Ηλιόπουλος: Δεν θα φέρουν καμία αλλαγή όσοι λένε ψέματα

2023/03/23 at 4:28 ΜΜ 23/03/2023 newsroom«Αυτή τη στιγμή η τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας ζητάει αλήθεια και απαντήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη. Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για τη συγκάλυψη», δήλωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM».

Κληθείς να σχολιάσει την αποστροφή του Άκη Σκέρτσου ότι το δίλημμα των εκλογών είναι «ποιος είναι με την πρόοδο και ποιος είναι με το σταθμάρχη της Λάρισας», σημείωσε: «με τη φράση του αυτή ο κ. Σκέρτσος έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη της χυδαιότητας, μέχρι να τον ξεπεράσει κάποιος άλλος από το πολιτικό προσωπικό του κ. Μητσοτάκη». «Μέχρι τις εκλογές είναι σίγουρο ότι θα ζήσουμε ένα ρεσιτάλ χυδαιότητας. Είναι κρίσιμο ο προοδευτικός, ο αριστερός και δημοκρατικός κόσμος να μην ακολουθήσει το πολιτικό προσωπικό του καθεστώτος Μητσοτάκη σε αυτόν τον κατήφορο», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Δεν χρειάζεται νομίζω να υπενθυμίσουμε το πώς βρέθηκε ο συγκεκριμένος σταθμάρχης σε αυτήν τη θέση, μία διαδικασία που είναι ξεκάθαρα πολιτικό ρουσφέτι του βαθέος κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα όταν δήλωσε ότι τα “καμπανάκια” ήρθαν εκ των υστέρων. Τα τρία εξώδικα από τους μηχανοδηγούς δεν ήταν εκ των υστέρων. Η παραίτηση του υπεύθυνου για την ασφάλεια τον Απρίλιο του ’22 δεν ήταν εκ των υστέρων. Το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που πήγε στο γραφείο του κ. Καραμανλή δεν ήταν εκ των υστέρων», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε ερώτηση για τη χθεσινή καταγγελία Ανδρουλάκη, σύμφωνα με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης του ζήτησε να συναινέσει στην απομάκρυνση Μενουδάκου από επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε: «η συγκάλυψη αφορά και την υπόθεση των υποκλοπών, φαίνεται ότι ήδη από το χρόνο στον οποίο αναφέρεται η καταγγελία, ο κ. Μητσοτάκης είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια συγκάλυψης».

«Η καταγγελία του κ. Ανδρουλάκη είναι πολύ κρίσιμη και έρχεται να προστεθεί στην αποκάλυψη των New York Times για την παρακολούθηση της Άρτεμις Σίφορντ. Επρόκειτο για Αμερικανίδα υπήκοο που βρισκόταν στη χώρα μας και συνεργαζόταν με την κυβέρνηση. Η Άρτεμις Σίφορντ φαίνεται ότι τέθηκε υπό διπλή παρακολούθηση από ΕΥΠ και Predator, στην πραγματικότητα άλλωστε αυτά τα δύο αποτελούν ενιαίο κέντρο. Φαίνεται μάλιστα ότι για τη συγκεκριμένη παρακολούθηση αντλήθηκαν τα στοιχεία εμβολιασμού της, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε τι έκανε ο άνθρωπος που ο ίδιος έβαλε να “τρέχει” την ΕΥΠ, ο ανιψιός του και γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε για δύο χρόνια την ηγεσία του στρατού και ο πρωθυπουργός της χώρας δεν γνώριζε. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που επί τέσσερα χρόνια τους ακούει όλους και δεν ξέρει τίποτα», σημείωσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να διεκδικεί για τον εαυτό του το προνόμιο να μη λογοδοτεί. Θα λογοδοτήσει για τις υποκλοπές που αποτελούν βίαιη παραβίαση της Δημοκρατίας, όπως θα λογοδοτήσει για το υγειονομικό έγκλημα που έζησε η χώρα, θα λογοδοτήσει για την τραγωδία στα Τέμπη», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις μετεκλογικές συνεργασίες, υπογράμμισε: «η χώρα μπορεί και πρέπει να έχει προοδευτική κυβέρνηση στις εκλογές με απλή αναλογική». «Αυτό σημαίνει κυβέρνηση συνεργασίας και αυτό είναι λύση σταθερότητας, όχι η αλαζονική θέση του κ. Μητσοτάκη ότι θα κάνουμε συνεχώς εκλογές μέχρι να βγει αυτοδύναμος», σχολίασε.

«Κυβέρνηση συνεργασίας σημαίνει συζήτηση με βάση το πρόγραμμα. Όλα τα υπόλοιπα είναι λίγο…θόρυβος. Το ποιος θα είναι πρωθυπουργός το λήγει ο λαός με την ψήφο του», είπε χαρακτηριστικά.

«Επομένως το ερώτημα είναι αν θέλουμε προστασία της πρώτης κατοικίας, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ -δηλαδή δημόσιο ΕΣΥ-, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και μια επιθεώρηση εργασίας που θα κάνει τη δουλειά της. Αν κάποιος λέει ότι τα θέλει αυτά και ταυτόχρονα ότι θα συζητήσει με τη ΝΔ, κάτι από τα δύο δεν εννοεί», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Μια προοδευτική κυβέρνηση θα πάρει πραγματικά μέτρα για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, ενώ τώρα ο κ. Σταϊκούρας λέει ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Επίσης, μια προοδευτική κυβέρνηση θα επαναφέρει το πραγματικό νόημα της λέξης ασφάλεια. Ειδικά μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, πρέπει να ξανασυζητήσουμε τι σημαίνει ασφάλεια. Ασφάλεια δεν είναι να προσλαμβάνεις ειδικούς φρουρούς για να χτυπάνε τον κόσμο που διαδηλώνει, αυτό είναι καταστολή», επισήμανε.

«Ασφάλεια σημαίνει να έχουμε ασφαλείς μεταφορές, να μην τελειώνει το εισόδημα στις 20 του μήνα, να υπάρχει δημόσιο νοσοκομείο για τη δύσκολη ώρα που θα το χρειαστείς χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις. Ασφάλεια είναι να υπάρχει ένα πλαίσιο που θα εξασφαλίζει ότι δεν θα χάσεις το σπίτι σου επειδή κάποια πράγματα στη ζωή δεν σου πήγαν καλά», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.