Νίκος Ελευθερόγλου: Ποιος ο στόχος της πρότασης δυσπιστίας;

2023/01/26 at 10:25 ΠΜ 26/01/2023 newsroomΓια άλλη μια φορά ο τακτικισμός προηγείται της πολιτικής ουσίας. Γιατί μην μου πείτε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα ανατρέψει τον Μητσοτάκη με την πρόταση μομφής που θα καταθέσει. Η ότι θα πετύχει τον στόχο του να γίνουμε…σοφότεροι στο θέμα των υποκλοπών. Η ακόμη και το ότι οι πολίτες θα στηθούν επί ώρες να ακούσουν την συζήτηση στη Βουλή; Μια συζήτηση μάλιστα που επειδή γίνεται 70 περίπου ημέρες πριν τις εκλογές θα μετατραπεί όχι απλά σε κοκορομαχία, αλλά σε πεδίο ύβρεων που θα παραπέμπει σε περιόδους που στο Κοινοβούλιο υπήρχαν ακόμη τα απομεινάρια μιας σκοτεινής περιόδου. Αυτή είναι η αλήθεια.

Τώρα θα μου πείτε γιατί ο Αλέξης Τσίπρας το επέλεξε; Θα σας πω τη γνώμη μου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αφελής. Γνωρίζει ότι ο μόνος πολιτικός χώρος που μπορεί να αλιεύσει ψηφοφόρους είναι το ΠΑΣΟΚ. Η μάλλον ένα τμήμα από το ΠΑΣΟΚ. Ανεβάζοντας τους τόνους και χρησιμοποιώντας μάλιστα τον όρο αποστασία, στοχεύει να ξυπνήσει ανακλαστικά.

Πιστεύει ότι με την πρόταση μομφής θα συσπειρώσει γύρω του και μάλιστα εν απουσία του Ανδρουλάκη, ένα κομμάτι ψηφοφόρων που είναι κρίσιμο και θα του ανεβάσουν τα ποσοστά στην τελική ευθεία.

Το εντυπωσιακό είναι ότι σε αυτήν την προσπάθεια έχει δίπλα του έναν πρόθυμο σύμμαχο. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και θα έλεγα ότι στο μόνο που συμφωνούν είναι ότι ο καθένας για τους δικούς του λόγους θέλει να πάρει κάτι από το ΠΑΣΟΚ. Διαφορετικό κοινό, αλλά ευρισκόμενο στο ΠΑΣΟΚ.

Ο μόνος χαμένος από αυτήν την τριήμερη συζήτηση θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα διαπιστώσει για άλλη μια φορά τους δυο “μεγάλους” να τον πιέζουν για να του πάρουν ότι έχει μείνει. Θα είναι μια πρόβα, από τι τον περιμένει την επόμενη ημέρα της πρώτης κάλπης.

Οσο για την συζήτηση, θα δούμε το σε τι κλίμα θα πάμε στις εκλογές. Πόλωση, δικαιοσύνη, υποκλοπές, με φόντο την αύξηση των συντάξεων που δεν πήραν όλοι στην τσέπη.

Ετσι θα πορευτούμε και όσο γρηγορότερα τελειώνουμε τόσο καλύτερα θα είναι. Ούτε ο κ. Μητσοτάκης θα παραδεχτεί ότι ήξερε για τις επισυνδέσεις, ούτε και ο κ.Τσίπρας για τις σακούλες Καλογρίτσα. Τόσο απλά…