Στους «4» της Ευρώπης ο Πανιώνιος

2023/02/08 at 8:11 ΜΜ 08/02/2023 newsroom.Εστω και με δραματικό τρόπο, ο Πανιώνιος πήρε την πρόκριση στους «4» του Euro Cup ανδρών στην υδατοσφαίριση. Οι «κυανέρυθροι» δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν στη Ρουμανία το υπέρ τους 10-5 του πρώτου προημιτελικού στη Νέα Σμύρνη, καθώς η Οραντέα πήρε τη νίκη με 13-8 και ισοφάρισε τη διαφορά, όμως στη διαδικασία των πέναλτι αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και με επιμέρους σκορ 7-6 (συνολικό σκορ 19-15) εξασφάλισαν το εισιτήριο για την τετράδα.

Σε ένα εξαιρετικά δυνατό παιχνίδι, με πολλές αποβολές εκατέρωθεν, ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που είχε με παίκτη παραπάνω, με συνέπεια να βρεθεί πίσω στο σκορ με 4-1, ήδη από τις αρχές του δεύτερου οκταλέπτου.

Στη συνέχεια οι «κυανέρυθροι» βρήκαν κάποιες λύσεις στην επίθεση και ολοκλήρωσαν το ημίχρονο στο -2 (7-5), χάρη σε γκολ του Γούνα στα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως η Οραντέα συνέχισε να κυνηγά τη μεγάλη ανατροπή.

Ενα γκολ του Ιλίσιε στην πρώτη επίθεση της τελευταίας περιόδου, έφερε τους Ρουμάνους στο 11-7 και 4,5 λεπτά πριν τη λήξη, ο Σάμπο «έγραψε» το 13-8, ισοφαρίζοντας τη διαφορά του πρώτου αγώνα.

Οι δύο ομάδες έχασαν στη συνέχεια από μία επίθεση με παίκτη παραπάνω, το σκορ δεν άλλαξε και το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι «κυανέρυθροι» δεν είχαν διαθέσιμους τέσσερις πολίστες (Κοπελιάδη, Καλαϊτζή, Μπουζαλά και Μουρατίδη), οι οποίοι είχαν αποβληθεί με τρεις ποινές.

Μετά από 13 διαδοχικά εύστοχα πέναλτι, επτά για τον Πανιώνιο και έξι για την Οραντέα, ο Ιλίσιε αστόχησε και το συγκρότημα του Κώστα Δήμου πανηγύρισε την επιστροφή του στα ημιτελικά μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά από 12 χρόνια.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-4, 3-2, 3-1
Στα πέναλτι: 6-7

Διαιτητές: Κόβατς-Τσάτλος (Ουγγαρία), Ράκοβιτς (Σερβία)
Οι συνθέσεις:

ΟΡΑΝΤΕΑ (Τσιπριάν Τσιμπιάνου/Κρίστιαν Σάντορ): Τικ, Ασάνοβιτς 4, Νεγκρεάν 5, Γκεόργκε 1, Σάμπο 2, Ιλίσιε 2, Λούντσαν, Ντραγκομιρέσκου 2, Κολοντρόβσκι 2, Βάντσικ, Τσενκ 1, Ρέμες, Γκάβρις

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 3, Μπιτάτζε, Νταλάπας 2, Καλαϊτζής, Μουρατίδης, Παπάκος 2, Γούνας 5, Κανελλόπουλος, Καπετανάκης 3, Αναγνώστου