Ο Κατσαφάδος για τη δικαιοσύνη και τα δικαστήρια του Πειραιά

2023/04/27 at 11:51 ΠΜ 27/04/2023 newsroom«Η Δικαιοσύνη αυτή καθαυτή, είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε. Το ξέρετε καλά, η Δικαιοσύνη καθυστερεί, καθυστερεί σημαντικά. Εδώ έχουμε έναν μετρήσιμο στόχο: πρέπει, εντός της τετραετίας, να φτάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Τι σημαίνει αυτό; Λιγότερες από 500 ημέρες για την εκκαθάριση των εκκρεμών υποθέσεων στη Δικαιοσύνη».

Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπ. βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων, Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας για το κυβερνητικό πρόγραμμα σε εκδήλωση δικηγόρων και συμβολαιογράφων του Πειραιά.

Ο κ. Κατσαφάδος πρόσθεσε:

«Αυτό δεν θα γίνει, προφανώς, από τη μια στιγμή στην άλλη. Έχουμε ένα πολύ αναλυτικό πρόγραμμα για τη Δικαιοσύνη, μέσα στο οποίο περιέχεται η ψηφιακή μας στρατηγική για τη Δικαιοσύνη. Πώς θα χρησιμοποιήσουμε έργα διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων για να μπορέσουμε να απλοποιήσουμε τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων.

Και βέβαια, το νέο δικαστικό χάρτη για τη διοικητική, την αστική και την ποινική Δικαιοσύνη, σε συνδυασμό με σημαντικές επενδύσεις, οι οποίες θα γίνουν σε δικαστικά κτίρια. Μέσα σε αυτό βέβαια, πρωτεύουσα θέση έχουν τα νέα δικαστήρια Πειραιά. Είναι μια απόφαση για την οποία όπως ξέρετε έδωσα μάχες με παρεμβάσεις μου τόσο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πιστεύω ότι βρήκαμε την καλύτερη λύση. Θα έχουμε ένα Δικαστικό Μέγαρο, στον Άγιο Διονύσιο, το οποίο θα είναι σύγχρονο και λειτουργικό. Ένα Δικαστικό Μέγαρο που θα το διασυνδέσουμε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες και το νομικό μας σύστημα».

Τέλος, ο κ. Κώστας Κατσαφάδος έκανε έναν σύντομο απολογισμό της πρώτης τετραετίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη και αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη δυναμική παρουσία τους, ζήτησε από τους δικηγόρους και τους συμβολαιογράφους, να είναι δίπλα στις προσπάθειες της ΝΔ να πάει την Ελλάδα σταθερά, τολμηρά μπροστά.