«Στο σφυρί» 35 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα – Ποια βγαίνουν σε πλειστηριασμό

2023/05/02 at 5:33 ΜΜ 02/05/2023 newsroomΜπορεί ο ελληνικός τουρισμός να ετοιμάζεται να καταγράψει φέτος νέο ρεκόρ αφίξεων και εισπράξεων, καθώς η Ελλάδα ανεβαίνει διαρκώς θέσεις στη λίστα των δημοφιλών τουριστικών προορισμών, ωστόσο πλούσια παραμένει και η λίστα των που είτε δεν άντεξαν τις σωρευτικές συνέπειες των διαδοχικών κρίσεων, είτε για άλλους λόγους βυθίστηκαν στα , με αποτέλεσμα οι μονάδες τους να οδηγούνται σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι απ’ όλα έχει ο μπαξές, με την έννοια ότι στα περισσότερα από τα 35 ξενοδοχεία που έχουν προγραμματιστεί -μέχρι στιγμής- έως το τέλος του φθινοπώρου περιλαμβάνονται μονάδες τόσο «γνωστές» στη σχετική πλατφόρμα, αφού δεν έχουν καταφέρει να προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον, όσο και «νεοεμφανιζόμενες». Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τονιστεί ότι τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, η οποία δεν επηρεάζεται από τις εν λόγω διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης, ενώ για αρκετά εξ αυτών έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα για την αναστολή των σχετικών πλειστηριασμών.

ksenodoxeia-2
Το συγκρότημα «Five Senses Hotel» στις Γούβες Χερσονήσου, στο Ηράκλειο, βγαίνει στο σφυρί στις 20 Σεπτεμβρίου με επισπεύδουσα την Παγκρήτια Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς στα 5,89 εκατ. ευρώ


Το «Five Senses Hotel»

Το «Five Senses Hotel» βρίσκεται επί της παραλιακής λεωφόρου Κάτω Γουβών, στη θέση Προφήτης Ηλίας ή Πηγαδάκια, στις Γούβες του Δήμου Χερσονήσου στον Νομό Ηρακλείου. Το συγκρότημα εντοπίζεται σε απόσταση λίγων μέτρων από τη θάλασσα, σε μια περιοχή με σημαντική τουριστική δραστηριότητα, που απέχει 18 χλμ. από το κέντρο του Ηρακλείου, 16 χλμ. από το διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου και 7 χλμ. από τη Χερσόνησο.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η πρώην Αμερικάνικη Βάση στις Γούρνες, η οποία πρόκειται να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια με προβλεπόμενες χρήσεις πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων, συνεδριακού – εκθεσιακού κέντρου, εμπορικών κέντρων, μαρίνας και πιθανόν λειτουργία καζίνου. Το ακίνητο της «Five Senses Hotel» προέρχεται από τη συνένωση δύο επιμέρους ξενοδοχείων που είχαν κατασκευαστεί, το ένα στο βόρειο τμήμα και το έτερο στο νότιο τμήμα του σημερινού συνολικού οικοπέδου, επιφάνειας 9.014,59 τ.μ., εκ των οποίων τα 3.426,73 τ.μ. είναι εντός των ορίων του οικισμού Κάτω Γούβες, τα 4.732,96 τ.μ, εκτός των ορίων του οικισμού και τα 854,90 τ.μ. αποτελούν ζώνη παραλίας.

Το συγκρότημα αποτελείται από τη λειτουργική συνένωση δύο αυτοτελών ξενοδοχείων υπό τον διακριτικό τίτλο «Gouves Sea Hotel». Είναι κλασικού τύπου, κατηγορίας 4 αστέρων και η δυναμικότητά του ανέρχεται σε 68 δωμάτια με 193 κλίνες. Συγκεκριμένα, το (άλλοτε) ξενοδοχείο «Gouves Mare» που είχε 27 δωμάτια και 51 κλίνες και το (άλλοτε) ξενοδοχείο «Gouves Sea» που λειτουργούσε με δυναμικότητα 34 δωμάτια με 76 κλίνες συνενώθηκαν λειτουργικά από το 2017.

Επιπλέον, έχουν τακτοποιηθεί και χώροι επτά δωματίων, οπότε η συνολική δυναμικότητα ανέρχεται σε 68 δωμάτια. Σημειώνεται ότι το πρώτο ακίνητο κατασκευάστηκε αρχικά το 1980 και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε προσθήκη κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος το 1987. Το 2012 έγινε ριζική ανακαίνιση σχεδόν στο σύνολο του συγκροτήματος.

