Νίκος Ελευθερόγλου: Σφύριξε και έληξε;

2023/03/07 at 9:49 ΠΜ 07/03/2023 newsroomΕίναι αλήθεια ότι η τραγωδία έβαλε πολλούς από το Μαξίμου, να αναθεωρήσουν τους σχεδιασμούς και τις εισηγήσεις τους. Αν και γνωρίζω ότι κάποιοι εδώ και καιρό ήταν κατά της…θεσμικής επιλογής του κ. Μητσοτάκη να πάει στο τέλος της θητείας του και να μην αιφνιδιάσει, τρόπος του λέγειν, με πρόωρες εκλογές.

Κατανοώ επίσης ότι η κυβέρνηση είναι σε σοκ, καθώς της έσκασε το αναπάντεχο. Και τώρα πρέπει να διαχειριστεί μια κρίση που δεν μπορεί να το χρεώσει σε κανέναν εξωγενή παράγοντα. Τα πράγματα είναι πλέον δεδομένα. Για αυτό και επειδή πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός επειδή είναι θεσμικός παίκτης, οφείλει να ξεκαθαρίσει εδώ και τώρα τον ορίζοντα.

Για πολλούς λόγους και κυρίως για την οικονομία και τη σταθερότητα της χώρας. Οπως λέει και ο ίδιος δεν κινείται με μικροκομματικό ορίζοντα, αλλά με πλαίσιο το τι συμφέρει τη χώρα.

Εκείνο που συμφέρει τη χώρα, λοιπόν, δεν είναι το συμφέρον της ΝΔ, αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο. Αυτό το μεγαλύτερο οφείλει να προστατεύσει ο κ. Μητσοτάκης και μάλιστα δημόσια.

Να βγει τώρα και να ανακοινώσει το πότε θα κάνει τις εκλογές. Αυτό το άχαρο παιχνίδι με τις ημερομηνίες είναι επιζήμιο για την πατρίδα και την κυβέρνηση.

Στις δημοκρατίες όπως έλεγε και ο Παύλος Μπακογιάννης δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Τη λύση πάντα τη δίνει ο λαός. Σε αυτόν πρέπει να απευθυνθεί ο πρωθυπουργός και σε κανέναν άλλο.

Σίγουρα το κλίμα είναι βαρύ. Αλλά οι πολίτες δεν είναι ούτε ανήλικοι, ούτε ανεύθυνοι. Οσο και αργότερα να πάει τις εκλογές η τραγωδία θα είναι παρούσα. Το ίδιο πίστεψε εξάλλου και ο ΣΥΡΙΖΑ όταν επέλεξε να….ξεχαστεί η τραγωδία στο Μάτι.

Είναι στενόχωρο, είναι κρίμα, μια προσπάθεια , μεγάλη θα έλεγα, της παρούσας κυβέρνησης να έχει αυτήν την εξέλιξη. Αλλά τα γεγονότα είναι που καθορίζουν την πολιτική και τη ζωή. Και αυτά διαχειρίζεται η πολιτική. Η τραγωδία στα Τέμπη θα καταλογισθεί στην κυβέρνηση. Οσο καιρός και να περάσει θα υπάρχει στο ασυνείδητο του πολίτη όταν πάει στην κάλπη.

Αρα όσο εισηγούνται παράταση, κάνουν λάθος εκτίμηση. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να σφυρίξει τη λήξη της θητείας του. Και οι πολίτες θα είναι αυτή που θα κρίνουν αν σφύριξε και έληξε ή θα του δώσουν ένα ακόμη ημίχρονο…