Νίκος Ελευθερόγλου: Αν τολμούν ας πάνε στο Λογιστήριο του Κράτους

2023/05/09 at 8:44 ΠΜ 09/05/2023 newsroomΔεν θα σταθώ στο κείμενο των…53 που επιβεβαιώνει την αόρατη…ορατή γραμμή που ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ούτε για το αν κάποιοι ακόμη και σήμερα στην Κουμουνδούρου στην ψυχή τους και στο μυαλό τους δεν μπορούν να ξεπεράσουν το ότι έκαναν το όχι του δημοψηφίσματος ναι. Και αυτό γιατί δεν ξεπερνιέται με πολιτική συζήτηση αλλά με ψυχοθεραπεία.

Θα σταθώ στις υποσχέσεις που δίνουν τα τρία κόμματα που φιλοδοξούν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο να συγκυβερνήσουν ή να κυβερνήσουν από μόνα τους τον τόπο. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ακούω στα πάνελ και στα προγράμματά τους, που το κάθε κόμμα δεσμεύεται για το τι θα δώσει προεκλογικά στους πολίτες. Και έχει σηκωθεί αρκετή αντάρα για το πόσο κοστίζει το ένα και πόσο το άλλο. Και τα τρία κόμματα έχουν στελέχη που έχουν διατελέσει Υπουργοί Οικονομικών. Από τον Σταικούρα και τον Σκυλακάκη, μέχρι τον Τσακαλώτο και το Χριστοδουλάκη.

Ας πάρουν λοιπόν τις προτάσεις τους, να τις βάλουν σε ένα χαρτί και να τις στείλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Να τις κοστολογήσει και να πει στον ελληνικό λαό την αλήθεια. Δηλαδή το πόσο κοστίζουν. Ετσι μόνο θα καταλάβουμε όχι το ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα. Αυτό είναι το εύκολο. Αλλά ποιος προτείνει πράγματα που είναι υλοποιήσιμα και ποιος όχι. Μόνο έτσι θα μπορέσουν οι πολίτες να κρίνουν την ποιότητα των προγραμμάτων αλλά και τους αρχηγούς τους. Και επειδή Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνήθως την τάση να υπόσχεται στους πάντες τα πάντα ας βγεί πρώτος και να καταθέσει τις προτάσεις του στο Γενικό Λογιστήριο. Αντί δηλαδή να διαψεύδει τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη για τα όσα λένε σε βάρος του, ας τους ξεσκεπάσει με αυτόν τον τρόπο.

Τα άλλα όλα είναι απλώς παραμύθια. Σαν και αυτά περί πριγκήπων που λέει ο Τσίπρας. Διότι καλό είναι να δείχνεις τον άλλον αλλά και εδώ πρέπει να παρουσιάσεις ένσημα για να καταλάβουμε ποιος έχει δουλέψει και που. Για να μην κοροιδευόμαστε…ταξικά μεταξύ μας.

Αυτά έχω να προτείνω στα πολιτικά κόμματα. ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ας καταθέσουν σήμερα τις προτάσεις τους να κοστολογηθούν. Ιδού η …Ρόδος για τους αρχηγούς…