ΟΛΠ Α.Ε.: Φιλοξένησε τη 10η Διεθνή Έκθεση και το Συνέδριο Λιμένων και Ναυτιλίας Μεσογείου 2023

2023/04/08 at 2:19 ΜΜ 04/04/2023 newsroomΗ ΟΛΠ Α.Ε. φιλοξένησε τη 10η Έκθεση και το Συνέδριο Λιμένων και Ναυτιλίας της Μεσογείου 2023, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή γεγονότα θαλάσσιων μεταφορών για την περιοχή της Μεσογείου, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 253 εκπρόσωποι από 26 χώρες.

 

Το εν λόγω συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 28 έως 30 Μαρτίου 2023 άνοιξε τις πόρτες του με ξενάγηση στο λιμάνι του Πειραιά, όπου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το σύνολο των δραστηριοτήτων που παρέχει το  μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας, όπως τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, την κρουαζιέρα, την ακτοπλοΐα, τη διαμετακόμιση αυτοκινήτων και την ναυπηγοεπισκευή.

 

Κατά την έναρξη του εργασιών του συνεδρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., κ. Zhang Anming, αφού καλωσόρισε τους συνέδρους και τους ευχήθηκε εκ μέρους της εταιρείας ένα ευχάριστο και γόνιμο συνέδριο με παραγωγικές συζητήσεις και μια ευχάριστη διαμονή στην Αθήνα, δήλωσε: «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς όπου η αλλαγή αποτελεί πλέον τη νέα μας κανονικότητα, συναντήσεις όπως αυτή είναι πολύ σημαντικές, καθώς δίνουν τη δυνατότητα σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και φορείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας να έρθουν πιο κοντά και να συζητήσουν βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης και προσεγγίσεις, μεταφέροντας πολύτιμη τεχνογνωσία σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές και απόψεις για μελλοντικές εξελίξεις. Κοινός παρονομαστής όλων των στρατηγικών κατευθύνσεων της ΟΛΠ Α.Ε. και κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας αποτελεί η συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για την αξιοποίηση των σημαντικών συνεργειών που προκύπτουν και τη διαμόρφωση ενός αμοιβαία επωφελούς πλαισίου συνεργασίας και ανάπτυξης».

 

Σχετικά με την ΟΛΠ Α.Ε.

Η ΟΛΠ Α.Ε., εισηγμένη εταιρεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών διαχειρίζεται και λειτουργεί τον Λιμένα Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και ενός από τα πιο ολοκληρωμένα λιμάνια στην Ευρώπη από πλευράς λιμενικών υπηρεσιών. Οι δραστηριότητες στο Λιμάνι του Πειραιά περιλαμβάνουν την κρουαζιέρα, τη μεταφορά επιβατών, τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων, τη

ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, τα logistics και υπηρεσίες ελεύθερης ζώνης. Κύριος μέτοχος της ΟΛΠ Α.Ε. με ποσοστό 67% είναι η COSCO Shipping, μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου.

Την τελευταία δεκαετία η ΟΛΠ Α.Ε. σημειώνει αδιάληπτη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και με στοχευμένη χρήση των νέων τεχνολογιών και των εργαλείων ψηφιοποίησης,  σε όλο το φάσμα  των λιμενικών της δραστηριοτήτων, συνεισφέροντας σε μεγάλο βαθμό στην οικονομία της χώρας και κυρίως ανταποδίδοντας σημαντικά οφέλη στην ελληνική κοινωνία.

Η ΟΛΠ Α.Ε. κατέχει την πιστοποίηση “ECO PORT”, βρίσκεται στη λίστα ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο βιώσιμες εταιρείες της Ελλάδας το 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: https://olp.gr