Νίκος Ελευθερόγλου: Από τον πρέσβη του Μαδούρο στην Στεφανίδη!

2023/04/20 at 12:12 ΜΜ 20/04/2023 newsroomΤελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα πολυπάει καλά με τις κρίσεις. Πνίγεται σε μια κουταλιά ίσως και μικρότερη νερού. Δεν τα πάει καθόλου καλά και με το θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων. Δεν θα πω εάν ο κ. Τσίπρας ήξερε, δεν ήξερε και τι ήξερε και πότε. Αυτό αργά ή γρήγορα θα το μάθουμε. Στέκομαι στο ότι η προϊστορία του κόμματός του και του ίδιου δεν είναι ότι καλύτερο. Από την υπόθεση του πρέσβη της Βενεζουέλας που κοίταξαν να καλύψουν τον κολλητό τους Μαδούρο, μέχρι τις αναρτήσεις που έκανε υποψήφιά τους για τη Βουλή στην Ανατολική Αττική μέχρι αυτούς που βγαίνουν και αφήνουν υπονοούμενα ότι είναι στημένη ιστορία προεκλογικά, δείχνουν ότι στην Κουμουνδούρου δεν έχουν ενσυναίσθηση.

Παρά το ότι πολυδιαφημίζουν την ευαισθησία του σε τέτοια ζητήματα, την ώρα της διαχείρισης πέφτουν σε λάθη και σε συμπεριφορές που δείχνουν ότι οι θέσεις τους διαμορφώνονται όχι με όρους αλήθειας, αλλά με όρους μικροκομματικούς συμφέροντος.

Αντί να είναι με την Ελένη, και την κάθε Ελένη όπως διατρανώνουν είναι με το συμφέρον τους. Διότι ούτε την υποψήφιά τους στην Ανατολική Αττική την κυρία Στεφανίδη απομάκρυναν όπως θα έπρεπε, από τα ψηφοδέλτια ούτε και τους άλλους που αφήνουν υπονοούμενα ότι κάτι έχει συμβεί μάζεψαν.

Οσο για το αν είναι πράγματι στον ΣΥΡΙΖΑ με τα θύματα φάνηκε ολοκάθερα στην υπόθεση με τον πρέσβη. Ούτε μια προσπάθεια δεν έκαναν να συναντήσουν τα θύματά του, ούτε καν να βγάλουν μια ανακοίνωση καταδίκης του. Το μόνο που έκαναν ήταν να καλύψουν τον πρέσβη και να τον…φυγαδεύσουν ώστε να γλυτώσει τις ποινικές του ευθύνες. Αρα αυτό που λένε ότι είναι στον αξιακό τους κώδικα το να είναι με τα θύματα δεν είναι αλήθεια.

Οπως και δεν είναι αλήθεια αυτά που λένε περί άμεσης αντίδρασής τους. Στην αρχή δήλωναν ότι δεν ήξεραν, στη συνέχεια ότι το έμαθαν δυο χρόνια πρίν, ύστερα ένα χρόνο πριν και στο τέλος πέντε μήνες πριν.

Και για να μην είμαι άδικος αυτή τη φορά ο κ. Τσίπρας δεν έστειλε επιστολή στο ευρωκοινοβούλιο για να καλύψει τον εκλεκτό του ευρωβουλευτή, αν και δεν θα μπορούσε μια και οι Βρυξέλλες δεν είναι Βενεζουέλα, αλλά καταδίκασε την συμπεριφορά του. Κάτι είναι και αυτό…