Το δεύτερο ακίνητο κατασκευάστηκε αρχικά το 2005-2006 και στη συνέχεια έγινε ανακαίνιση το 2012 με αναδιάρθρωση των δωματίων εσωτερικά. Η ποιότητα κατασκευής χαρακτηρίζεται τυπική για τέτοιου τύπου κτίρια. Εντός του οικοπέδου υπάρχουν έξι μεγάλες και μικρότερες πισίνες επιφάνειας από 62,53 τ.μ. έως 138 τ.μ., γήπεδο αντισφαίρισης – καλαθοσφαίρισης διαμορφωμένης επιφάνειας περί τα 500 τ.μ. κ.ά. Επιπλέον, εντός της ζώνης παραλίας έχει κατασκευαστεί κτίριο με χρήση παρασκευαστηρίου επιφάνειας 59,22 τ.μ. και στεγασμένη πέργκολα επιφάνειας 74,22 τ.μ., κάτω από την οποία λειτουργεί κυλικείο.

Καθοριστικό ρόλο για την πορεία της επιχείρησης έπαιξε αφενός η πανδημική κρίση, αφετέρου μια καταστροφή που έγινε προ τριετίας. Συγκεκριμένα, λόγω έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή το ξενοδοχείο πλημμύρισε σε ένα μέρος του και υπέστη σοβαρές ζημιές. Σύμφωνα με σχετική έκθεση πραγματογνωμοσύνης, το κόστος αποκατάστασης υπολογίζεται σε περίπου 216.000 ευρώ, εκ των οποίων 116.000 ευρώ για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και βελτιώσεις και 100.000 ευρώ για τον εξοπλισμό. Κάπως έτσι το συγκρότημα σταμάτησε να λειτουργεί.

Οπως αναφέρεται στην έκθεση, «το ξενοδοχείο δεν φαίνεται να είναι σε πρόσφατη χρήση, κάτι που φαίνεται και από τον μηδενικό κύκλο εργασιών για τις οικονομικές χρήσεις 2020 και 2021, ενδεχομένως δε η έλλειψη συντήρησης να έχει ξεκινήσει προγενέστερα και να περιλαμβάνει και την περίοδο της καραντίνας».

Ολα αυτά ήρθαν να προστεθούν στα δάνεια του παρελθόντος για τα οποία έχουν γραφτεί προσημειώσεις και υποθήκες. Ετσι, για τις 20 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του συγκροτήματος, με επισπεύδουσα την Παγκρήτια Τράπεζα και με τιμή πρώτης προσφοράς στα 5,89 εκατ. ευρώ. Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 6 Σεπτεμβρίου, το ξενοδοχείο θα βγει στο σφυρί, με επισπεύδοντα ιδιώτη για χρέος 32.135,88 ευρώ και με τιμή εκκίνησης στα 3,13 εκατ. ευρώ.

ksenodoxeia-3
Για τις 16 Ιουνίου βγαίνει στο σφυρί το 4 αστέρων «Lesse Hotel» στη Xανιώτη της Kασσάνδρας Xαλκιδικής, με τιμή εκκίνησης τα 4,2 εκατ. ευρώ. Η επιχείρηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τους πλειστηριασμούς εδώ και περίπου μία τριετία


To «Lesse Hotel» στη Χαλκιδική

Για τις 16 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός που αφορά το 4 αστέρων «Lesse Hotel» στη δημοφιλή τουριστικά περιοχή Xανιώτη της Kασσάνδρας Xαλκιδικής. Πρόκειται για ένα μεγάλο συγκρότημα που αποτελείται από πέντε κτίρια και αναπτύσσεται σε οικόπεδο 9,5 στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα. Η επιχείρηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τους πλειστηριασμούς εδώ και περίπου μία τριετία.

Τα κτίρια είναι συμβατικής κατασκευής από οπλισμένο σκυρόδεμα, με στέγη κεκλιμένης πλάκας και επικάλυψη κεραμιδιών, κουφώματα ξύλινα και αλουμινίου και εξωτερικές επενδύσεις με πέτρα, ενώ το συνολικό εμβαδόν τους φτάνει στα 4.251 τ.μ. Ο περιβάλλων χώρος έχει τυπικές διαμορφώσεις που περιλαμβάνουν περίφραξη με τοιχίο και μεταλλικό κιγκλίδωμα, δαπεδοστρώσεις και διαμορφώσεις με κυβόλιθους και σταμπωτά δάπεδα, φυτεύσεις, καθώς και πισίνα επιφάνειας 350 τ.μ. Οπως τονίζεται, η περιοχή έχει όμορφο φυσικό περιβάλλον και παραλίες υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος. Η αρχική τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στα 3,3 εκατ. ευρώ, ωστόσο κατόπιν ανακοπής το δικαστήριο την αύξησε στα 4,2 εκατ. ευρώ.

