Αναψε…πράσινο στην ΑΕΚ και η UEFA

2023/05/16 at 5:14 ΜΜ 16/05/2023 newsroomΗ ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας και πλέον έχει και την άδεια της UEFA για να αγωνιστεί τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά στην Ευρώπη.

Την άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις της UEFA -αλλά και αυτή για το επόμενο πρωτάθλημα της Super League, πήρε κι επίσημα η ΑΕΚ.

Την Τρίτη “σφραγίστηκε” και επίσημα η επάνοδος της ΑΕΚ στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA, με τη χορήγηση της σχετικής άδειας συμμετοχής.

Θυμίζουμε ότι ο τίτλος του πρωταθλητή, επί της ουσίας εξασφαλίζει στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα περίπου 15 μέρες επιπλέον διακοπών, καθώς οι υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Champions League θα αρχίσουν από τον τρίτο προκριματικό γύρο.

Η ΑΕΚ θα παίξει στις 8-9 και στις 15 Αυγούστου στον τρίτο προκριματικό γύρο των πρωταθλητών και αν τα καταφέρει θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ (22-23, 29-30 Αυγούστου). Οι «κιτρινόμαυροι» θα μάθουν τον πρώτο τους αντίπαλο στις 24 Ιουλίου.

Αν κάνει μία πρόκριση και αποκλειστεί στα πλέι οφ, τότε συνεχίζει στους ομίλους του Europa League. Αν αποκλειστεί από τον 3ο προκριματικό, τότε θα αγωνιστεί στα πλέι οφ του Europa League. Αν προκριθεί από εκεί, συνεχίζει στους ομίλους εκείνης της διοργάνωσης, ενώ σε περίπτωση αποκλεισμού, θα «υποβιβαστεί» στους ομίλους του Europa Conference League.