Νίκος Ελευθερόγλου: Γιατί κ. Βαρουφάκη;

2023/03/12 at 10:27 ΠΜ 12/03/2023 newsroomΩς γνωστόν ο Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην πολιτική ποντάρισε απόλυτα στην επικοινωνία. Αποτέλεσμα στην πορεία αυτήν να χάσει την ουσία. Οι πρώτες του κινήσεις ήταν τα διαφορετικά πουκάμισα (πανάκριβα συνήθως) , οι αντισυμβατικές εμφανίσεις του και φυσικά η συμπεριφορά του.

Η ουσία του ήταν ότι και στην πώληση του ΟΣΕ συμφώνησε και τις Τράπεζες έκλεισε και τις συνομιλίες και συνεδριάσεις στις οποίες συμμετείχε “κατέγραφε” ως υποκλοπέας.

Αυτή ήταν η ουσία της πορείας του. Αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο οι πολίτες , τον ψήφισαν και τον έβαλαν στη Βουλή. Αρα όπως λέει ο φίλος μου ο Γιώργος ο Τσούκαλης, για αυτόν λειτούργησε ο νόμος περί ευθύνης πολιτών.

Μετά από όσα διέπραξε τον επέλεξαν και τον έκαναν και πάλι βουλευτή. Αρα λοιπόν ο Γιάνης αυτοδικαίως μπορεί να παίρνει το σφουγγάρι και να σβήνει τα λάθη και τις παραλείψεις του ως βασικού συντελεστή αυτής της τραγωδίας στην οποία συμμετείχε.

Τώρα αποφάσισε να παίξει κάτι άλλο. Κωμωδία. Πρώτον και ξεκαθαρίζουμε ότι καταδικάζουμε τη βία. Καταδικάζουμε επίσης όσους του επιτέθηκαν. Είμαστε απέναντι σε όλους αυτούς που θεωρούν…δικαίωμά τους, να τιμωρούν κάποιος είτε λεκτικά , είτε χειροδικώντας. Αυτές οι συμπεριφορές δεν πρόκειται ποτέ να υιοθετηθούν. Σε αυτό είμαστε με το Γιάνη. Ασυμβίβαστα και ξεκάθαρα.

Σε αυτό που μας βρίσκει απέναντι είναι ότι αυτήν την αθλιότητα που του συνέβη, προσπάθησε να την αποχαρακτηρίσει πολιτικά και να πεί ότι πίσω από την επίθεση που δέχτηκε ήταν άνθρωποι της νύχτας, μπράβοι κλπ.

Από την αστυνομική έρευνα δεν επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο. Ούτε από την σύλληψη που έγινε.

Και εδώ ερχόμαστε στο παιχνίδια του αδιόρθωτου Βαρουφάκη. Που επιχείρησε να στρέψει αλλού τις έρευνες για να μην χάσει τα…ψηφαλάκια των νέων ανθρώπων. Αυτά που πιθανόν να τον ξαναβάλουν στη Βουλή.

Η απόφασή του να μην κάνει μήνυση, την οποία θα έκανε εάν ήταν από άλλους πολιτικούς χώρους, δείχνει ακριβώς την νοοτροπία του. Για αυτό ο Γιάνης κάνει ένα ακόμη λάθος κοροϊδεύοντας τους πολίτες. Και για αυτό είναι κατακριτέος.