Το «Αντωνιάδης» στην Καλαμπάκα

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 7 Ιουνίου, θα βγει για μία ακόμη φορά στο σφυρί ένα από τα πλέον γνωστά ξενοδοχεία της Καλαμπάκας. Πρόκειται για το «Αντωνιάδης», κατηγορίας 4 αστέρων, ξενοδοχείο πόλης κλασικού τύπου, δυναμικότητας 98 δωματίων και 174 κλινών, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμπάκας και αποτελείται από τρεις κτιριακούς όγκους ενοποιημένους και χτισμένους σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από το 1987 έως το 2009. Το συγκρότημα έχει αναπτυχθεί σε τέσσερα όμορα οικόπεδα συνολικού εμβαδού 1.859 τ.μ. και η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 4.764 τ.μ. Η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού έχει οριστεί στα 3,28 εκατ. ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Special Financial Solutions. Η κατάσχεση επιβλήθηκε για ποσό 800.000 ευρώ, ως μέρος συνολικής απαίτησης ύψους 8,1 εκατ. ευρώ.

ksenodoxeia-1
Το ξενοδοχείο 4 αστέρων «Sunshine Crete Village» στην Ιεράπετρα βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς στα 4 εκατ. ευρώ


Το «Sunshine Crete Village»

Υστερα από μακρά δικαστική διαμάχη μεταξύ της ιδιοκτήτριας εταιρείας Πεζάκι ΑΕΞΤΕ και της επισπεύδουσας DV01 Asset Management σχετικά με τη νομιμοποίηση της τελευταίας να προχωρήσει σε αναγκαστική εκτέλεση, έχει προγραμματιστεί για τις 3 Μαΐου ο πλειστηριασμός που αφορά το ξενοδοχείο 4 αστέρων «Sunshine Crete Village» στην Ιεράπετρα.

Το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή Κουτσουνάρι, 9 χλμ. ανατολικά της Ιεράπετρας, πλησίον μεγάλων παραλιών όπως η Ψαροπούλα, όπου υπάρχουν κατά κύριο λόγο τουριστικές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και βίλες, καθώς και ορισμένα εστιατόρια. Το αγροτεμάχιο σε εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού σημείο έχει επιφάνεια 26.996,32 τ.μ., επίμηκες σχήμα και είναι περιφραγμένο.

Το συγκρότημα, δυναμικότητας 107 δωματίων, αποτελείται από ένα κύριο κτίριο και κάποιους επιμέρους μικρότερους κτιριακούς όγκους, συνολικής επιφάνειας 10.439,87 τ.μ. Το ξενοδοχείο είναι συμπληρωματική μονάδα του «Sunshine Crete Beach», με το οποίο και έχει κάποιες κοινές λειτουργίες, όμως είναι πλήρως εξοπλισμένο ώστε να λειτουργεί και αυτόνομα. Πέραν του κεντρικού κτιρίου με 20 δωμάτια, περιλαμβάνει τις συστάδες Village A, που αποτελείται από τέσσερα τριώροφα κτίρια με 63 δωμάτια, και Village Β με δύο διώροφα κτίρια, που φιλοξενούν 24 δωμάτια.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν αθλητικές υποδομές για τοξοβολία, τένις (τέσσερα γήπεδα) και ποδόσφαιρο (ένα γήπεδο 5×5), πισίνες, θέσεις στάθμευσης, εξωτερικό αμφιθέατρο κ.ά. Οι εξωτερικοί χώροι του συγκροτήματος είναι διαμορφωμένοι με κήπους και πλακόστρωτους πεζοδρόμους για την επικοινωνία μεταξύ των κτιρίων. Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1999 και ανακαινίστηκε το 2005. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 4 εκατ. ευρώ.

ksenodoxeia-6
Από το 2020 βρίσκεται αντιμέτωπο με τους πλειστηριασμούς το «Royal Beach Hotel» στην Αρκάσα της Καρπάθου. Το νέο σφυρί έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου με τιμή εκκίνησης στα 3 εκατ. ευρώ


Το «Royal Beach Hotel»

Από το 2020 βρίσκεται αντιμέτωπο με τους πλειστηριασμούς το «Royal Beach Hotel» στην Αρκάσα της Καρπάθου. Ετσι, το νέο σφυρί έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου με επισπεύδουσα την PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε. και τιμή εκκίνησης στα 3 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο, που κατασκευάστηκε το 2009, αποτελείται από πέντε κτίρια και είναι δυναμικότητας 56 δωματίων και 98 κλινών. Τόσο η ποιότητα κατασκευής του όσο και η κατάσταση συντήρησής του χαρακτηρίζονται καλές. Ο περιβάλλων χώρος είναι πλακοστρωμένος και διαμορφωμένος. Διαθέτει πάρκινγκ, πισίνα εμβαδού 130 τ.μ. και ένα εκκλησάκι εμβαδού 15 τ.μ.

