Ν. Ελευθερόγλου: Το…ελκυστικό ή το λογικό ;

2023/04/14 at 11:27 ΠΜ 14/04/2023 newsroomΠολιτικοί αρχηγοί και κομματικοί μηχανισμοί παίρνουν την τελευταία ανάσα πριν μπουν στην τελική ευθεία της κάλπης. Όσο για τους υποψήφιους βουλευτές περιφέρονται από εκκλησία σε εκκλησία της εκλογικής τους περιφέρειας για να πείσουν μεταξύ άλλων τους ψηφοφόρους τους ότι είναι θρήσκοι με ότι αυτό σημαίνει . Μόλις τελειώσει αυτή η τελετουργία και φτάσουμε στην πολυπόθητη Ανάσταση θα αρχίσουν τα όργανα με κυρίαρχο δίλλημα προς τους πολίτες το πακέτο των…προσφορών των κομμάτων. Και αναφέρομαι στα προγράμματα και στις υποσχέσεις που δίνονται αφειδώς πάνω από τις κάλπες . Υποσχέσεις και προγράμματα που σχεδόν ποτέ δεν τηρούνται , αλλά και που ποτέ κάνεις δεν τιμωρήθηκε για την ασυνέπεια σε αυτό που κάποτε αποκαλούσαμε συμβόλαιο με το λαό .
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ , Μητσοτάκης και Τσίπρας θα καταθέσουν τις προτάσεις τους . Από αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα υπάρχει μια πρόταση ελκυστική αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν θα βρει κάποιος από αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις , διαγραφή χρεών σε στεγαστικά δάνεια κλπ , μείωση εώς εξαφάνιση του ΦΠΑ και στις τιμές καυσίμων , πτώση επιτοκίων , κατάργηση προμηθειών στις τράπεζες , 13η σύνταξη και μια σειρά υποσχέσεων που δεν φτάνει αυτή η φιλόξενη γωνία να καταγράψουμε .
Δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που δεν θα ήθελε όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.
Από την άλλη έχουμε το πρόγραμμα της ΝΔ. Όχι τόσο γαλαντόμο και ελκυστικό θα λέγαμε . Ένα πρόγραμμα περιορισμένων υποσχέσεων που έρχεται ως συνέχεια αυτού που εφαρμόζει ως κυβέρνηση . Ένα πρόγραμμα λελογισμένων παροχών που όπως υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης , στηρίζει τόσο όσο αντέχει η οικονομία και στόχο έχει σε πρώτη φάση την επενδυτική βαθμίδα αλλά και την επίδειξη σοβαρότητας απέναντι στους θεσμούς και στους επενδυτές . Είναι ένα πρόγραμμα που δεν βγάζει τον κόσμο στους δρόμους από τη χαρά τους , ούτε φυσικά υπόσχεται ότι θα ξανά…φάμε με χρυσά κουτάλια . Πρόκειται για μια λογική πρόταση θα έλεγα .
Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι εάν οι πολίτες επιλέξουν το ελκυστικό ή το λογικό πρόγραμμα . Και σε αυτό δεν βάζω το χέρι στη φωτιά. Καθώς ουκ ολίγες φορές έχουμε δει τις ανέξοδες και ανεφάρμοστες υποσχέσεις να κερδίζουν τη λογική και το μέτρο .