Νίκος Ελευθερόγλου: Λάθος γραμμή, τη λάθος στιγμή

2023/04/25 at 9:38 ΠΜ 25/04/2023 newsroomΠαρατηρώ με ενδιαφέρον την στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό. Διότι εκτός των άλλων δείχνει το που το πάει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Οπως είναι γνωστό, σε όλα τα θέματα, η ψυχολογία παίζει τον κυριότερο ρόλο. Διαπιστώνω ότι παρά τα θρυλούμενα περί πρώτης θέσης ΣΥΡΙΖΑ και κατάρρευσης του “καθεστώτος” Μητσοτάκη, ούτε το ένα συμβαίνει ούτε το άλλο. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει μπροστά με έναν άνεμο νίκης στα πανιά του, ούτε φυσικά το σύστημα Μητσοτάκη σήμερα καταρρέει.

Ακόμη και το σοκ και δέος που έπαθε η κυβέρνηση με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, δεν την έχουν οδηγήσει σε δημοσκοπική κατάρρευση.

Αυτά τα βλέπει η Κουμουνδούρου. Και αντί να αλλάξει γραμμή επιλέγει την λάθος γραμμή, στη λάθος στιγμή. Διότι τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές δεν φιάχνεις αφήγημα δικαιολόγησης της ήττας σου.

Από τη μια η εκπρόσωπος σου να δηλώνει ότι εάν δεν βγείς πρώτος φταίνε οι Ελληνες που δεν εκτίμησαν το πρόγραμμά σου και από την άλλη ολόκληρο το σύστημα έχει πέσει πάνω στους δημοσκόπους και στις δημοσκοπήσεις για να πείσει ότι όλο αυτό είναι…μαιμού.

Διότι ότι και να λέει ο Αλέξης Τσίπρας, δημοσκοπήσεις και μετρήσεις κάνει και η Κουμουνδούρου. Αντε και πες ότι δεν θέλει να τις δώσει στην δημοσιότητα, γιατί δεν λέει τέσσερα χρόνια σε κάποια εταιρεία που εμπιστεύεται εκείνος να δείξει μια δημοσκόπηση που να τον φέρνει πρώτο.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει την αλήθεια. Και για αυτό εκτιμώ ότι κτίζει αυτό το αφήγημα ότι θα φταίνε τα συμφέροντα, και μια σειρά από άλλους λόγους εάν ηττηθεί στις εκλογές.

Αντί εδώ και καιρό να έχει στρίψει το καράβι, όπως τον συμβούλευαν τόσοι συνεργάτες του, τώρα τρέχει να καλύψει τα νώτα του εάν και πάλι ηττηθεί από τον Μητσοτάκη.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας έμεινε εγκλωβισμένος στο παρελθόν και χάνει το παρόν και το μέλλον. Ακόμη και οι επιλογές του στα ψηφοδέλτια δείχνουν ότι δεν μπόρεσε να πάρει το μήνυμα …επιβίωσης που του έδωσαν οι πολίτες το 2019.

Και αφού δεν το έκανε τότε, τώρα δεν έχει ούτε το χρόνο , ούτε την ψυχολογία να το αλλάξει. Θα το πάει μέχρι τέλους με τη λάθος γραμμή.

Θα χάσει ακόμη μια ευκαιρία για την παράταξή του και για τον ίδιο.