Mάντζος: Το προσωπείο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη έπεσε ξανά και φάνηκε το πραγματικό πρόσωπο της

2023/03/13 at 1:48 ΜΜ 13/03/2023 newsroom 

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1, με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Ο Δ. Μάντζος επανέλαβε την ανάγκη «να σταθούμε με περισυλλογή, νηφαλιότητα και σοβαρότητα απέναντι στην τραγωδία», τονίζοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε με διάθεση αυτοκριτικής αλλά, κυρίως, με ειλικρίνεια».

«Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες για συγκεκριμένες παραλείψεις με εγκληματικό τελικά αποτέλεσμα και κανένας, με καμία αυθαίρετη γενίκευση του τύπου “όλοι φταίμε” δεν μπορεί να τις αποκρύψει», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγησε:

«Υπάρχουν συγκεκριμένες παραλείψεις για τη μη υλοποίηση των έργων υποδομής στη γραμμή Αθήνα-Λάρισα-Θεσσαλονίκη, στο γεγονός ότι μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα τηλεδιοίκησης δεν υπήρχαν ασφαλιστικές δικλίδες. Παραπέμπω και στο πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ότι το αργότερο έως το τέλος του Ιουλίου 2022 το έργο αυτό έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί. Υπάρχουν ευθύνες οι οποίες πρέπει να γίνουν και επώνυμες. Μόνο έτσι θα απαντηθεί το τι πήγε στραβά και γιατί είχαμε αυτήν την τραγωδία».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε εκ νέου ότι «τόσο η δικαιοσύνη με την έρευνά της όσο και οι πολίτες με την ψήφο τους στις εκλογές θα αποδώσουν συγκεκριμένες ευθύνες. Είναι σαράντα τέσσερις μήνες που κυβερνά η ΝΔ, δεν είναι χθεσινή. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Καραμανλής το 2019 σε ειδική εκδήλωση για τους σιδηροδρόμους έλεγαν ότι τα γνωρίζουν όλα. Άρα, τι έχει συμβεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια;».

«Αν δεν τελειώσουμε με το σήμερα και το χθες, δεν μπορούμε να πάμε στο αύριο με όρους αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας. Οι πολίτες ζητούν να ανοίξει ο διάλογος για το κράτος που θέλουμε και ζητούν αλλαγή τόσο στις δημόσιες πολιτικές όσο και στο πολιτικό παράδειγμα. Κανείς δεν δικαιούται να βλέπει το κράτος ως ιδιοκτησία και λάφυρο. Το είδαμε με παταγώδη αποτυχία και στο δήθεν επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη.

Είναι η πολλοστή φορά που πέφτει το προσωπείο και φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο της αναποτελεσματικότητας, της αδιαφάνειας, της έλλειψης λογοδοσίας. Ας δούμε τι έγινε στην παραβίαση του κράτους δικαίου, στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, στην ασφάλεια των επικοινωνιών, στις υποδομές, στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ας αναλογιστούμε πώς ζει ένας νέος σε αυτήν τη χώρα. Ξυπνάει, μπαίνει σε ένα μέσο μαζικής μεταφοράς που δεν ξέρουμε αν είναι ασφαλές, που το διαχειρίζεται μία δημόσια εταιρεία που δεν ξέρουμε τίνος ρουσφέτι είναι ο διοικητής της, πάει σε μια δουλειά για να δουλέψει τετράωρο και να πληρωθεί κάτω από τον κατώτατο εθνικό μισθό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Μάντζος και αναρωτήθηκε:

«Τι άλλαξε τελικά σε αυτήν τη χώρα με το δήθεν επιτελικό κράτος και τον δήθεν εκσυγχρονισμό; Τι άλλαξε με τις δήθεν επενδύσεις; Τελικά, τι ζηλεύουν οι Ιάπωνες από εμάς και τι ζηλεύουμε εμείς από τους Ιάπωνες;

Εμείς, από την πλευρά μας, δουλεύουμε πάνω σε ένα πολιτικό πρόγραμμα με τον πολίτη στο επίκεντρο και ζητούμε αλλαγή εδώ και τώρα για αξιοπρέπεια στην καθημερινότητα όλων μας. Αυτό είναι το διακύβευμα και των εκλογών και του διαστήματος μετά τις εκλογές που είναι πολύ κρίσιμο για το αύριο αυτής της χώρας και αυτού του λαού».

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει μόνο αυτήν την τραγωδία “στη βάρδιά της” να της καταλογίζουμε. Έχει και το ρεκόρ στις απευθείας αναθέσεις, έχει το ρεκόρ στην κομματικοποίηση τους κράτους με τους μετακλητούς υπαλλήλους, έχει τις υποκλοπές, την παραβίαση του κράτους δικαίου και την προσβολή των ανεξάρτητων αρχών. Έχει μία σειρά “ανδραγαθημάτων” και πεπραγμένων. Εδώ είμαστε καθημερινά να τα μετράμε και να τα θυμίζουμε στους πολίτες. Η ΝΔ θα έχει ολόκληρη την ευθύνη για την τετραετία της. Είμαστε δίκαιοι μαζί της, δεν της αφαιρούμε τίποτα από όσα έχει κάνει», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.