Νίκος Ελευθερόγλου: Ειλικρινά είναι ώρα για δημοσκοπήσεις και φωτογραφίες;

2023/03/10 at 6:37 ΠΜ 10/03/2023 newsroomΔεν ξέρω ποιος τη ζήτησε, ούτε ποιος το σκέφθηκε. Και αναφέρομαι στην πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Αλλά και σε αυτές που θα ακολουθήσουν.

Πιστεύουν πραγματικά ότι προσέφεραν υπηρεσίες στην επιστήμη τους ή στην πολιτική ζωή του τόπου ή ακόμη και στα κόμματα;

Θεωρούν ότι τα ποσοστά που έδειξαν εκφράζουν την κατάσταση που βρίσκεται η κοινωνία;

Διότι άντε πες ήθελες να έχεις μια εικόνα και μια αποτύπωση της κοινωνίας αυτήν την στιγμή. Επρεπε και από πάνω να την δημοσιοποιήσεις; Θεωρώ ότι όλο αυτό ήταν λάθος και πολύ καλά έκανε ο έμπειρος δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου και διαχώρησε τη θέση του.

Κανείς μα κανείς δεν ήταν έτοιμος και δεν είναι έτοιμος ούτε ψυχολογικά, ούτε ακόμη και πολιτικά να δει και να ακούσει την όποια δημοσκόπηση.

Ούτε ακόμη και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που βλέποντας το τι επικρατεί στην κοινωνία πήγε τις εκλογές πιο πίσω.

Και εάν αυτό ήταν το ένα λάθος, το δεύτερο ήταν οι φωτογραφίες που μοιράστηκαν χθες από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Με τους Υπουργούς να συναγωνίζεται ο ένας τον άλλον στη θλίψη.

Δεν ξέρω ποιος το σκέφτηκε, αλλά όποιος και να το έπραξε μάλλον δεν ξέρει την ψυχολογία των Ελλήνων.

Μου θύμισε κάποιους ρεπόρτερ που πήγαιναν στις κηδείες και ρωτούσαν τους γονείς ή τους συγγενείς θυμάτων, πως νιώθουν που έχασαν το παιδί τους ή τον δικό τους άνθρωπο.

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Δεν χρειάζεται να έχουμε την εικόνα των τεθλιμμένων Υπουργών. Ξέρουμε πως νιώθουν αλλά γνωρίζουμε και πως νιώθει η κοινωνία.

Το ίδιο ισχύει και για όσους πήγαν στην πορεία για τα θύματα και άρχιζαν να βγάζουν φωτογραφίες λες και πήγαν σε κοσμική εκδήλωση.

Και δυο λάθη σε μια ημέρα είναι πολλά στην κατάσταση που βρίσκεται η κοινωνία. Τα γράφω αυτά μπας έστω και τώρα κάποιοι καταλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να θεωρούν τους πολίτες χαμηλής νοημοσύνης.

Και κυρίως δεν χρειάζονται άσκοπες κινήσεις σε ένα ήδη βεβαρυμένο κλίμα. Η θλίψη δεν είναι για να φαίνεται αλλά για να βιώνεται…