Ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής στην Κ15

2023/05/14 at 5:57 ΜΜ 14/05/2023 newsroomΟ ΠΑΟΚ αναδείχθηκε πρωταθλητής Κ15 καθώς στον τελικό του Final-4 της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στο Πανθεσσαλικό νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό. Το γκολ πέτυχε ο Σιδηρόπουλος στο 11΄ και ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε τους τέσσερις τίτλους σε επίπεδο Κ15, όσους έχει και ο Ολυμπιακός.

 

Ακριβώς όπως και στον ημιτελικό εναντίον του Παναθηναϊκού, έτσι και σήμερα ο ΠΑΟΚ άνοιξε νωρίς το σκορ αλλάζοντας τα δεδομένα του αγώνα. Ήταν μάλιστα ο ίδιος παίκτης που πέτυχε ένα πανομοιότυπο γκολ στο 11ο λεπτό. Ο Αναστάσης Σιδηρόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής μετά από «πλαγιοκόπηση» του Κανιού και του Κρομμύδα και γύρισμα προς το σημείο του πέναλτι. Με άμεση εκτέλεση ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ.

Νωρίτερα, με τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού ο Σιδηρόπουλος εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας και πλάσαρε από πλάγια, όμως ο Σιώζος απομάκρυνε.

Από το 15΄ και μετά ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και σταδιακά άρχισε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, με τους Σιώζο, Τσικαλιώτη να κυριαρχούν στη δεξιά πτέρυγα και τους Καπέλλα, Λάνα να κερδίζουν τις περισσότερες μονομαχίες στο κέντρο. Ενώ έκλεισε το πρώτο 40λεπτο χωρίς σουτ στον στόχο, με τη σέντρα του β΄ ημιχρόνου ο Καπέλλας πρόλαβε την έξοδο του Μητρούση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Από το 65΄ και μετά εντάθηκε η πίεση του Ολυμπιακού με συνεχόμενα κόρνερ, ενώ οι πρωταθλητές αναζητούσαν την ευκαιρία τους. Ήταν όμως πολύ σταθερός ο Μητρούσης όποτε χρειάστηκε, ενώ στην άμυνα το δίδυμο Μόκρη, Γκιόκα έκανε… υπερωρίες.

Ο ΠΑΟΚ άντεξε στην πίεση και κατέκτησε τον τίτλο, επιστρέφοντας στην κορυφή μετά από δύο χρόνια «ερυθρόλευκης» κυριαρχίας. Λίγες στιγμές πριν, στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, «έσπασαν καρδιές» όταν ο Μουγγός αστόχησε στη μεγαλύτερη ευκαιρία που δημιούργησε ο Ολυμπιακός.

Κίτρινες: Μουγγός, Μπάνος – Σιδηρόπουλος, Μηνασίδης, Καραγκιόζης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάσος Πάντος): Χριστοδουλόπουλος, Σιώζιος, Καππάτος, Νουχάι, Μπάνος, Λάνα, Τρικαλιώτης, Καπέλλας, Μιχαηλίδης, Κότσαλος (49΄ Μουγγός), Καμάς (55΄ Ξανθόπουλος)

ΠΑΟΚ (Σάββας Κωνσταντινίδης): Μητρούσης, Μεγγίδης, Κυριαζίδης, Μόκρης, Γκιόκα, Μηνασίδης, Κρομμύδας (76΄ Λουτζιανιώτης), Κάνιος, Σιδηρόπουλος (80+5΄ Καρασαββίδης), Τουρσουνίδης (64΄ Καραγκιόζης), Μπέρδος.