Νίκος Ελευθερόγλου: Προσοχή στα ψηφοδέλτια

2023/01/07 at 2:13 ΜΜ 07/01/2023 newsroomΔυστυχώς τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό με τους βουλευτές της ΝΔ, έχουν πληγώσει την παράταξη. Και όσο και εάν κάποιοι θεωρούν ότι η αντίδραση ήταν αυτή που έπρεπε, η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση και στις τρεις περιπτώσεις καθυστέρησε να δείξει τα ανακλαστικά που απαιτούνται. Το ίδιο συμβαίνει και με ένα τέταρτο πρόσωπο, γένους θηλυκού που το όνομά της ήδη κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία.

Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά οι αντιδράσεις να μην πάρουν μια εβδομάδα, και ήδη να έχει κληθεί το συγκεκριμένο πρόσωπο, για να πράξει τα αυτονόητα. Διότι το να σέρνεται αυτή η ιστορία για κανέναν δεν θα είναι καλό. Το δυστύχημα για αυτές τις περιπτώσεις ότι πρόκειται για νέους ανθρώπους που ή δεν κατάλαβαν το λειτούργημα που ανέλαβαν και τις ευθύνες τους, απέναντι σε μια παράταξη ολόκληρη, ή θεώρησαν ότι δεν θα τους έπαιρναν ποτέ είδηση.

Εμείς εγκαίρως είχαμε κτυπήσει το καμπανάκι προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά τότε σφύριζαν αδιάφορα. Το ίδιο λέμε και τώρα, επειδή είμαστε στην τελική ευθεία της κατάρτισης ψηφοδελτίων. Να ψαχθούν όλες και όλοι που θα μπουν στα ψηφοδέλτια. Αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα. Δεν ζητάμε να βρούν αγγέλους, καθώς πουθενά δεν υπάρχουν. Ζητάμε όμως να μην πέφτουν από τα σύννεφα, για περιπτώσεις που γνώριζαν και να τρέχουν εκ των υστέρων να μαζέψουν ότι δεν μαζεύεται.

Ισως πρέπει να ξαναδούν και τα ασυμβίβαστα για τους κατέχοντες το βουλευτικό αξίωμα. Ωστε να μην υπάρχουν παράθυρα και διπλές ερμηνείες. Θέλω να πιστεύω ότι στην Πειραιώς πήραν το μάθημά τους. Και οι κ.κ. Μπρατάκος, Μαρινάκης, Νέζης και λοιποί που έχουν την την κύρια ευθύνη από πλευράς ΝΔ να προσέξουν και το ποιους και ποιες θα βάλουν στο ψηφοδέλτιο και πως θα διαχειριστούν τις επόμενες κρίσεις, που θα προκύψουν.