Νίκος Ελευθερόγλου: Μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού ως…φάρσα

2023/05/17 at 9:19 ΠΜ 17/05/2023 newsroomΣε έναν κόσμο που αλλάζει, που οι απαιτήσεις της κοινωνίας και της νέας γενιάς είναι διαφορετικές, κάποιοι επιχειρούν να κάνουν την πολιτική αντιπαράθεση με όρους της δεκαετίας του 1980. Περίοδο που κανείς από τους νέους, αλλά και από ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, ούτε έχει ζήσει ούτε καν θυμάται. Για αυτό και είναι λάθος να επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιες στιγμές το ΠΑΣΟΚ, να προσπαθούν να επαναφέρουν διλήμματα του τύπου ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά και άλλα τινά.

Βγαλμένα από το χρονοντούλαπο, πλέον δεν χρησιμεύουν ούτε ως πολιτικά ανακλαστικά, σε μια νέα γενιά που αναζητά λύσεις και διέξοδο. Διότι ναι οι λύσεις είναι και πρέπει να είναι πολιτικές, ναι έχουν ιδεολογικό πρόσημο, αλλά πάνω από όλα έχουν ή καλούνται να έχουν πρακτική εφαρμογή.

Και εδώ είναι που χωλαίνει η αντιπολίτευση. Αντί να προτείνει λύσεις αναλώθηκε στο να δείχνει μια Ελλάδα, μαύρη και γκρίζα που σήμερα δεν είναι αυτή η εικόνα της. Λύσεις στα σημερινά προβλήματα δεν μπορείς να βρεις με τακτικές του χθες.

Ούτε φυσικά με μονταζιέρες και τρολ, που στους κομματικούς μηχανισμούς αυτήν την περίοδο κάνουν θραύση και υπερωρίες.

Από χθες ο Αλέξης Τσίπρας για άλλη μια φορά επιχειρεί να ανασύρει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, που έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, τακτικές και μεθόδους που δεν τον πάνε μπροστά. Μπορεί ενδεχομένως να συσπειρώνουν ένα…κολλημένο πολιτικό ακροατήριο, αλλά αφήνουν αδιάφορη την ελληνική κοινωνία, που έχει άλλες αγωνίες και προβλήματα.

Το να ανακαλύπτεις σήμερα κυβερνήσεις ειδικού σκοπού επιχειρώντας να δημιουργήσεις ένα αντίστροφο 89 είναι εκτός από γραφικό και ανιστόρητο.

Διότι αν μη τι άλλο το κόμμα που εκπροσωπεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν από την άλλη πλευρά της ιστορίας. Και εάν εκτιμά ότι με το να προτείνει στο ΠΑΣΟΚ, να δημιουργήσουν μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού για να βάλουν φυλακή το Μητσοτάκη, για να “ισοφαρίσει” τα όσα έκανε ο τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ το 1989 επιβεβαιώνουν ότι η ιστορία όταν επαναλαμβάνεται καταντά φάρσα. Και στο συγκεκριμένο φαρσοκωμωδία. Το μόνο που επιτυγχάνει με αυτές τις τακτικίστικες κινήσεις του ο Αλέξης Τσίπρας είναι να βάζει ο ίδιος τον εαυτό του στο περιθώριο και να δείχνει την πολιτική μοναξιά του.

Από την αρχή μέχρι το τέλος η προεκλογική του εκστρατεία είναι λάθος και για αυτό παρά τα όσα ισχυρίζεται δεν έχει καταφέρει να το…γυρίσει και να δημιουργήσει στην κοινωνία ένα ρεύμα αποψίλωσης του Μητσοτάκη. Την Κυριακή το βράδυ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύει να είναι μόνος στο…σπίτι. Η κυβέρνηση ειδικού σκοπού, απλά άνοιξε μια ακόμη πόρτα εξόδου από την πραγματικότητα για τον κ. Τσίπρα…