Νίκος Ελευθερόγλου: Πόση υποκρισία να αντέξουμε;

2023/03/03 at 9:47 ΠΜ 03/03/2023 newsroomΤελικά αναρωτιέμαι πόση υποκρισία μπορούμε να αντέξουμε; Και γίνομαι από την αρχή συγκεκριμένος. Πρώτα από όλα δεν έχω καμία διάθεση συμψηφισμού δυο τραγωδιών. Αυτή που έγινε στο Μάτι και αυτή που έγινε στα Τέμπη. Αυτά για να είμαι ξεκάθαρος. Εαν στην υπόθεση των Τεμπών υπάρχουν ποινικές ευθύνες και σε άλλους εκτός από αυτές που έχουν αποδοθεί για την ώρα στον μοιραίο σταθμάρχη να αποδοθούν. Οσο ψηλά και να είναι, όποιος και να ευθύνεται. Είτε είναι ο Μητσοτάκης, είτε είναι ο Καραμανλής, είτε ο Καραγιάννης είτε ο Παπαδόπουλος είτε είμαι εγώ ο ίδιος. Τελεία και παύλα για να προλάβω τα όποια τρόλ. Μισθωμένα ή χορηγούμενα. Ελπίζω να είμαι κατανοητός σε αυτό που γράφω. Αλλά δεν μπορώ άλλο την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που διοργανώνει σιωπηλή διαμαρτυρία και ζητά να μάθει την αλήθεια, όταν οι άνθρωποι αυτοί έκρυβαν την αλήθεια συνειδητά για το έγκλημα στο Μάτι.

Έχουν το θράσος να περιφέρονται στα κανάλια και να αφήνουν υπονοούμενα. Ακουγα πρωι – πρωί πρώην δημοσιογράφο και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απειλεί θα τα πούμε από τη Δευτέρα και φούντωσα. Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που ακόμη και σήμερα ισχυρίζονται ότι για το έγκλημα στο Μάτι φταίει η κλιματική αλλαγή και όχι η εγκληματική ανικανότητα στην διαχείριση που στοίχισε τη ζωή σε 104 συνανθρώπους μας.

Καλό θα ήταν πριν να στήσουν τη γέφυρα ξεπλύματος της τραγωδίας για την οποία ήταν υπεύθυνοι να σκύψουν το κεφάλι και να ζητήσουν συγγνώμη. Να βάλουν πλάτη για να μην θρηνήσουμε άλλους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα νέους ανθρώπους. Το ίδιο ισχύει για τους κυβερνώντες σήμερα τον τόπο. Που έβγαιναν στα κάγκελα για το Μάτι και αποδείχτηκε ότι δεν έμαθαν τίποτε.

Αρκούσε ένα λάθος ενός μοιραίου ανθρώπου για να θρηνούμε και πάλι.

Ας σοβαρευτεί το πολιτικό σύστημα πριν να είναι αργά. Διότι αν μη τι άλλο πληρώνουν οι πολίτες για να έχουν το ελάχιστο. Την ασφάλεια της ζωής τους και των παιδιών τους. Και κάποια που έπρεπε να είναι αυτονόητα δεν υπάρχουν.

Και αυτό γεμίζει τον κόσμο με θυμό και οργή. Δεν ενδιαφέρει κανέναν εάν το έργο έπρεπε να έχει παραδοθεί επί ΠΑΣΟΚ, επί ΝΔ ή επί ΣΥΡΙΖΑ. Επρεπε να λειτουργεί. Επρεπε να μην φορέσουν άνθρωποι πάλι μαύρα γιατί για άλλη μια φορά οι υπεύθυνοι ήταν ανεύθυνοι στην πράξη. Νισάφι πιά. Δεν αντέχουμε ούτε άλλο πόνο ούτε άλλη υποκρισία. Κουραστήκαμε να κλαίμε στην Φαλκονέρα, στην Πάρο, στο Μάτι, στα Τέμπη…