Σε Ρέθυμνο και Χαλκιδική

Στην περιοχή του οικισμού Αδελιανός Κάμπος της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίου του Δήμου Ρεθύμνου βρίσκεται το «Rethymno Sunset Hotel», το οποίο αναπτύσσεται σε γεωτεμάχιο 6.000 τ.μ. Εντός αυτού έχουν ανεγερθεί κτιριακά συγκροτήματα συνολικής επιφάνειας 3.820 τ.μ., που περιλαμβάνουν το κεντρικό κτίριο και 14 κτίρια δωματίων. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης το ξενοδοχείο προσφέρει πανοραμική θέα στο Κρητικό πέλαγος και το Ρέθυμνο, διαθέτει εστιατόριο στον τελευταίο όροφο, εξωτερική πισίνα με ευρύχωρες βεράντες και μπαρ δίπλα στην πισίνα. Ο πλειστηριασμός για το εν λόγω συγκρότημα έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαΐου με τιμή πρώτης προσφοράς στα 2,78 εκατ. ευρώ.

ksenodoxeia-4
Στις 12 Ιουλίου έρχεται η σειρά του συγκροτήματος ενοικιαζόμενων δωματίων «Sunny Hill Studios» στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής


Στις 12 Ιουλίου έρχεται η σειρά του συγκροτήματος ενοικιαζόμενων δωματίων «Sunny Hill Studios» στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στην περιοχή Σάνη, σε απόσταση 2,7 χλμ. από το δημοφιλές «Sani Beach» και την ομώνυμη παραλία.

Το συγκρότημα αναπτύσσεται σε αγροτεμάχιο 5 στρεμμάτων και αποτελείται συνολικά από πέντε διώροφα κτίρια με στούντιο και σουίτες, ενώ διαθέτει πισίνες και βοηθητικά κτίσματα. Ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος με ασφαλτοστρώσεις, διάφορα φυτά και δένδρα. Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία, η ποιότητα κατασκευής κρίνεται καλή, ενώ ο βαθμός συντήρησης ικανοποιητικός. Η τιμή εκκίνησης για το εν λόγω συγκρότημα έχει οριστεί στο 1,94 εκατ. ευρώ. Για τις 15 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί και ο πλειστηριασμός της ξενοδοχειακής μονάδας «Sandy Bay», καθώς και μιας ακόμη κάθετης ιδιοκτησίας της ίδιας εταιρείας στη Λέσβο.

ksenodoxeia-5
Το «Rethymno Sunset Hotel» βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 18 Μαΐου με τιμή πρώτης προσφοράς στα 2,78 εκατ. ευρώ


Το ξενοδοχείο βρίσκεται εντός του οικισμού του Αγίου Ισιδώρου στο Πλωμάρι, σε απόσταση 37 χλμ. από τη Μυτιλήνη. Πρόκειται για παραθαλάσσιο οικισμό, κυρίως παραθεριστικό, με μέτριες προς υψηλές εμπορικές αξίες ακινήτων. Το ξενοδοχείο με έτος αποπεράτωσης το 1992 έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 1579,28 τ.μ. και αποτελείται από τρία συγκροτήματα δυναμικότητας 50 δωματίων (44 δίκλινα, 6 μονόκλινα) με 94 κλίνες και πισίνα. Η συνολική τιμή εκκίνησης φτάνει στο 1,44 εκατ. ευρώ.

