Νίκος Ελευθερόγλου: Εξήντα μέρες…φωτιά

2023/03/22 at 9:41 ΠΜ 22/03/2023 newsroomΜέρες ζητούσαμε ο πρωθυπουργός να βγει και να ξεκαθαρίσει το πότε θα γίνουν οι εκλογές, για να μην σέρνεται αυτή η ιστορία. Και αυτό γιατί κάποιοι …γίγαντες της πολιτικής σκέψης και της δημοσιογραφίας άρχισαν να μιλάνε ακόμη και για εκλογές τον Σεπτέμβριο! Μιλάμε ο απόλυτος παραλογισμός, αλλά έτσι είναι η ζωή. Ο κ. Μητσοτάκης έπραξε το αυτονόητο. Εκλογές τον Μάιο, είπε, και πλέον οι πολιτικές δυνάμεις έχουν μπροστά τους καθαρό πεδίο εξήντα ημερών, τουλάχιστον για την πρώτη κάλπη. Εάν χρειαστεί δεύτερη θα φανεί από το αποτέλεσμα των εκλογών του Μάϊου, με πιθανότερες ημερομηνίες αυτές της 21ης και 28ης του μήνα, όπως καιρό σας έχουμε γράψει.

Και αυτές οι εξήντα ημέρες θα είναι πράγματι της…φωτιάς καθώς θα ακούσουμε, όχι ότι δεν ακούμε σημεία και τέρατα και η πόλωση θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της πορείας.

Εκείνο που θα είναι ξεκάθαρο είναι ότι δικαίωμα στο λάθος δεν έχει κανείς. Κάθε τι που θα συμβεί ή δεν θα συμβεί θα έχει επιπτώσεις μη αναστρέψιμες για τα κόμματα και τους αρχηγούς του.

Από την άλλη οι πολίτες πλέον γνωρίζουν τι μπορεί να περιμένουν τόσο από τον κ. Μητσοτάκη, όσο και από τον κ. Τσίπρα.

Ξέρουν τι θα σημάνει η κάθε επιλογή τους, άρα δικαιολογία δεν θα έχει κανείς πλέον. Θα κρίνει δυο πολιτικούς που και οι δυο έχουν πολιτικό παρελθόν στο ανώτατο αξίωμα.

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν , αν και σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρχει η δεύτερη ευκαιρία, καθώς εάν δεν εκλεγεί κανείς στην πρώτη κάλπη, ή για να ακριβολογώ εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη, τότε αρχές Ιουλίου θα στηθούν εκ νέου οι κάλπες.

Το μόνο ευχάριστο, σε αυτήν την περιπέτεια είναι ότι δεν υπάρχει πλέον η τουρκική απειλή. Κατά τα άλλα ο τόπος μπαίνει σε μια περιπέτεια μηνών και σε ένα περίεργο διάστημα “ακυβερνησίας” με υπηρεσιακό πρωθυπουργό και κυβέρνηση.

Που στην ουσία θα διαχειρίζεται τα πράγματα μέχρι να ξαναπάμε σε εκλογές.

Πάντα βέβαια υπάρχει ένας καθοριστικός παράγοντας που λέγεται ελληνικός λαός που θα είναι εκείνος που θα αποφασίσει με ποιον και πως θα κυβερνηθεί.

Τα ψέματα τελείωσαν για όλους. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε και θα μάθουμε για ποιον θα τραγουδήσουμε το Μέρα Μαγιού, μου μίσεψες. Πολιτικά εννοώ, για να μην υπάρξουν και παρεξηγήσεις…