Νίκος Ελευθερόγλου: Πονάει δόντι , κόβει κεφάλι;

2023/03/05 at 12:26 ΜΜ 05/03/2023 newsroomΠονάει δόντι κόβει κεφάλι. Και αναφέρομαι στον ΟΣΕ. Ναι έγινε μια μεγάλη τραγωδία. Ένα έγκλημα. Που έχει και ευθύνες και ονοματεπώνυμα. Όπως έχουν πάντα οι μεγάλες τραγωδίες, από τη Φαλκονέρα και το Σαμίνα, μέχρι το Μάτι και τα Τέμπη. Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανείς από όσους έπρεπε να έχουν πληρώσει δεν πλήρωσε. Και δεν μιλάω για αυτούς που ήταν εύκολος στόχος. Αλλά για αυτούς που με τα λάθη, τις παραλείψεις και την άγνοιά τους ευθύνονται. Όπως δεν πλήρωσε ακόμη και ο Υπουργός που έκανε μόστρα το βαγόνι για να κερδίσει ψήφους στο…χωριό του:

Αυτή είναι η αλήθεια και ας (μας) πονάει. Πρόσωπα τα οποία με τις ευθύνες τους θα έπρεπε να τιμωρηθούν βρέθηκαν στο απυρόβλητο και η ομερτά του πολιτικού συστήματος και όχι μόνο σκέπασε τα πάντα.

Ακούω και διαβάζω…πρωτοβουλίες και εισηγήσεις, να σταματήσουν για μήνες τα δρομολόγια του τρένου μέχρι να γίνουν ασφαλής οι διαδρομές. Δηλαδή σαν να λέμε όταν βουλιάξει ένα καράβι να μην ταξιδεύουν άλλα, ή αν πέσει ένα αεροπλάνο να μην ξαναπετάξουν άλλα.

Δηλαδή αυτό που έγραψα παραπάνω. Πονάει δόντι κόβει κεφάλι και τελειώσαμε. Αλήθεια υπάρχει εισήγηση να σταματήσουν 2-3 μήνες τα δρομολόγια μέχρι να ενεργοποιηθούν τα συστήματα; Είμαστε σοβαροί; Και ποιος θα κερδίσει από αυτό το λουκέτο; Τα ΚΤΕΛ, η αεροπορική εταιρεία, όσοι έχουν τα διόδια, τα βενζινάδικα και μια σειρά άλλα μέσα μεταφοράς. Και ποιος θα χάσει; Οι επιβάτες και ο ΟΣΕ. Αντί δηλαδή να σηκώσουν τα μανίκια και να επιταχύνουν τις διαδικασίες, αντί να βάλουν περισσότερους ανθρώπους για να μην συμβεί κανένα άλλο τραγικό λάθος, εγκληματικό λάθος, βάζουν λουκέτο στο τρένο!

Μάλλον δεν πάμε καλά εάν σκέφτονται έτσι οι αρμόδιοι και μη.

Δηλαδή αυτό είναι σοβαρό κράτος; Διότι δεν πιστεύω ότι προτιμούν να δώσουν χαριστική βολή σε ένα μέσο μεταφοράς, που το απαξίωναν συνειδητά, όλα αυτά τα χρόνια, από ότι να τρέξουν διαδικασίες και μέτρα ώστε να ταξιδεύουμε με την μεγαλύτερη ασφάλεια. Διότι η αλήθεια είναι ότι ακόμη και στις χώρες που έχουν όλα όσα μας λείπουν ατυχήματα και δυστυχήματα γίνονται.

Πραγματικά αναρωτιέμαι που το πάνε, με αυτά που διαρρέουν. Και τα προϊόντα πως θα τα μεταφέρουν όλον αυτόν τον καιρό; Μάλλον ή άσχετοι είναι αυτοί που τα εισηγούνται ή για κάποιους άλλους δουλεύουν.

Ας σταματήσουν την κοροϊδία και να βάλουν εδώ και τώρα τα συστήματα που όπως οι ίδιοι λένε δούλευαν. Ας τρέξουν να τα εκσυγχρονίσουν άμεσα. Δεν θα καταργήσουν το τρένο, επειδή είναι ανίκανοι να πιέσουν άμεσα αυτούς που έπρεπε χρόνια για να τελειώσουν.

Ο …ξαφνικός θάνατος του ΟΣΕ δεν είναι λύση. Αν δεν μπορούν ας πάνε στην ομάδα του Πιερρακάκη να τους φτιάξει το σύστημα. Και κακώς δεν τους έχουν εμπλέξει μέχρι σήμερα. Ας σοβαρευτούν. Το λουκέτο διαρκείας είναι αντίστοιχο με το έγκλημα διαρκείας που γινόταν χρόνια τώρα και το πληρώσαμε ακριβά, χάνοντας την 1η Μαρτίου και άλλους συνανθρώπους μας. Αλλά στην πορεία είχαμε χάσει και άλλους χρόνια τώρα, αλλά δεν μίλαγε κανείς. Αν πονάει δόντι και θέλουν να κόψουν κεφάλι, ας μην είναι του ΟΣΕ. Ας κοιτάξουν δίπλα τους και θα βρουν πολλά…