Τζαννακόπουλος κατά Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη

2023/03/23 at 3:30 ΜΜ 23/03/2023 newsroomΣχετικά με τη συνέντευξη του κυρίου Ανδρουλάκη, ο Βουλευτής Α΄Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN : «Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ θέλει ένα ισχυρό ποσοστό για να υποδείξει εκείνος τον πρωθυπουργό και να επιχειρήσει να διαμορφώσει προϋποθέσεις κυβέρνησης. Το πρώτο σε σχέση με αυτές τις δηλώσεις έχει να κάνει με το ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν διαχωρίζει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, αφού λέει ότι θα μπορούσε να συγκυβερνήσει είτε με το ένα είτε με το άλλο κόμμα. Άρα λοιπόν, αναρωτιέται κανείς πώς θα ήταν δυνατό να εφαρμοστεί ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα το οποίο ευαγγελίζεται ότι έχει ο κύριος Ανδρουλάκης με συγκυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία. Αυτά είναι λόγια κενά περιεχομένου. Το Κίνημα Αλλαγής ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, σε ένα δίλημμα το οποίο θα είναι αμείλικτο. Είτε να σχηματίσουμε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, είτε με δική του επιλογή να οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερες εκλογές, στις οποίες είναι δεδομένο ότι η πόλωση θα είναι πολύ μεγαλύτερη και το ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ θα υποστεί πολύ μεγάλη εκλογική πίεση».

Και συνέχισε ξεκαθαρίζοντας : «Επομένως, το τι λέγεται πριν από τις εκλογές είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με αυτό το οποίο θα συμβεί το βράδυ των εκλογών, υπό την προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα. Η στρατηγική την οποία έχει υιοθετήσει ο κ. Ανδρουλάκης είναι μια αδιέξοδη στρατηγική. Και σε αυτή τη δεύτερη εκλογική μάχη είναι δεδομένο ότι θα υποστεί πιέσεις από τα δύο μεγάλα κόμματα. Τραυματίζει τον εαυτό του το ΠΑΣΟΚ κρατώντας ίσες αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη Νέα Δημοκρατία».

Ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι «σε ότι αφορά την κυβέρνηση, άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή την κυρία Ευθυμίου, η οποία ορθά είπε ότι πρέπει να ακούσουμε τον κόσμο που διαδηλώνει, τη νεολαία, αυτό το κύμα οργής και αγανάκτησης. Ενδεχομένως να υπάρχουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που το ακούνε. Αυτός ο οποίος φάνηκε ότι δεν το ακούει, είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνέντευξη την οποία έδωσε, η οποία ήταν μια σκηνοθεσία ξεδιάντροπων ψεμάτων, με τα οποία επιχείρησε να χρεώσει την ευθύνη σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον εαυτό του και τους υπουργούς του. Δηλαδή στους δημοσίους υπαλλήλους, στο σταθμάρχη, στο κακό δημόσιο, στο πελατειακό κράτος, στη ΡΑΣ. Ο μόνος ο οποίος δεν έχει ευθύνη είναι ο κ. Μητσοτάκης».

Εν συνεχεία έθεσε τα εξής ερωτήματα : «Πώς ακριβώς ο άνθρωπος ο οποίος ανήκει σε μια πολιτική οικογένεια και μια πολιτική παράδοση που ευθύνεται για την οικοδόμηση του πελατειακού κράτους, θα συγκρουστεί ο ίδιος με το πελατειακό κράτος; Το όνομα Μητσοτάκη είναι συνώνυμο του πελατειακού κράτους. Είναι μια ολόκληρη πολιτική παράδοση που ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί. Δεν μας είπε ποτέ για ποιο λόγο έχει τετραπλασιάσει τους μετακλητούς; Για ποιο λόγο έχει απαξιώσει τις δημόσιες υποδομές; Για ποιο λόγο έχει οικοδομήσει έναν τέτοιο κομματικό στρατό με τον οποίο κομματικό στρατό λέει τώρα ότι θα συγκρουστεί; Είναι ένα νεποτιστικό και οικογενειοκρατικό πολιτικό καθεστώς».