Νίκος Ελευθερόγλου: Ετσι δεν γυρίζει το ματς Αλέξη…

2023/05/06 at 10:55 ΠΜ 06/05/2023 newsroomΗταν το…μακρινό 2019, που διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, γυρνούσαν από εδώ και από εκεί και διέρρεαν ότι το…ματς γυρίζει. Δεν τα θεωρούσα αφελή αυτά τα στελέχη. Η λοιπόν έλεγαν συνειδητά ψέματα ή έκαναν προβολή της επιθυμίας τους πιστεύοντας ότι θα βγεί αληθινή.

Αυτό το φαινόμενο παρατηρώ και σήμερα. Δεκαπέντε ημέρες πριν οι πολίτες πάνε στις κάλπες, στην Κουμουνδούρου, δεν πιστεύουν απλά ότι το ματς γυρίζει αλλά ότι έχει ήδη γυρίσει. Χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών για τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλω να τους πω ότι στην κοινωνία η αίσθηση που υπάρχει ακόμη και σήμερα είναι ότι το ματς δεν έχει καταφέρει ο Τσίπρας να το γυρίσει.

Και ο Αλέξης το ξέρει και οι κοντινοί του το ξέρουν. Και αυτό βέβαια δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Εχουν γίνει τεράστια λάθη από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν μεγάλες ευθύνες που δεν κατάφεραν τουλάχιστον σήμερα που μιλάμε να πείσουν ότι μπορούν να γίνουν η εναλλακτική του συστήματος εξουσίας.

Από την αρχή μέχρι το τέλος εάν απαριθμήσω τα λάθη που έχουν γίνει θα καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ τι και ποιος φταίει.

Αλλά η…σιγουριά είναι που τους έφαγε. Και κάτι άλλο. Οτι ήρθαν σε πολλές περιπτώσεις σε σύγκρουση με την πραγματικότητα. Δημιούργησαν έναν παράλληλο κόσμο και με βάση αυτόν πορεύθηκαν μέχρι σήμερα.

Δεν έχουν καταλάβει ότι δεν είμαστε ούτε στα 1981, ούτε αναζητούμε κάποιον Ανδρέα Παπανδρέου να μας σώσει από την …δεξιά. Ασε που για να μας σώσει έγινε ο ίδιος ολίγον δεξιός βάζοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις αντιαμερικανικές κορώνες, το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ και άλλα πολλά.

Ο Ανδρέας εάν κάτι κατάφερε να πετύχει και του βγάζω το καπέλο, είναι ότι μπόρεσε να ενταχθεί στην εποχή του γρήγορα, αφήνοντας τα τσιτάτα στο χθες.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρόλο που είχε τις ευκαιρίες να το καταφέρει απέτυχε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας. Απέτυχε να ακούσει το τι θέλει. Και τώρα διαπιστώνει τον εγκλωβισμό του στις επιλογές του και συμπεριφέρεται ως..ταύρος εν υαλοπωλείο.

Του φταίνε από τον ελληνικό λαό που δεν κατάλαβε μέχρι τον Ανδρουλάκη που δεν…παραδόθηκε.

Αλλά με αυτές τις τακτικές κάνει ακόμη πιο δύσκολο το εγχείρημα του να γυρίσει το ματς. Πολύ απλά γιατί έτσι δεν γυρίζει. Κάτι θα έπρεπε να είχε μάθει από το 2019. Αλλά τέσσερα χρόνια μετά συμπεριφέρεται σαν να μην πέρασε ούτε…μέρα!