Βόλος- Αρης 0 – 3

2023/04/23 at 7:47 ΜΜ 23/04/2023 newsroomΟ Άρης έδειξε ξεκάθαρα στον Βόλο ποιος θα εξασφαλίσει το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσα από το εμφατικό πέρασμά του (0-3) από το Πανθεσσαλικό χάρη στα γκολ των Νταρίντα, Καμαρά (2).

Οι «κίτρινοι» ήταν οι απόλυτα κυρίαρχοι στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και μάλιστα σημείωσαν δύο υπέροχα τέρματα.

Το πρώτο του Βλάντιμιρ Νταρίντα στο πρώτο ημίχρονο άνοιξε τον δρόμο για μια σπουδαία νίκη για να ακολουθήσουν τα δύο του Αμπουμπακάρ Καμαρά τα οποία οδήγησαν στο εμφατικό 0-3, σφράγισαν τη νίκη για την ομάδα του Τόλη Τερζή αλλά και το +4 στη βαθμολογία.

Οι απουσίες «βάφτισαν» στόπερ τον Πίρσμαν
Το σχήμα με τρεις κεντρικούς μέσους (Ετέμπο, Νταρίντα, Νταμπό) ήταν αναμενόμενο όπως και τα πρόσωπα στην επιθετική τριάδα (Πάλμα, Ιτούρμπε, Καμαρά). Αυτό που ελάχιστοι περίμεναν στη σύνθεση του Άρη ήταν η παρουσία του Μάρβιν Πίρσμαν στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Φαμπιάνο. Η απόφαση ήταν αναγκαστική από την πλευρά του Τόλη Τερζή καθώς στη δεδομένη απουσία του Φαμπιάνο «κούμπωσε» και η ίωση του Ενκουλού. Ο Βόλος δεν άλλαξε κάτι στη διάταξή του (4-2-3-1) με τετράδα στην άμυνα τους Άλχο, Σιέλη, Πίρινεν και Λούνα, δύο αμυντικούς χαφ (Τσοκάνη, Μπαριέντος) και επιθετική τετράδα με Γκάγκι, Ντέλετις, Τσιρίνος και τον Οζέγκοβιτς στην κορυφή.

Ο κυρίαρχος Άρης και ο «κλειστός» Βόλος
Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ο ρόλος των ομάδων στο γήπεδο καθώς ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την μπάλα στα πόδια του (72% κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο) αλλά με δυσκολία στη δημιουργία απέναντι στην κλειστή άμυνα του Βόλου. Οι γηπεδούχοι έκλειναν σωστά τους χώρους και επιδίωξαν να αιφνιδιάσουν με μεγάλες μπαλιές στις κόντρα επιθέσεις. Δεν το κατάφεραν ποτέ, όπως και οι «κίτρινοι» δεν βρήκαν φάση σε ροή αγώνα καθώς απείλησαν με δύο εκτελέσεις φάουλ όπου στην πρώτη ο Μπαριέντος έδιωξε επί της γραμμής της περιοχής και στη δεύτερη η μπάλα είχε περισσότερο ύψος απ’ όσο ήθελε ο Μπριάν Νταμπό για να βρει εστία.

Η πρώτη φάση σε ροή αγώνα για τον Άρη έγινε στο 24’ όταν ο Λούις Πάλμα τα έκανε όλα υπέροχα, όχι όμως και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά καθώς από πλάγια θέση απέναντι στον Κότνικ έκανε ένα τσαπατσούλικο πλασέ και δεν βρήκε ούτε εστία.

Ο Νταρίντα πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ
Αυτό που δεν έκανε ο Καμαρά (δίχως παίκτη μπροστά του), το πέτυχε ο Βλάντιμιρ Νταρίντα τρία λεπτά αργότερα. Οι στόπερ του Βόλου κακώς του έδωσαν 1-2 δευτερόλεπτα για να βρει χώρο αλλά και χρόνο να φέρει την μπάλα εκεί που ήθελε και ο Τσέχος την έστειλε (από το ύψος της μεγάλης περιοχής) στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Κότνικ (0-1) στο 4ο γκολ του στο Πρωτάθλημα. Κι έτσι μετουσιώθηκε η υπεροχή των «κίτρινων» οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν βρει και δεύτερο γκολ με τον Λούις Πάλμα στο 42’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ – όπου ο Κότνικ είχε εξαιρετική αντίδραση – ή ένα λεπτό αργότερα σε κεφαλιά του Φαμπιάνο. Μετά το 0-1 οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρους καθώς ο Βόλος συνέχισε την κακή αγωνιστική παράσταση η οποία περιλάμβανε πολλές λανθασμένες πάσες και μόλις ένα σουτ στην εστία από τον Γκάγκι (34’). Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα του Οζέγκοβιτς στον Νταμπό εντός περιοχής αλλά ο Ευαγγέλου δεν καταλόγισε παράβαση, ούτε παρενέβη ο Ζαμπαλάς στο VAR.

