Νίκος Ελευθερόγλου: Η Barbara απειλεί τις …κάλπες

2023/02/05 at 11:12 ΠΜ 05/02/2023 newsroomΣτο Μαξίμου θυμούνται τα περσινά και φτύνουν τον…κόρφο τους. Για αυτό και η εντολή που έδωσε ο Μητσοτάκης, για τη Barbara ήταν σαφής: Πως όποιος πιαστεί στον ύπνο θα πάει σπίτι του , ασχέτως εάν έχουμε εκλογές ή όχι σε λίγους μήνες.

Και πράγματι η κακοκαιρία που βιώνουμε αυτές τις ώρες εκτός των άλλων θα κρίνει και σε ένα σημείο, μεγάλο θα λέγαμε, την κυβέρνηση και όχι μόνο τον κρατικό μηχανισμό. Αν έχουμε τα περσινά, καλύτερα το Μαξίμου να παραδώσει από σήμερα τα κλειδιά σε νέο ένοικο.

Και επειδή το δις εξ αμαρτείν ούκ ανδρός σοφού άπαντες τρέχουν από την ώρα που επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις. Από περιφερειάρχες και δημάρχους μέχρι Υπουργούς και Βουλευτές. Ο καθένας για το δικό του λόγο, μια και άπαντες μέσα σε διάστημα λίγων μηνών θα κριθούν από τους πολίτες.

Για αυτό και τα τόσα μέτρα και οι τόσοι έλεγχοι. Η ΕΛΑΣ, πράττει το (υπερβολικά) καθήκον της ώστε να μην γίνουν άπαντες ρεζίλι και κυρίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το τεστ είναι δύσκολο και πολλά θα κριθούν από το αποτέλεσμα. Διότι οι πολίτες μπορεί να συγχωρέσουν τους Πάτσηδες, αλλά σίγουρα δεν θα συγχωρέσουν κανέναν, εάν αποκλειστούν σε κάποιο σημείο, αν μείνουν χωρίς ρεύμα μέρες και κυρίως αν διαπιστώσουν ότι για άλλη μια φορά το κράτος που μας στοιχίζει πανάκριβα πιαστεί στον ύπνο.

Ακόμη και ο Κύπριος Στυλιανίδης τρέχει εδώ και δυο μέρες, γιατί γνωρίζει ότι κανείς αυτή τη φορά δεν θα του χαριστεί. Καλύτερα σου λέει μέτρα, ακόμη και υπερβολικά για το φαινόμενο που εξελίσσεται, παρά να χάσω το Υπουργείο. Και αυτό το έμαθε καλά, καθώς κανένας συνάδελφός του δεν θα τον στηρίξει σε περίπτωση του όποιου λάθους.

Οχι ότι δεν θα υπάρχουν δυσκολίες από το χιονιά, αλλά αυτό θα είναι άλλο, από το να επικρατήσει το μπάχαλο.

Είπαμε οι εκλογές έχουν και τα καλά τους. Και ο περιορισμός των λαθών είναι ένα από αυτά.

Το Μαξίμου ξέρει ότι πλήρωσε ακριβά τη Μήδεια, διότι από τα όσα έγιναν σηματοδότησαν την απαρχή της φθοράς της. Από εδώ και πέρα δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες σε μια αναμέτρηση που αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από σκληρή.

Ούτε το χρόνο έχει για να αλλάξει τα πράγματα εάν συμβεί κάτι. Για αυτό και οι απαιτήσεις έχουν ανέβει σε σχέση με τον κρατικό μηχανισμό. Οχι ότι δεν θα υπάρξουν γρίνιες και σχόλια εάν κλείσουν τα σχολεία και εφαρμοστεί τηλεργασία κυρίως στο δημόσιο. Αλλά σίγουρα το (πολιτικό) κόστος θα είναι λιγότερο από ένα φιάσκο, όπως ήταν το περσινό. Για αυτό η Barbara είναι μια σημαντική…παρουσία για την κυβέρνηση.