Νίκος Ελευθερόγλου: Ο …βαθύς ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ

2023/01/05 at 12:00 ΜΜ 05/01/2023 newsroomΜπορεί ο Αλέξης Τσίπρας, να ισχυρίζεται ότι θέλει να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελικά ο …βαθύς ΣΥΡΙΖΑ του 3% είναι εδώ και σε κάθε ευκαιρία φροντίζει να το υπενθυμίζει σε όσους τολμούν να διαφοροποιηθούν από τη γραμμή του. Τελευταίο παράδειγμα η επίθεση που δέχτηκε ο πρώην Υπουργός Υγείας (του ΣΥΡΙΖΑ) Α. Ξανθός, ο οποίος είχε την ατυχή ιδέα να διαφοροποιηθεί από τη γραμμή των Πολάκηδων στην υπόθεση των φαρμάκων. Ο άνθρωπος ως γνώστης αυτής της ιστορίας βγήκε και είπε το αληθές και πραγματικό.

Ότι στη χώρα μας με εντολή της τρόικας τα εγχώρια φάρμακα είναι φτηνά. Και ότι πρέπει να ανεβαίνουν οι τιμές τους, όχι για να τα πληρώνουν οι πολίτες πιο ακριβά, αλλά κυρίως για να σταματήσει αυτό το παιχνίδι με τις εξαγωγές, που κάνει ένα ολόκληρο σύστημα να θησαυρίζει.

Και αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να το κατανοήσει, έπεσε πάνω του να τον…φάει γιατί τόλμησε να συνταχθεί με αυτό που λέει ο Πλεύρης και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Για αυτό και έβαλαν τους κατάλληλους ανθρώπους να συνετίσουν τον Ξανθό και να τον επαναφέρουν στην ορθή γραμμή.

Το γράφω αυτό για να πάψουν κάποιοι να πιστεύουν ότι είναι τόσο εύκολο το πείραμα του Αλέξη Τσίπρα (που ακόμη…δεν έχει εμφανιστεί) να μεταλλάξει το κόμμα του σε κάτι πιο σοβαρό και να εκφράσει την περιβόητη κεντροαριστερά.

Σε κάθε ευκαιρία, εάν ο Τσίπρας δεν πάρει κεφάλια, ο βαθύς ΣΥΡΙΖΑ θα του θυμίζει ποιος κάνει πραγματικά κουμάντο στο μαγαζί. Θα του θυμίζει ότι μπορεί αυτός να είναι που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αλλά την κομματική νομιμότητα την ορίζουν άλλοι. Και μπορεί να τον άφησαν να πάει την Τσαπανίδου, και την κάθε Τσαπανίδου στο…ναό, αλλά το ιερό του κόμματος ανήκει μόνο σε αυτούς.

Και αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Το ιερατείο. Που όσο νιώθει δυνατό, θα συνεχίζει τις τρικλοποδιές σε όσους θεωρεί ότι δεν συναινούν στην κουλτούρα της ανθρωποφαγίας του μη κομματικά ορθού.

Αυτό είναι που πληρώνει και ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περνάει μπροστά, ούτε στις μετρήσεις, ούτε στην κοινωνία. Αυτά είναι τα βαρίδια της Κουμουνδούρου που θα κρατούν τον ΣΥΡΙΖΑ καθηλωμένο στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.