Νίκος Ελευθερόγλου: Γιατί θα προκάμει τώρα;

2023/04/04 at 10:20 ΠΜ 04/04/2023 newsroomΘα μπορούσε να γίνει και σλόγκαν για τις εκλογές, αυτό το δεν προκάμε που ακούς από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τον ίδιο τον Πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα, κάθε φορά που νιώθουν ότι στριμώχνονται.

Και άντε να καταλάβω ότι κάποια δεν τα προλάβανε αλλά και σχεδόν όλα; Και γίνομαι συγκεκριμένος. Σήμερα λέει ο κ. Τσίπρας θα μας ανακοινώσει για το τι θα κάνει το κόμμα του εάν γίνει ξανά κυβέρνηση στο θέμα της πρώτης κατοικίας. Θα μας πει μεταξύ άλλων ότι θα κάνει δεσμευτική την συμφωνία μεταξύ τραπεζών και funds με τους δανειολήπτες. Μάλιστα. πολύ ωραία ιδέα. Και γιατί δεν το κάνατε όταν δώσατε όλα τα δάνεια κόκκινα πράσινα και μπλέ στα funds. Κουβέντα. Προφανώς δεν προκάμανε. Θα παίξουν και πάλι με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Μάλιστα για να γίνει πιο πειστικός θα έχει δίπλα του και την κυρία Κατσέλη, που ως ΠΑΣΟΚ έφερε το νόμο για την προστασία κατοικίας.

Αλλά το εξωφρενικό που δείχνει και τον οπορτουνισμό του είναι ότι αυτό το νόμο δεν τον ψήφισε ποτέ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του.

Θα έχει όμως ενδιαφέρον να μάθουμε γιατί πρόκαμε να περάσει ο κ. Τσίπρας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε γιατί έκανε ιδιώνυμο αδίκημα την παρεμπόδιση των πλειστηριασμών.

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε εάν τελικά επί των ημερών του έγιναν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, όπως τον καταγγέλουν οι Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου και Στρατούλης.

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε γιατί δεν έδωσε τη δυνατότητα να μπορούν να αγοράσουν οι δανειολήπτες το σπίτι τους στην τιμή που το πήραν τα funds.

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε γιατί δεν έκανε τίποτε για όσους είχαν δανειστεί με ελβετικό φράγκο, και γιατί να τον πιστέψουν ότι θα κάνει κάτι τώρα.

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε εάν σκοπεύει να πάρει τα δάνεια πίσω από τα funds και πώς.

Είναι πολλά τα ερωτήματα για τον κ. Τσίπρα. Διότι πρέπει να απαντήσει σε όλα αυτά και σε πολλά άλλα.

Οχι τίποτε άλλο, για να γίνει πιστευτός και να μην ξαναρχίσει πάλι τα δεν προκάμε ή είχαμε μνημόνιο…