Πλεύρης: Ενισχύουμε με ιδιωτικές κλινικές το σύστημα

2023/01/31 at 8:43 ΠΜ 31/01/2023 newsroomΘα υπάρξουν δύο ιδιωτικές κλινικές για να ενισχύσουν τα Νοσοκομεία Αττικόν και Γεννηματάς που μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα τους επόμενους δύο μήνες με τις ιώσεις δήλωσε υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην εκπομπή Παρεμβασεις του BLUE SKY.

Πρόσθεσε όμως ότι παρουσιάζεται μείωση και στον κορονοϊό και στις ιώσεις το τελευταίο διάστημα. Οπως είπε το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο Αττικό αλλά μέσα στους επόμενους μήνες θα αναπτυχθούν 52 κλίνες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Τα έκτακτα χειρουργεία είπε γίνονται κανονικά ενώ για τα τακτικά χειρουργεία αυτή την περίοδο γίνεται εκκαθάριση στις λίστες. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι είναι περίπου 2100 τα τακτικά χειρουργεία που δεν έχουν γίνει κι αυτό όπως ανέφερε είναι μια με αδυναμία του κράτους.
Αναφέρθηκε επίσης και στη ρύθμιση που έφερε πρόσφατα στη Βουλή να παίρνουν επιπλέον 1800 οσοι γιατροί δεχτούν να μετακινούνται σε διάφορα νοσοκομεία και να καλύπτουν ανάγκες.
 Ο κύριος Πλεύρης ανέφερε επίσης ότι το σύστημα με τα ραντεβού τους προσωπικούς ιατρούς δουλειά δεν είναι ακόμη αυτό που θέλουμε αλλά υπάρχει, προχωράει ικανοποιητικά. Πρόσθεσε να βρούμε τον τρόπο να έχουμε περισσότερους προσωπικούς γιατρούς στο σύστημα. Για τα φάρμακα κύριος Πλεύρης υποστήριξε ότι έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση αλλά παραμένει το πρόβλημα σε φάρμακα κυριως που υπάρχει έλλειψη στην παγκόσμια παραγωγή όπως τα εισπνεόμενα. Ανέφερε ακόμη ότι τα ελληνικά εργοστάσια αύξησαν την παραγωγής τους και αυτι βοήθησε στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
 
Ακολουθεί το σχετικό Link