Κατσαφάδος: «Ισχυρή Ελλάδα – Ασφαλής Κοινωνία»

2023/05/05 at 2:43 ΜΜ 05/05/2023 newsroomΜε κεντρικό θέμα: «Ισχυρή Ελλάδα – Ασφαλής Κοινωνία», ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπ. βουλευτής ΝΔ στην Α’ Πειραιά και Νήσων, κ. Κώστας Κατσαφάδος, πραγματοποίησε χθες (04.05.2023) εκδήλωση στον Πειραϊκό Σύνδεσμο.
Στην τοποθέτησή του ο Κώστας Κατσαφάδος επισήμανε μεταξύ άλλων:
«Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για τα όσα προσφέρουν διαχρονικά. Νύχτα και μέρα, βάζοντας πάνω από όλους και όλα την πατρίδα και την κοινωνία.
Διότι ισχυρή Ελλάδα χωρίς ισχυρές τις Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς ισχυρά Σώματα Ασφαλείας δεν υπάρχει.
Και ως Πολιτεία, ενισχύσαμε και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ασφάλεια της χώρας. Πήραμε Rafale, παίρνουμε φρεγάτες, παίρνουμε τεθωρακισμένα, ενισχύουμε την ΕΛ.ΑΣ και την Πυροσβεστική και το Λιμενικό τεχνολογικά και με υποδομές. Με σκάφη, περιπολικά και πυροσβεστικά.
Αλλά το μεγαλύτερο όπλο μας είναι το ανθρώπινο δυναμικό μας. Τα ικανά και άξια στελέχη μας. Που κρατούν τα σύνορά μας, γιατί έχουμε σύνορα, τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά, ασφαλή. Αλλά και στελέχη μας όπως είναι οι Πυροσβέστες μας, και οι αστυνομικοί μας, που υπηρετούν την ασφάλεια της κοινωνίας.
Έχουμε δεσμευτεί ότι από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα εφαρμόσουμε ειδικό μισθολόγιο αναπροσαρμοσμένο και για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στις οικονομικές ενισχύσεις, που έχουν ήδη δοθεί, όπως τα 600 ευρώ που δώσαμε λίγο πριν τις γιορτές στα Σώματα Ασφαλείας, προσθέσαμε και την αποζημίωση και στο εξειδικευμένο προσωπικό για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και καταργήσαμε την παλιά παρακράτηση υπέρ των στρατιωτικών.
Οι απόφοιτοι ακαδημιών εμπορικού ναυτικού θα μεταφέρονται αυτόματα στο πολεμικό ναυτικό για να υπηρετούν εκεί τη θητεία τους, ενώ και η εθνοφυλακή εκσυγχρονίζει την εκπαίδευση των μελών της, με τις τάξεις της να ανοίγονται και στις γυναίκες.
Μιλώ για συγκεκριμένες και χειροπιαστές ενέργειες, με στόχο τη θωράκιση των αμοιβών τους που βρίσκονται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα σχετικά με την αποστολή που επιτελούν. Αυτή η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τη μη φορολόγηση πτητικών και άλλων επιδομάτων. Εν μέσω των πολλών κρίσεων κάνουμε αυτά που μπορούμε και αυτά που επιτρέπουν οι αντοχές της χώρας μας. Προσπαθούμε για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ναι, θα υπάρξει αναπροσαρμοσμένο μισθολόγιο και για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την 1/1/24, θα τις ενισχύσουμε όσο μπορούμε, όχι γιατί κάνουμε χάρη, αλλά γιατί το αξίζουν.
Με την ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και στους άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Το 2015 το 75% των παράνομων αφίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση περνούσε μέσα από την Ελλάδα. Σήμερα είμαστε στο 5%. Αυτό το πετύχαμε διότι έμπρακτα δείξαμε ότι μπορούμε να φυλάμε και να προστατεύουμε τα σύνορά μας, είτε αυτά είναι χερσαία είτε αυτά είναι θαλάσσια.
Και θα υλοποιήσουμε, μέσα στην επόμενη τετραετία, ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα περαιτέρω εκσυγχρονισμού του Λιμενικού και θα ολοκληρώσουμε επιτέλους και το ψηφιακό σύστημα προστασίας των θαλάσσιων συνόρων, το οποίο θα μας δίνει real time εικόνα – ήχο από όλα τα θαλάσσια σύνορα σε ένα ενιαίο συντονιστικό κέντρο.
Και βέβαια δεν μπορούμε να μιλάμε για ασφάλεια και για ισχυρή Ελλάδα, χωρίς έμφαση στην Αστυνομία, στη συνεχή της ενίσχυση, στην αναδιοργάνωση.
Μιλάμε για τον φράχτη αλλά τον Έβρο το 2020 τον προστάτευσαν οι άντρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Έμειναν ξάγρυπνοι μέρες ολόκληρες.
Έχουμε προσλάβει, όπως σας είπα, 2.000 νέους συνοριοφύλακες. Αλλά δίνουμε έμφαση και σε νέες μορφές ήπιας αστυνόμευσης στα αστυνομικά κέντρα, ώστε σε συνδυασμό με την εργασία της Αστυνομίας και την παρουσία, η οποία θα γίνει πιο έντονη σε όλες τις γειτονιές, να μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες θα αισθάνονται ασφαλείς.
Σε αυτόν τον τομέα μας βοηθάει και η ψηφιακή επανάσταση. Διότι εκτιμούμε ότι μπορούμε να αποδεσμεύσουμε περί τους 5.000 αστυνομικούς οι οποίοι υπηρετούν σήμερα σε θέσεις γραφείου και να τους βγάλουμε στο δρόμο, στις γειτονιές, εκεί όπου πρέπει να είναι, απλοποιώντας και ψηφιοποιώντας διαδικασίες.
Και βέβαια, παραμένει ακλόνητη η δέσμευσή μας: τέλος σε οποιοδήποτε άβατο ανομίας, όπου και αν αυτό βρίσκεται.
Σε αυτήν την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητώ την στήριξή σας. Και την ισχυρή εντολή σας. Να είμαι καθαρή εντολή σας για την Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε. Για εσάς και τα παιδιά μας. Για μια ισχυρή Ελλάδα.»