Η ΑΕΚ και πάλι στην κορυφή – Η βαθμολογία

2023/03/08 at 7:58 ΜΜ 08/03/2023 newsroomH AEK είναι στο +1 (59-58) και η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο θα κριθεί την Κυριακή (19:00) στα παιχνίδια της Ένωσης με τον Ολυμπιακό και του Ατρομήτου με τον ΠΑΟ.

Η Ένωση που είχε δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος με Σιντιμπέ και Γκατσίνοβιτς θα μπορούσε να είχε βρει σε αρκετές περιπτώσεις το δεύτερο γκολ για να τελειώσει το ματς. Δεν τα κατάφερε, ο Ατρόμητος στο τελευταίο τέταρτο ανέβασε απόδοση και απείλησε, αλλά οι κιτρινόμαυροι κράτησαν ως το τέλος και πήραν μια πολύ σημαντική νίκη.

Ατρόμητος – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν Κόουλμαν και Αλμέιδα

Ο Κρις Κόουλμαν ξεκίνησε τον Ατρόμητο με τον Γιαννιώτη στην εστία, τους Ντε Μποκ, Στρούγγη, Χατζηισαΐα και Κεσχρίντα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Γκονθάλεθ, Καμαρά και Κούεν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Ρομπάιγ και Ροτάριου στα δύο άκρα και τον Κιάρτανσον στην κορυφή. Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με ορισμένες αλλαγές αφήνοντας στον πάγκο τόσο τον Πινέδα, όσο και τον Μάνταλο. Ο Αργεντινός τεχνικός μαζί με τον Γιόνσον επανέφερε τον Σιμάνσκι στο κέντρο της μεσαίας γραμμής, διατηρώντας τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και ξεκινώντας τον Ελίασον δεξιά, ενώ στην επίθεση, όπως αναμενόταν, ο Αραούχο επέστρεψε πίσω από τον Τσούμπερ που παρέμεινε στην κορυφή. Και στα μετόπισθεν υπήρχε ένα νέο πρόσωπο με τον Σιντιμπέ να ξεκινά αντί του Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας. Στο τέρμα ήταν ο Αθανασιάδης, ο Χατζισαφί διατηρήθηκε στο αριστερό άκρο, ενώ το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας συνέθεταν, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Μουκουντί με τον Βίντα.

Απόλυτο αφεντικό η ΑΕΚ
Από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους η ΑΕΚ έκανε το απόλυτο κουμάντο στο Περιστέρι και το 0-1 με το οποίο πήγαν μπροστά οι κιτρινόμαυροι στα αποδυτήρια ήταν φτωχό. Η Ένωση ήταν συνεχώς αυτή που έκανε παιχνίδι, κυκλοφορώντας με υπομονή την μπάλα και κλείνοντας τους γηπεδούχους στο δικό τους μισό. Η πρώτη μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ ήρθε στο 21′ όταν ο Σιντιμπέ με απευθείας εκτέλεση φάουλ είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη. Οι κιτρινόμαυροι συνέχιζαν να είναι οι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και τελικά το προβάδισμα για τους παίκτες του Αλμέιδα ήρθε στο 31′. Ο Ελίασον εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σιντιμπέ έβαλε το πόδι του και με προβολή έστρωσε στον Τσούμπερ, ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Γιαννιώτη για το 0-1.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να βγει μπροστά, αλλά σε κανένα σημείο δεν κατάφερε όχι μόνο να φανεί απειλητικός, αλλά να κρατήσει λίγο μπάλα, με την ΑΕΚ να ψάχνει επίμονα και ένα δεύτερο γκολ πριν την ανάπαυλα. Και αυτό θα μπορούσε να είχε έρθει δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, όταν ο Αραούχο που έγινε αποδέκτης μίας σέντρας μέσα στην περιοχή κατέβασε την μπάλα με το κεφάλι για τον Γκατσίνοβιτς, αλλά το πλασέ του τελευταίου σταμάτησε στο κάθετο, στο δεύτερο δοκάρι της ΑΕΚ στο ματς. Μάλιστα στην εξέλιξη της φάσης στο κόρνερ που ακολούθησε, ο Βίντα με σκαστή κεφαλιά είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Κράτησε το προβάδισμα και πέρασε στην κορυφή
Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους μια ακόμα στατική φάση πήγε να φέρει το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από το κάθετο του Γιαννιώτη. Η Ένωση συνέχιζε να έχει τον έλεγχο του ματς, έχοντας ακόμα μια τελική με κεφαλιά του Μουκουντί έπειτα από σέντρα του Ελίασον που δεν βρήκε στόχο, με τον Κόουλμαν από την πλευρά του Ατρόμητου να αλλάζει όλη την επιθετική του τριπλέτα. Οι Περιστεριώτες για πρώτη φορά στο παιχνίδι ανέβασαν τις γραμμές τους, με το ματς να αποκτά γρήγορο ρυθμό.

Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο ο Πινέδα προχώρησε σε τρεις μαζεμένες αλλαγές με τους Πινέδα, Φερνάντες και Μάνταλο να αντικαθιστούν Γιόνσον, Ελίασον και Τσούμπερ, με τον Αραούχο να περνάει στην κορυφή. Η ΑΕΚ όσο δεν έβαζε το δεύτερο γκολ έπαιζε με τη φωτιά, με τον Ατρόμητο στο 80′ να απειλεί, αλλά το σουτ του Κλωναρίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη. Ένας τραυματισμός του Στρούγγη ανάγκασε τον Κόουλμαν να περάσει τον Μαυρομμάτη στη θέση του, ενώ ταυτόχρονα ο Φαν Βέερτ πέρασε στο ματς αντί του Γκατσίνοβιτς με τον Πινέδα να πηγαίνει αριστερά. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Ατρόμητο ήταν όμως αυτή στο 89′ όταν ο Κλωναρίδης άδειασε τον Μουκουντί, αλλά ο Κιάρτανσον στην προβολή μετά το γύρισμα είδε την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο του Αθανασιάδη. Ηταν και η τελευταία φάση του ματς με την Ένωση να παίρνει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο που την ανέβασε στην κορυφή.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης (λ.τρ. Μαυρομμάτης), Ντε Μποκ, Γκονζάλεθ, Κούεν (77΄Φριτζόνσον), Ροτάριου (65΄ Κλωναρίδης), Αγκιμπού Καμαρά, Κιάρτανσον (65΄ Τζαβίδας), Ρομπάιγ (65΄ Τζοβάρας)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Ελίασον (76΄ Φερνάντες), Γιόνσον (76΄ Πινέδα), Γκατσίνοβιτς (86΄ Φαν Βέερτ), Τσούμπερ (76΄ Μάνταλος), Αραούχο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 25 ΑΓΩΝΕΣ
1. A.E.K. 59
2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 58

3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 53
4. Π.Α.Ο.Κ. 51
5. ΒΟΛΟΣ 39
6. ΑΡΗΣ 37
7. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 29
8. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 28
9. Ο.Φ.Η. 26
10. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 25
11. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 23
12.ΛΑΜΙΑ 16
13. ΙΩΝΙΚΟΣ 15
14. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 14

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26Η) -Ολα τα ματς ξεκινούν στις 7μμ
Κυριακή 12 Μαρτίου
ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Αρης – ΠΑΣ Γιάννινα
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός
Βόλος – ΠΑΟΚ
Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης
Λεβαδειακός – ΟΦΗ
Παναιτωλικός – Λαμία

Πηγή: www.gazzetta.gr