Κατέβασε ταχύτητα ο Άρης, πήρε μέτρα ο Βόλος
Ο Βόλος άλλαξε την αγωνιστική λογική του στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους καθώς πήρε μέτρα στο γήπεδο αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Δικαιώματα έδωσε περισσότερο η σπασμωδική αντίδραση του Άρη σε φάσεις στις οποίες θα μπορούσε κάλλιστα να μην δώσει το δικαίωμα τελικής στον Βόλο σαν αυτή του Ντέλετιτς στο 54’ από το ύψος του πέναλτι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κώστας Μπράτσος προχώρησε στην πρώτη κίνηση ρίσκο με την είσοδο στον αγώνα του Φελίπε Πιρές αντί του Μπαριέντος. Ο δε Άρης δεν είχε την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο καθώς προσπάθησε να παγώσει τον ρυθμό, δεν είχε συνεργασίες αλλά ούτε και τρεξίματα στο γήπεδο. Στο 69’ ο Βόλος προσπάθησε να βρει ευκαιρία αλλά ο Σι δεν πρόλαβε την μπάλα μετά τη «λόμπα» του Γκάγκι.

Ο Καμαρά έβαλε… ξυπνητήρι και ο Άρης το τελείωσε σε τρία λεπτά
Κι εκεί που το παιχνίδι ήταν τρομερά κουραστικό καθώς ο ρυθμός του ήταν εξαιρετικά αργός ήρθε η φάση του 77ου λεπτού όπου ο Άρης λειτούργησε υπέροχα στο transition παιχνίδι όπου μετά από τρεις πάσες ο Αμπουμπακάρ Καμαρά με εξαιρετική εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-2). Μέχρι να συνέλθει ο Βόλος από το σοκ ήρθε η τρομερή ενέργεια από τον Ράφάελ Καμάτσο ο οποίος χόρεψε την άμυνα του Βόλου και ανατράπηκε από τον Πίρινεν. Το πέναλτι καταλογίστηκε από τον Ευαγγέλου και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα κάνοντας το 0-3 (80’).

Εκεί ουσιαστικά τελείωσε και το παιχνίδι. Ο με Τόλης Τερζής προχώρησε σε ακόμη δύο αλλαγές και ο δε Βόλος προσπάθησε ανεπιτυχώς να βρει το γκολ της τιμής.

Την κίτρινη κάρτα είδε ο Νταρίντα (Άρης)

Ο MVP: Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα είχε αυτόν τον τίτλο στο τσεπάκι του μέχρι το 75’ αλλά θα πρέπει να τον μοιραστεί με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά καθώς ο Μαυριτανός έγινε man of the match με τα δύο γκολ που πέτυχε σε τρία λεπτά

Στο ύψος του: Ο Μπριάν Νταμπό έκανε εξαιρετικό παιχνίδι καθώς μαζί με τον Πίτερ Ετέμπο ήλεγξαν απόλυτα τον άξονα

Ο «αδύναμος κρίκος»: Γενικώς ο Βόλος βρέθηκε σε κακό απόγευμα. Εντελώς ακίνδυνοι οι Οζέγκοβιτς, Τσιρίνος και Ντελετιτς.

Η «γκάφα»: Μάλλον η αντίδραση των τριών παικτών του Βόλου προεξέχοντος του Πίρινεν στη φάση του πέναλτι.

Το «στραγάλι»: Τόσο ο Ευαγγέλου όσο και ο Ζαμπαλάς ελέγχονται για την τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου όπου ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε καθαρό τράβηγμα στον Νταμπό εντός περιοχής από τον Οζέγκοβιτς. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το πέναλτι που έδωσε καθώς ήταν ξεκάθαρη φάση.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης έχει καλύτερη ομάδα και απλά το επιβεβαίωσε. Θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο έκανε διαχείριση αποτελέσματος αλλά με ανοιχτή την άμυνα του Βόλου είχε τον τρόπο να σφραγίσει τη νίκη του. Ο Βόλος είναι άλλη ομάδα μετά τις πωλήσεις τω Φερνάντες, Φαν Βέερτ καθώς δεν έχει τρόπο έκφρασης στην επίθεση.

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Αλχο, Σιέλης, Πίρινεν, Λούνα (67’ Σι), Τσοκάνης (84’ Μεταξάς), Μπαριέντος (59’ Πιρές), Ντέλετιτς, Γκάγκι, Τσιρίνος, Οζέγκοβιτς.

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζο (50’ Εμπακατά), Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού, Ετέμπο, Νταμπό, Νταρίντα (86’ Χριστοδουλόπουλος), Πάλμα (73’ Καμάτσο), Ιτούρμπε (73’ Ματέο Γκαρσία), Καμαρά (86’ Γκρέι).

Πηγή: www.gazzetta.gr