Νίκος Ελευθερόγλου: Παίζουν στα…ζάρια τις Πανελλαδικές

2023/05/05 at 9:37 ΠΜ 05/05/2023 newsroomΔεν θα ασχοληθώ με τις δηλώσεις του καθηγητή του Ηarvard. Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι ένας άνθρωπος με τις γνώσεις και την εμπειρία του, επειδή μπήκε στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέρει την αλήθεια. Απλά του δίνω…άλλοθι για αυτά που είπε στο ότι ως έχων υποχρέωση στον Αλέξη Τσίπρα, που τον “διόρισε” επί της ουσίας βουλευτή, μπορεί να κάνει το άσπρο μαύρο και αντιστρόφως.

Διότι δεν μπορεί να μην ξέρει πως ούτε το κυλικείο στο Harvard δεν θα μπορούσε να πάει κάποιος με βαθμό…2 και 3 στις εξετάσεις. Αλλά εκείνο που πραγματικά είναι προκλητικό αλλά και αδιανόητο στο δικό μου μυαλό είναι να παίζει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους χιλιάδες υποψηφίους των Πανελλαδικών. Των παιδιών που σε λίγες ημέρες θα πάνε στις Εξετάσεις για να δουν εάν θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ένα Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ή όχι.

Και να έρχεται ένα πολιτικό κόμμα αυτήν την ώρα, που είναι στο παρά ένα και να υπόσχεται σε αυτούς που θα πάνε να γράψουν ότι να μην ανησυχούν διότι ακόμη και εάν δεν τα καταφέρουν ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους βάλει στα ΑΕΙ ότι και να γράψουν στις εξετάσεις.

Εαν αυτό δεν είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο, τότε ποιο είναι;

Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτήν την ώρα δεν είναι για να παίζουν με τα παιδιά και τις οικογένειες που αγωνιούν για τους κόπους μιας και δυο χρονιών. Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με τα παιδιά αυτά που βίωσαν πανδημία και τώρα ετοιμάζονται για την μεγάλη δοκιμασία;

Μπορεί να έρχεται ένα κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει να τους υπόσχεται να τους βάλει όλους στο Πανεπιστήμιο, ότι και να γράψουν;

Δηλαδή να κατεβάσουν τα…μολύβια για να τους πάρει την ψήφο;

Διότι αυτός είναι ο στόχος και όχι κάποια αγωνία τους. Διότι μια σειρά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν φροντίσει να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία. Ακόμη και ο αρχηγός τους. Διότι όπως όλοι οι γονείς θέλουν για αυτά το καλύτερο. Τώρα εάν είναι κω…παιδα όπως είπε έτερος βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτά που πάνε στα ιδιωτικά είναι δικό τους θέμα και ας το λύσουν μεταξύ τους.

Εκείνο που δεν πρέπει να κάνουν είναι να παίζουν με τα χιλιάδες παιδιά που σε λίγες μέρες γράφουν Πανελλαδικές, για να πάρουν την ψήφο τους. Είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη κάλπη που θα ξέρουν τι θα έχουν γράψει. Δεν μπορεί να παίζουν στα προεκλογικά …ζάρια τις Πανελλαδικές.