Απίστευτη τραγωδία με τρένα στα Τέμπη

2023/03/01 at 1:24 ΠΜ 01/03/2023 newsroomΔύο τρένα -ένα εμπορικό και ένα επιβατικό- συγκρούστηκαν κοντά στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28.02.2023).

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπάρχουν πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Το συμβάν έλαβε χώρα στο ύψος του Ευαγγελισμού. Η επιβατική αμαξοστοιχία φέρεται ότι εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, και αναχώρησε στις 19:22. Τρία βαγόνια της πήραν φωτιά και έχουν εκτροχιαστεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οχήματα Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ έσπευσαν επί τόπου στο σημείο, καθώς υπήρξαν αναφορές για εγκλωβισμένους, αλλά και τραυματίες επιβάτες. Μάλιστα, σύμφωνα με το onlarissa αναφέρθηκε και ένας ακρωτηριασμός γυναίκας!

Για τη σύγκρουση των τρένων έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική (και ΕΜΑΚ) Αστυνομία και Στρατός. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα. 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν σπεύσει αυτή την ώρα στο σημείο για διακομιδές.

Εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο Κατερίνης. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία. Και ο ΓΓ του Μεταφορών, Γιαννης Ξιφαράς, σπεύδει στο σημείο της σύγκρουσης.
Ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είναι στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, ενώ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται συνεχώς.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού, όπως προβλέπεται σε πείιπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Σε επιφυλακή είναι και τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης στην περίπτωση που χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Μαρτυρία επιβάτη

Υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους, για πολλούς τραυματίες και για φωτιές στις γραμμές, όπως ενημέρωσε το thessaliatv η αδελφή ενός επιβάτη που απεγκλωβίστηκε από σπασμένο παράθυρο και έβλεπε παντού τραυματίες και αίματα.