Σε Καλάβρυτα και Ωρωπό

Ενα από τα γνωστά ξενοδοχεία των Καλαβρύτων, το «Χελμός», βρίσκεται επίσης αντιμέτωπο με πλειστηριασμό, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου με τιμή εκκίνησης στο 1,39 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τρία όμορα οικόπεδα με τα κτίσματά τους για τα οποία εκδόθηκε μετά τη συνένωση που πραγματοποιήθηκε οικοδομική άδεια για διαρρυθμίσεις και προσθήκη κατ’ επέκταση και καθ’ ύψος με στόχο τη μετατροπή διατηρητέου κτιρίου σε ξενοδοχείο 4 αστέρων.

ksenodoxeia-9
Στις 5 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί το γνωστό «Αλκυονίς» στον Ωρωπό, το οποίο πρωτολειτούργησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60


Συγκεκριμένα, οι επιφάνειες ανά στάθμη είναι το υπόγειο 99,59 τ.μ., κατασκευασμένο το 2005, που περιλαμβάνει τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, το ισόγειο 497,70 τ.μ., εκ των οποίων τα 103,99 τ.μ. κατασκευάστηκαν το 2005 και τα 393,71 τ.μ. προϋπήρχαν, που περιλαμβάνει την υποδοχή – ρεσεψιόν, εστιατόριο, καθιστικό, κουζίνα, WC, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κ.ά., τον πρώτο όροφο 389,77 τ.μ., που προϋπήρχε του 2005 και περιλαμβάνει 12 δίκλινα δωμάτια, χώρο υποδοχής, κλιμακοστάσιο και δύο εξώστες, τον δεύτερο όροφο 384,26 τ.μ., που επίσης προϋπήρχε του 2005 και περιλαμβάνει 14 δίκλινα δωμάτια, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι μεζονέτες, και η σοφίτα 151,64 τ.μ., κατασκευασμένη το 2005, που περιλαμβάνει δίκλινα δίχωρα δωμάτια καθώς και απολήξεις τεσσάρων δωματίων του β’ ορόφου. Στις 5 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί ένα ξενοδοχείο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ιστορικό. Πρόκειται για το γνωστό «Αλκυονίς» στον Ωρωπό, το οποίο πρωτολειτούργησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60.

Το ξενοδοχείο αναπτύσσεται σε έκταση 4.051 τ.μ. μπροστά στην Ακτή Αμφιαρείου και είναι κατηγορίας 2 αστέρων. Στη σημερινή του κατάσταση περιλαμβάνει 86 δωμάτια με 158 κλίνες και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, τρεις ορόφους και δώμα, συνολικής επιφάνειας 3.080,42 τ.μ. Το υπόγειο, εμβαδού 359,22 τ.μ., περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους, αποθήκες ιματισμού κ.τ.λ. Το ισόγειο με χρήση χώρου υποδοχής, αίθουσα πρωινού, τουαλέτες και οκτώ μονόκλινα δωμάτια είναι συνολικού εμβαδού 871,70 τ.μ., ενώ αντίστοιχα οι τρεις όροφοι είναι 616,50 τ.μ. έκαστος και φιλοξενούν δύο μονόκλινα, 23 δίκλινα και ένα διαμέρισμα κάθε όροφος.

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν ήταν Γ’ κατηγορίας, αλλά μετά από ανακαίνιση που έγινε το 2004 αναβαθμίστηκε σε ξενοδοχείο 2 αστέρων. Σύμφωνα με την αυτοψία βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης εξωτερικά, αλλά υπάρχουν μερικές φθορές σε ορισμένα σημεία του κτιρίου. Ακόμη, τα δωμάτια με πρόσοψη προς την παραλιακή οδό διαθέτουν θέα στη θάλασσα, ενώ ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος με πράσινο και φυτεύσεις. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στο 1,35 εκατ. ευρώ.

Το… χωριό στο Βροντάδο

Ενα… μικρό χωριό στο Βροντάδο της Χίου, στη θέση Πάτος, που ανήκει στην υπό εκκαθάριση τουριστική εταιρεία Argo, βγαίνει στο σφυρί χωρίς αποτέλεσμα από τα τέλη του 2021, με επισπεύδουσα την Amoeba lssuer Designated Activity Company και τιμή πρώτης προσφοράς στο 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο επόμενος πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 28 Ιουλίου και αφορά ειδικότερα την πλήρη κυριότητα (100%) ενός οικοπέδου επιφάνειας 2.015,01 τ.μ. επί του οποίου έχει ανεγερθεί ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα με πέντε κάθετες ιδιοκτησίες εμβαδού από 374,77 τ.μ. έως 436,62 τ.μ. Επίσης, την κυριότητα όμορου οικοπέδου επιφάνειας 2.015,01 τ.μ., όπου έχουν ανεγερθεί άλλες έξι κάθετες ιδιοκτησίες εμβαδού από 217,20 τ.μ. έως 609,30 τ.μ.

Ιδιοκτήτης και εκκαθαριστής της εταιρείας είναι ο κ. Στέφανος Λιόβαρος, στον οποίο ανήκει και η νησίδα Μάκρη στο Ιόνιο, που επίσης είχε βγει κατά το παρελθόν σε πλειστηριασμό.

