Νίκος Ελευθερόγλου: καλά τα σόου αλλά χρειάζονται απαντήσεις

2023/01/25 at 10:04 ΠΜ 25/01/2023 newsroomΔεν συζητάμε ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε το όλο θέμα των υποκλοπών λάθος. Δεν συζητάμε ότι θα έπρεπε να δοθούν εγκαίρως εξηγήσεις και κυρίως να έχουν εντοπιστεί τα ρυπαρά δίκτυα τα οποία λειτουργούν εντός της ΕΥΠ, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Ολα αυτά ήταν απαραίτητα να γίνουν, όπως και ότι η δικαιοσύνη έπρεπε να τρέξει αυτήν την υπόθεση.

Εκείνο που εκτιμώ ότι δεν χρειαζόνταν ήταν αυτό το κακοστημένο σόου από τον Χρήστο Ράμμο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώτος έχει κάνει τις επιλογές του, μια και απεδείχθη κατά τη γνώμη μου, ανεπαρκής για να προστατεύσει τους πολίτες από τις υποκλοπές και τις επισυνδέσεις. Και θεωρεί ότι θα κρύψει την αποτυχία του, παίζοντας πολιτικά παιχνίδια. Απέτυχε να δώσει εξηγήσεις ότι τόσα χρόνια , που βρίσκεται επικεφαλής της ΑΔΑΕ, γινόταν πάρτυ με τις υποκλοπές και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ και εκείνος σφύριζε αδιάφορα.

Αυτό είναι η αλήθεια για τον κ. Ράμμο, που ευαισθητοποιήθηκε εσχάτως και αφού άλλοι έκαναν την δουλειά που εκείνος έπρεπε να έχει κάνει. Ηταν πολύ απλά ανύπαρκτος και δεν προστάτευσε κανέναν πολίτη. Τώρα τρέχει για να μας πείσει ότι είναι και ήταν αδέκαστος.

Παραμύθια στα οποία για τους δικούς του λόγους ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ τα αποδέχτηκε. Σόου λοιπόν από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, σόου και από τον Αλέξη Τσίπρα. Αλλά απαντήσεις από πουθενά. Πιστεύω ότι έτσι θα πάμε προς τις εκλογές. Μέσα στην πόλωση που έχει μάθει να λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ πιο άνετα και μέσα στη σιωπή που έχει μάθει να λειτουργεί η κυβέρνηση καλύτερα.

Ξέρετε όμως πιο είναι το δυστύχημα. Οτι ο ελληνικός λαός δεν ενδιαφέρεται ούτε…δράμι για όλα αυτά που συζητάμε πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Το θεωρούν δεδομένο και αδιάφορο. Τους πολίτες τους καίει το πως θα τα βγάλουν πέρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Τις εκλογές δεν θα τις κερδίσει αυτός που άκουγε λιγότερο ή περισσότερο τον άλλον. Αδιάφορο για την κοινωνία. Κακώς αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Τις εκλογές θα τις κερδίσει αυτός που θα δώσει λύση στα προβλήματα των πολιτών. Που για την ώρα παρά τις προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου είναι πολλά. Μια βόλτα σε ένα σούπερ μάρκετ θα δώσει περισσότερες απαντήσεις από όσο μια βόλτα στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

Τόσο απλά, τόσο ειλικρινά…