Νίκος Ελευθερόγλου: Λογαριάζουν (πάλι) χωρίς τον …ξενοδόχο

2023/05/04 at 9:17 ΠΜ 04/05/2023 newsroomΕάν ήταν πρώτη φορά θα έλεγα ότι είναι λογικό. Να υπόσχονται στους πάντες τα πάντα και ότι βγει. Όταν έρχεσαι όμως και επαναλαμβάνεις το ίδιο λάθος τρία πράγματα μπορούν να συμβαίνουν.

Το πρώτο: Να θεωρείς τους πολίτες αφελείς και …χρυσόψαρα που δεν έχουν μνήμη και θα τους εξαπατήσεις και πάλι.

Το δεύτερο: Ότι δεν πιστεύεις ότι θα κερδίσεις τις εκλογές, άρα μπορείς να λες ότι θες, αφού γνωρίζεις ότι δεν πρόκειται να κληθείς να τα εφαρμόσεις. Αρα ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Το τρίτο: Οτι δεν μαθαίνεις από τα λάθη σου και θεωρείς ότι κάνοντας και λέγοντας τα ίδια πράγματα, δεν θα έχεις τις ίδιες συνέπειες.

Οποια εκδοχή και να διαλέξετε για τα όσα υπόσχεται για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας θα έχετε δίκιο. Διότι όλα όσα τάζει συμβαίνουν ερήμην του…ξενοδόχου.

Και να φέρω δυο παραδείγματα: Το πρώτο η υπόσχεσή του, ότι θα φέρει την επομένη των εκλογών και πάλι τις τριετίες. Πολύ απλά λέει ψέματα. Διότι ο ίδιος έχει υπογράψει Μνημόνιο, που ισχύει στο ακέραιο, ότι για να επαναφέρει τις τριετίες η ανεργία πρέπει να πέσει κάτω από 10%. Και η ανεργία δεν έχει πέσει ακόμη σε αυτό το ύψος. Πολύ απλά υπόσχεται για άλλη μια φορά ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Η μάλλον όχι το Μνημόνιο το κεφάλαιο μόνο που αφορά τις τριετίες.

Δεύτερο παράδειγμα. Αύξηση συντάξεων κατά 7,75 ακόμη και σε αυτούς που έχουν προσωπική διαφορά. Και όταν τους ρωτάς τι θα γίνει με αυτούς που δεν έχουν προσωπική διαφορά, έχουν βγει μετά το 2016 στη σύνταξη με μειωμένες αποδοχές, σφυρίζουν αδιάφορα. Διότι με αυτό που προτείνουν συνεχίζουν να κρατούν την ψαλίδα ανοικτή και να έχουν δυο κατηγορίες συνταξιούχων.

Και αυτά χωρίς να αναφερθώ στις αυξήσεις που τάζουν στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς και εκεί να λογαριάζουν τον ξενοδόχο που θα πρέπει να δώσει τις αυξήσεις. Και άντε πες οι “μεγάλοι” έχουν να δώσουν οι μικρομεσαίοι μπορούν;

Η θα πρέπει να κάνουν απολύσεις; Τα αναφέρω αυτά για να καταλάβουμε άπαντες το τι…φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες, υπόσχονται από την Κουμουνδούρου, γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να τα εφαρμόσουν. Ούτε σε 50 μέρες που λέει ο Τσίπρας, ούτε σε δέκα τέρμινα. Απλά γιατί δεν θα τους το επιτρέψουν ούτε οι Βρυξέλλες, ούτε η πραγματική οικονομία.

Τόσο απλά και ξεκάθαρα.