πω ένα απλό και ξεκάθαρο πράγμα. Για να στραφείς σε οποιοδήποτε κέντρο πρέπει να έχεις θωρακίσει τα νώτα σου. Αυτό που διαχρονικά κάποιοι απαξιώνουν. Και αυτό είναι τα δεξιά της ΝΔ. Εαν αυτό το θεωρούν κάποιοι δεδομένο, αυτό το μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, καλό είναι να ξαναδούν την εξίσωση και να διαγνώσουν το πρόβλημα που υπάρχει.

Διότι πρόβλημα υπάρχει από το στιγμή που όλοι τσιμπολογούν κάτι μικρό ή μεγάλο από τον κορμό των παραδοσιακών δεξιών ψηφοφόρων της ΝΔ, που θεωρούν ότι κάποιοι στην ηγετική ομάδα και στο περιβάλλον του Μαξίμου, τους θεωρούν από τη μια κάτι σαν μιάσματα ή στην καλυτέρα των περιπτώσεων ως σίγουρους.

Και εάν δεν γίνουν κινήσεις , θα βρεθούν οι…κυνηγοί του κέντρου προ εκπλήξεως. Ας πούμε για παράδειγμα μια κίνηση που θα έδειχνε αν μη τι άλλο σεβασμό σε κάποια πρόσωπα που εκπροσωπούν σταθερά χρόνια αυτό το χώρο της “λαϊκής δεξιάς”. Και αναφέρομαι στον Νικήτα Κακλαμάνη. Είναι δυνατόν να τον στέλνεις στην αρένα της Α Αθηνών και να μην τον φωνάζεις να του πεις ότι σεβόμενος την πορεία σου και τον παραδοσιακό ψηφοφόρο της ΝΔ που εκφράζεις σε τοποθετώ στο Επικρατείας;

Αυτό θα ήταν μια κίνηση που θα έδινε το κατάλληλο μήνυμα στη βάση ότι αν μη τι άλλο κάποια πρόσωπα με ιστορία στην παράταξη, ανταμείβονται και τοποθετούνται στη λίστα. Οχι γιατί δεν μπορούν να εκλεγούν, αλλά γιατί μπορούν να εκλεγούν αλλά η ηγεσία τα τιμά με αυτόν τον τρόπο.

Έφερα αυτό το παράδειγμα, γιατί η παράταξη πρέπει να θωρακιστεί από διαρροές που οφείλονται σε απογοητευμένους ψηφοφόρους που έχουν την αίσθηση ότι κανείς στη σημερινή ΝΔ δεν τους υπολογίζει και νιώθουν ότι περισσότερο εκτιμώνται οι μεταγραφές από τους πιστούς ψηφοφόρους.

Για αυτό επαναλαμβάνω ότι η μάχη του κέντρου για τη ΝΔ είναι στα δεξιά της. Και επειδή βρισκόμαστε στην τελική ευθεία καλό θα είναι κάποιοι να το καταλάβουν.