Νίκος Ελευθερόγλου: Ποιο πλεονέκτημα είπατε;

2023/04/19 at 8:51 ΠΜ 19/04/2023 newsroomΕνός κακού μύρια έπονται για την Κουμουνδούρου. Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι έκανε , πως το έκανε, εάν ήταν η μοναδική περίπτωση και εάν είναι ένοχος ή αθώος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι κάτι που θα αποδείξει και θα το καταδείξει η δικαστική έρευνα. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασαν όχι το ηθικό πλεονέκτημα, αυτό έχει χαθεί καιρό τώρα, αλλά το πλεονέκτημα ως προνομιακοί συνομιλητές με την νεολαία σε πρώτο βαθμό και με το ΠΑΣΟΚ σε δεύτερο.

Είναι αλήθεια ότι η Κουμουνδούρου είχε κτίσει μια προνομιακή σχέση με τους νέους και τις νέες. Θες γιατί ακουμπούσε περισσότερο σε ζητήματα που άπτονται στην κακοποίηση γυναικών;

Θες γιατί φαινόταν πιο ανεκτικός στην διαφορετικότητα;

Θες γιατί είχαν μια …στρατιά στα social που καλλιεργούσε αυτήν την εικόνα;

Οποιο λόγο και να επικαλεστούμε αληθινό ή fake στον ΣΥΡΙΖΑ το είχαν καταφέρει. Ακόμη και στις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ υπερτερούσε στις μικρές ηλικίες.

Σε αυτές τις ηλικίες των 432000 νέων ψηφοφόρων πόνταρε και σε αυτές τις εκλογές. Αυτή η ιστορία με τον…εραστή των Δυτικών προαστείων του κάνει μεγάλη ζημιά σε αυτό ακριβώς το κομμάτι. Αυτό το πλεονέκτημα είναι που χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να μιλά και να απευθύνεται σε αυτό το τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, που είναι σαφώς πιο ευαίσθητο σε ζητήματα όπως είναι η σεξουαλική παρενόχληση, η κακοποίηση και φυσικά ο βιασμός.

Αυτό είναι που…καίει την Κουμουνδούρου και όχι ο κάθε Γεωργούλης που στο τέλος της ημέρας είναι αναλώσιμος.

Με τον ίδιο λαμπερό τρόπο που τον εμφάνισαν στην πολιτική σκηνή για να πάρουν τις ψήφους που θεωρητικά έφερνε, με τον ίδιο τρόπο τον ρίχνουν στο έρεβος και στο σκοτάδι, όταν από λαμπερό όνομα γίνεται πονοκέφαλος.

Το δεύτερο πλεονέκτημα που χάνει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι σχέσεις του με το Νίκο Ανδρουλάκη.

Μέχρι τώρα εξαιτίας του ζητήματος των υποκλοπών, ήταν σε καλύτερη σχέση με την Χαριλάου Τρικούπη. Τώρα όμως αλλάζει το σκηνικό. Μια στενή συνεργάτιδα του Ανδρουλάκη, ένα πρόσωπο που έμπαινε σύμφωνα με τις πληροφορίες στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που καταγγέλλει τον ευρωβουλευτή μέχρι προσφάτως του ΣΥΡΙΖΑ. Και η διαρροή του ονόματος που το ΠΑΣΟΚ χρεώνει στην Κουμουνδούρου καίει τα σενάρια προνομιακών σχέσεων Τσίπρα-Ανδρουλάκη.

Για μένα αυτά τα πλεονεκτήματα χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα άλλα περί ηθικής μάλλον είναι για να είχαμε κάτι να λέγαμε. Διότι όταν έκανε την κωλοτούμπα του δημοψηφίσματος η ηθική πήγε περίπατο…