Tο «Isthmia Prime Hotel»

Σε απόσταση 180 μέτρων από τη Διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγαζόταν κατά το παρελθόν το «Motel Isthmia» και πλέον το «Isthmia Prime Hotel», ξενοδοχείο κατηγορίας 3 αστέρων, δυναμικότητας 69 δωματίων (138 κλινών).

Το συγκρότημα περιλαμβάνει μία ισόγεια και μία τριώροφη πτέρυγα με υπόγειο και πιλοτή. Πέραν του κυρίως κτιρίου υφίστανται μπαρ, χώρος πώλησης ειδών λαϊκής τέχνης, περίπτερο πώλησης αναψυκτικών, καταλύματα προσωπικού και υπαίθριο χορευτικό κέντρο. Το ακίνητο έχει πρόσοψη 140 μ. επί της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου.

Εχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 25 Οκτωβρίου με τιμή εκκίνησης στο 1,2 εκατ. ευρώ.

ksenodoxeia-7
«Ερωτας» ονομάζεται το τριώροφο ξενοδοχείο Β’ κατηγορίας που βρίσκεται στην Κοινότητα Αγίου Δημητρίου στο Μούρεσι Πηλίου. Εχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός του για τις 27 Σεπτεμβρίου με τιμή εκκίνησης στα 513.000 ευρώ


Από την Κρήτη μέχρι το Νευροκόπι

Αρκετές ακόμη μονάδες από την Κρήτη μέχρι το ακριτικό Νευροκόπι, με τιμή εκκίνησης κάτω του 1 εκατ. ευρώ, έχουν προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό το επόμενο διάστημα, εφόσον δεν μεσολαβήσουν κινήσεις αναστολής.Σε αυτές περιλαμβάνεται ξενοδοχειακή μονάδα επιπλωμένων διαμερισμάτων της εταιρείας Νεονάκης ΑΕΞΤΕ, η οποία αναπτύσσεται σε ένα διώροφο, ένα τριώροφο και ένα ακόμη κτίριο επέκτασης, συνολικής επιφάνειας 839,31 τ.μ., με υπόγεια 92,10 τ.μ. και εξωτερική πισίνα 89 τ.μ. Βρίσκεται στα Χανιά, στη θέση Βραχάκι, επί της παλαιάς εθνικής οδού Χανίων – Κισσάμου και περιλαμβάνει 18 δωμάτια με 36 κλίνες. Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 12 Ιουλίου με τιμή εκκίνησης στις 800.000 ευρώ.

Επίσης, στην Κρήτη, και ειδικότερα στη θέση Αγιος Γεώργιος Μύρθιου, εντός του οικισμού Πλακιά Ρεθύμνου, βρίσκεται η μονάδα Γ’ τάξεως με την επωνυμία «Μυρτίς», που διαθέτει 21 δωμάτια και πισίνα 300 τ.μ. Περιλαμβάνεται σε ευρύτερο πλειστηριασμό που έχει οριστεί για τις 18 Μαΐου, με τιμή εκκίνησης γι’ αυτή στις 800.000 ευρώ.

ksenodoxeia-10
Στις 10 Μαΐου έχει προγραμματιστεί το σφυρί για το «Πέταλο Resort» στην Κοινότητα Βώλακα του Κάτω Νευροκοπίου, με τιμή εκκίνησης στις 700.000 ευρώ


Λίγο νωρίτερα, στις 10 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για το «Πέταλο Resort» στην Κοινότητα Βώλακα του Κάτω Νευροκοπίου, με τιμή εκκίνησης στις 700.000 ευρώ. Πρόκειται για όμορα αγροτεμάχια σε μέρος των οποίων έχει κατασκευαστεί το συγκρότημα που περιλαμβάνει διώροφο κεντρικό κτίριο, καθώς και πέντε μικρότερα μεμονωμένα επιπλωμένα διαμερίσματα. Το συγκρότημα διαθέτει δύο πισίνες, 50 τ.μ. εκάστη, αλλά και ιπποστάσιο οκτώ θέσεων.

Στη Δημοτική Κοινότητα Λουτρών Αιδηψού βρίσκεται το ξενοδοχείο-υδροθεραπευτήριο της Κνωσσός Α.Ε., που έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 8 Ιουνίου με τιμή εκκίνησης στις 652.000 ευρώ. Πρόκειται για κτίριο με τέσσερις ορόφους, συνολικής επιφάνειας 1.886 τ.μ., που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 402,58 τ.μ.

