Νίκος Ελευθερόγλου: Η ρύθμιση που θα στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ

2023/01/17 at 9:32 ΠΜ 17/01/2023 newsroomΜπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για…κλείσιμο του ματιού στους φιλοβασιλικούς, με αφορμή την συμμετοχή ελαχίστων βουλευτών και στελεχών της ΝΔ στην εξόδιο ακολουθία και στην κηδεία του Κωνσταντίνου, αλλά το Μαξίμου ετοιμάζεται να στριμώξει την Κουμουνδούρου.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα αποκλείονται κόμματα όπως αυτό που δημιούργησε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Και μάλιστα η κυβέρνηση μελετά να…κόψει και το ενδεχόμενο να εμφανιστούν διάφοροι αυτοφοράκηδες, που θα βγούν μπροστά ως βιτρίνα. Εύκολο αυτό; Συνταγματικό; Θα φανεί μόλις κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση΄.

Και δεν θα μπω στα συνταγματικά ή όχι. Ετσι και αλλιώς όταν έρθει η ώρα αυτά θα κριθούν στην Αρειο Πάγο. Θα πω όμως ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θα θελήσει να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κληθεί άμεσα να πάρει θέση. Για την ώρα η Κουμουνδούρου κρατά κλειστά τα χαρτιά της. Και αυτό την ώρα που οι δικές μου πληροφορίες τονίζουν ότι ήδη έχει στα χέρια της την ρύθμιση της κυβέρνησης.

Το Μαξίμου από τη μεριά του δεν πρόκειται να αφήσει χαλαρά τον Τσίπρα να διαχειριστεί την υπόθεση. Θα τον στριμώξει ζητώντας του να πάρει καθαρά θέση. Και εάν δεν το κάνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ θα τον καταγγείλει για παιχνίδια με την ακροδεξιά.

Η άσκηση για να είμαστε ειλικρινείς, είναι δύσκολη. Τα όρια είναι δυσδιάκριτα καθώς δεν υπάρχει ο συνταγματικός όρος που υπάρχει στη Γερμανία για την απαγόρευση συμμετοχής νεοναζιστικών κομμάτων. Βέβαια παρά την πρόβλεψη αυτή, δεν απέφυγαν τη δημιουργία ακροδεξιών μορφωμάτων.

Φανταστείτε πόσο δύσκολο θα είναι για την χώρα μας. Στο Μαξίμου μελετούν να φέρουν την ρύθμιση σε συνδυασμό με τις αναφορές σε εγκληματική οργάνωση. Θα περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα λέει η ρύθμιση. Αλλά το βέβαιο είναι ότι το πολιτικό παιχνίδι θα παιχθεί και στις εντυπώσεις. Και όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει θέση θα στριμώχνεται η Κουμουδούρου.

Πλέον ο Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να πετάξει το μπαλάκι στον ΣΥΡΙΖΑ. Και για αυτό λέω ότι τα δύσκολα είναι προς την πλευρά της Κουμουνδούρου…