Στην Κεφαλονιά, και συγκεκριμένα στον οικισμό της Σκάλας, σε απόσταση 200 μ. από τη βραβευμένη με γαλάζια σημαία ομώνυμη παραλία, βρίσκεται η ξενοδοχειακή μονάδα επιπλωμένων διαμερισμάτων με την επωνυμία «Μεγάλο Χωριό». Είναι κατηγορίας 3 αστέρων και αποτελείται από τέσσερα κτίρια με πισίνα, που περιλαμβάνουν 18 δωμάτια και 40 κλίνες. Εχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 31 Μαΐου με τιμή πρώτης προσφοράς στις 646.000 ευρώ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 24 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί το σφυρί για το ξενοδοχείο «Astros Beach Boutique Hotel» (πρώην «Χρυσή Ακτή»), που βρίσκεται στην Κοινότητα Παραλίου Αστρους της Δημοτικής Ενότητας Βόρειας Κυνουρίας στην Αρκαδία. Είναι τριώροφο, κατηγορίας 3 αστέρων και δυναμικότητας 16 δωματίων (28 κλινών). Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 620.000 ευρώ.

«Ερωτας» ονομάζεται το τριώροφο ξενοδοχείο Β’ κατηγορίας που βρίσκεται στην Κοινότητα Αγίου Δημητρίου στο Μούρεσι Πηλίου και για το οποίο έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για τις 27 Σεπτεμβρίου με τιμή εκκίνησης στα 513.000 ευρώ. Αναπτύσσεται μαζί με άλλα κτίσματα σε οικόπεδο εμβαδού 2.197,93 τ.μ., είναι συνολικής επιφάνειας 605,75 τ.μ. και κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα, με επικάλυψη από πλάκες Πηλίου, ενώ διαθέτει 18 κλίνες.

Στον οικισμό του Πόρου στην Κεφαλονιά βρίσκεται το τριώροφο ξενοδοχείο «Anastazia», κατασκευής του 2008, που περιλαμβάνει 12 δωμάτια και πισίνα. Εχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί στις 7 Ιουνίου με τιμή πρώτης προσφοράς στις 504.000 ευρώ.

Οι μικρότερες μονάδες

Στις μικρότερες μονάδες για τις οποίες έχει οριστεί πλειστηριασμός για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνονται η «Ιριδα» με 14 δωμάτια, που βρίσκεται εντός του οικισμού της Αφύτου Χαλκιδικής και βγαίνει στις 27 Σεπτεμβρίου με τιμή εκκίνησης στις 448.000 ευρώ, καθώς και το υπό διαμόρφωση μισθωμένο ακίνητο επιπλωμένων διαμερισμάτων Γ’ τάξης στην Αρχαία Ολυμπία, ιδιοκτησίας της Letrina Travel, που βγαίνει στις 7 Ιουνίου με τιμή προσφοράς στα 429.000 ευρώ.

Λίγο νωρίτερα, στις 31 Μαΐου, έχει προγραμματιστεί το τουριστικό κατάλυμα κατηγορίας 3 αστέρων «Καταφύγι», που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού Χαριά στο Οίτυλο της Ανατολικής Μάνης. Εχει ανεγερθεί επί οικοπέδου 216,80 τ.μ., είναι παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 420.000 ευρώ.

ksenodoxeia-8
Στις 31 Μαΐου έχει προγραμματιστεί σφυρί για το τουριστικό κατάλυμα κατηγορίας 3 αστέρων «Καταφύγι», που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού Χαριά στο Οίτυλο της Ανατολικής Μάνης


Ακόμη, το «Hotel Solon» στο Ναύπλιο βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 21 Ιουλίου με τιμή εκκίνησης στις 387.200 ευρώ.
Στον Αγνώντα της Σκοπέλου βρίσκεται η ξενοδοχειακή μονάδα «Lithanemon Hotel», δυναμικότητας 9 δωματίων, με ιδιωτικό πάρκινγκ και πισίνα. Εχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το σφυρί στις 3 Μαΐου με τιμή εκκίνησης στις 357.000 ευρώ.

Κάτω από την επιβλητική σκιά των Μετεώρων στέκει το μικρό «Hotel Gogos», που έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για την 1η Νοεμβρίου με τιμή στις 340.000 ευρώ. Υπάγεται στην τοπική Κοινότητα Καστρακίου Καλαμπάκας του Δήμου Μετεώρων. Πρόκειται για ξενοδοχειακό κατάλυμα κλασικού τύπου που λειτουργεί από το 2004 και αποτελείται συνολικά από 19 δωμάτια.

Στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμη το «Nikolas Beach» στην Παλαιόχωρα Χανίων, με 11 δωμάτια, το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 20 Σεπτεμβρίου με τιμή εκκίνησης στις 310.000 ευρώ, το διώροφο συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων «Πλειάδες» στο Ροδοχώρι Νάουσας, που εκπλειστηριάζεται στις 10 Μαΐου με τιμή προσφοράς στις 304.000 ευρώ, και η ξενοδοχειακή μονάδα «Ακαλανθίς» στα Ριζώματα Βέροιας, για την οποία έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το σφυρί στις 14 Σεπτεμβρίου με τιμή στις 274.000 ευρώ.

Για τις 24 Μαΐου και με τιμή εκκίνησης στις 270.000 ευρώ έχει οριστεί ο πλειστηριασμός για την ξενοδοχειακή μονάδα με ονομασία «Αρχονταρίκι Mountain Suites» στα Καλύβια Ελατοχωρίου στην Κατερίνη, που αποτελείται από δύο υπερυψωμένα διώροφα κτίρια.

Ακολουθούν δύο μικρές μονάδες στο Πήλιο, η μία στην Πορταριά, στις 19 Ιουλίου με τιμή στις 238.000 ευρώ, και η δεύτερη με την επωνυμία «Αλκηστις» στην ίδια περιοχή στις 3 Μαΐου με τιμή 236.340 ευρώ, καθώς και διώροφη πανσιόν στο Βουλγαρέλι Αρτας στις 30 Ιουνίου με τιμή στις 160.000 ευρώ.

Το θρίλερ της Χαλκιδικής

Μία από τις πιο εντυπωσιακές περιπτώσεις αφορά το υπό κατασκευή συγκρότημα της εταιρείας Στεφανία ΑΞΕΤΕ, που μέχρι πρότινος οδηγούσε την κούρσα σε επίπεδο τιμήματος -είχε οριστεί στα 13,4 εκατ. ευρώ-, αλλά πριν λίγες ημέρες ο πλειστηριασμός τέθηκε σε αναστολή. Η συγκεκριμένη εταιρεία που συστάθηκε το 2004 έχει υπό κατασκευή εδώ και χρόνια ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Αγία Παρασκευή του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών αντιμετώπισε προφανώς σοβαρά οικονομικά προβλήματα με συνέπεια τον περασμένο Δεκέμβριο να υποβληθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής αίτηση επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης, που προσδιορίστηκε να συζητηθεί την 1η Φεβρουαρίου του 2023.

Παρ’ όλα αυτά, για τις 10 Μαΐου είχε προγραμματιστεί πλειστηριασμός με επισπεύδοντα τον αλλοδαπό Μ.Ν., με το ποσό της κατάσχεσης να ανέρχεται σε 36.336 ευρώ (!) για ένα συγκρότημα αγοραίας αξίας 13,4 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου που εκδόθηκε στις 5 Απριλίου διατάχθηκε «η αναστολή κάθε ατομικού ή συλλογικού μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της οφειλέτριας και μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης».

Πρόκειται για μια μεγάλη έκταση 68 στρεμμάτων στη θέση Γυαλί της Δημοτικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής, επί της οποίας υφίσταται ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα δυναμικότητας 201 δωματίων και 498 κλινών.

Ειδικότερα, με βάση οικοδομική άδεια του 2008, έχει κατασκευαστεί στο δυτικό τμήμα του οικοπέδου ξενοδοχειακό συγκρότημα 153 δωματίων και 372 κλινών. Στο δεύτερο στάδιο προς αποπεράτωση της ξενοδοχειακής μονάδας περιλαμβάνεται η υπόλοιπη ανάπτυξη έως τις 498 κλίνες στο ανατολικό τμήμα του αγροτεμαχίου.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει την κεντρική μονάδα, με χώρο spa, κλειστό εστιατόριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 42 δίκλινα δωμάτια και δέκα τρίκλινες σουίτες, διώροφο κτίριο με 14 δίκλινα δωμάτια καθώς και 48 μπανγκαλόου διαφόρων κατηγοριών, ορισμένα εκ των οποίων με ιδιωτικές πισίνες. Επίσης, υπάρχουν εξωτερικές πισίνες, χώροι εστιατορίων – μπαρ και πολλά άλλα. Σε βάρος της εταιρείας, όμως, υπάρχουν και πολλά βάρη με 11 προσημειώσεις συνολικού ύψους 31,3 εκατ. ευρώ υπέρ της Τράπεζας Αττικής και άλλες τέσσερις υπέρ εταιρειών και ιδιωτών για μικρότερα ποσά συνολικού ύψους 139.000 ευρώ.

 

 

 

 

 

protothema.gr